Povezane vesti

Francuska se sprema kao za rat: Zatvaraju se muzeji, Ajfelova kula i turističke atrakcije! I oklopna vozila spremna za demonstracije!

Kurir pre 3 dana
Francuske vlasti pripremaju se za mogućnost velikog nasilja u Parizu u subotu, za kada Žuti prisluci, koji zasad ne reaguju na pozive smirenost, najavljuju nove proteste.
Vlasti pripremaju policijska pojačanja, radnje na aveniji Šanzelize biće zatvorene iz predostrožnosti u subotu kao i desetine pariskih muzeja i turističke atrakcije, uključujući i Ajfelovu kulu. Francuski premijer Eduar Filip... »

U Francuskoj opsežne mere u očekivanju novih demonstracija u subotu

Politika pre 4 dana
PARIZ – Francuske vlasti pripremju se za mogućnost velikog nasilja u subotu kada su najavljeni novi protesti u glavnom gradu Parizu u okviru pokreta „žuti prsluci” gde za sada ne reaguju na pozive na smirenost. Vlasti pripremaju policijska pojačanja, radnje na aveniji Šanzelize biće zatvorene iz... »

U Francuskoj opsežne mere u očekivanju novih demonstracija u subotu

Radio 021 pre 4 dana
Francuske vlasti pripremaju se za mogućnost velikog nasilja u subotu kada su najavljeni novi protesti u glavnom gradu Parizu u okviru pokreta "Žuti prsluci" gde za sada ne reaguju na pozive na smirenost.
Vlasti pripremaju policijska pojačanja, radnje na aveniji Šanzelize biće zatvorene iz predostrožnosti u subotu kao i desetine pariskih muzeja i turističke atrakcije, uključujući i Ajfelovu kulu. U Bordou, velikom gradu na... »

Pariz se plaši "puča", 89.000 policajaca "brani" Francusku

B92 pre 4 dana
B92: Pariz se plaši "puča", 89.000 policajaca "brani" Francusku
Pariz -- Vlasti Francuske se plaše da cĚ�e pokret „Žuti prsluci“ pokušati da izvede državni udar, piše „Figaro“.
Brigu Jelisejske palate izaziva namera demonstranata da krenu ka predsedničkoj rezidenciji tokom akcije koja je planirana za subotu. Francuski premijer Eduar Filip rekao je da će 89.000 pripadnika snaga bezbednosti biti... »

Filip: 89.000 policajaca biće raspoređeno u subotu širom Francuske

RTV pre 4 dana
RTV: Filip: 89.000 policajaca biće raspoređeno u subotu širom Francuske
PARIZ - Francuski premijer Eduar Filip rekao je danas da će 89.000 pripadnika snaga bezbednosti biti raspoređeno širom zemlje u subotu, za kada su najavljeni novi protesti "žutih prsluka".
Prema njegovim rečima, od 89.000 pripadnika bezbednosnih snaga, 8.000 biće raspoređeno u Parizu, kao i oklopna vozila, javlja Rojters. "Suočavamo se sa ljudima koji nisu tu da bi protestovali, već da bi razbijali i želimo da se... »

U Francuskoj opsežne mere u očekivanju novih demonstracija u subotu

Novi magazin pre 4 dana
Francuske vlasti pripremju se za mogućnost velikog nasilja u subotu kada su najavljeni novi protesti u glavnom gradu Parizu u okviru pokreta "žuti prsluci" gde za sada ne reaguju na pozive na smirenost.
Vlasti pripremaju policijska pojačanja, radnje na aveniji Šanzelize biće zatvorene iz predostrožnosti u subotu kao i desetine pariskih muzeja i turističke atrakcije, uključujući i Ajfelovu kulu. U Bordou, velikom gradu na... »

Premijer Francuske: Otvoren sam za nove mere u korist radnika sa najnižim platama

Blic pre 4 dana
Premijer Francuske Eduar Filip izjavio je da je otvoren za preduzimanje novih mera u korist radnika koji imaju najniže plate. Francuska Vlada želi ovim merama da spreči nove proteste "žutih prsluka" tokom narednog vikenda. Filip je rekao da će 65.000 članova bezbednosnih snaga biti raspoređeno... »

Filip: Snage reda su branile Republiku

RTS pre 4 dana
RTS: Filip: Snage reda su branile Republiku
Francuski premijer Eduar Filip izjavio je da je otvoren za nove mere u korist radnika s najnižim zaradama, a to je poručio u trenutku kada se vlada priprema za suočavanje s još jednom rundom protesta "žutih prsluka" u Parizu u subotu.
U obraćanju poslanicima, Filip je naglasio da su snage reda tokom protesta prošle subote "branile Republiku" i da su "oličenje Republike", a da su bile žrtve "neverovatno razularenog nasilja čiji je cilj bio napasti, povrediti,... »

Filip: Izuzetne mere bezbednosti pred najavljene proteste u Parizu

Danas pre 4 dana
Francuski premijer Eduar Filip je danas obećao „izuzetne“ mere bezbednosti zbog protesta najavljenih za subotu u Parizu i drugim gradovima.
Filip je u parlamentu izjavio da vlada preduzima „sve neophodne mere“ kako bi osigurala demonstracije, uključujući dodatne snage bezbednosti, uz 65.000 policajaca već raspoređenih širom zemlje. Demonstrantima „žutim prslucima“ je... »

Makron povukao predlog o povećanju poreza na gorivo

Politika pre 4 dana
Francuski demonstranti pozdravili su večeras odluku predsednika Emanuela Makrona o odustajanju od povećanja poreza na gorivo planiranog za iduću godinu, ali kažu da to možda neće biti dovoljno da se obuzda gnev javnosti
PARIZ – Francuski predsednik Emanuel Makron povukao je danas predlog za povećanje poreza na gorivo posle višenedeljnih protesta širom zemlje i najvećih nereda koje je Pariz video u više decenija. Jedan zvaničnik iz Jelisejske... »

'Žuti prsluci': Prekasno se odustalo od povećanja poreza

Al Jazeera pre 4 dana
Neki predstavnici demonstranata u Francuskoj pozivaju na nastavak protesta, tražeći povećanje minimalne zarade.
Francuski demonstranti pozdravili su odluku predsednika Emanuela Makrona o odustajanju od povećanja poreza na gorivo planiranog za narednu godinu, ali kažu da to možda neće biti dovoljno da se obuzda gnev javnosti. "Mislim da je... »

Žuti prsluci žestoko odgovorili Makronu: Prekasno ste se setili!

Kurir pre 4 dana
Francuski demonstranti pozdravili su odluku predsednika Emanuela Makrona o odustajanju od povećanja poreza na gorivo, planiranog za iduću godinu.
Ipak, oni kažu da to možda neće biti dovoljno da se obuzda gnev javnosti. "Mislim da je odluka doneta prekasno", rekla je za AP portparolka "žutih prsluka" Žaklin Muro. Ona je navela da će različite protestne grupe sada odlučiti... »

Francuski predsednik se obratio naciji: Pritisak na Makrona do kraja

Večernje novosti  pre 8 sati  još 2 povezane

Danas oblačno i malo hladnije, uglavnom suvo

Blic  pre 7 sati  još 4 povezane

Predsednik Vučić danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Blic  pre 42 minuta  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.