Povezane vesti

Bivši visoki predstavnici upozorili na uplitanje Hrvatske u BiH

Slobodna Evropa četvrtak, 6. decembar 2018.
Trojica bivših visokih predstavnika u Bosni i Hercegovini uputili su otvoreno pismo visokoj povjerenici Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federici Mogherini i ministrima vanjskih poslova zemalja članica EU vezano za „uplitanje Hrvatske u političke procese u BiH“. U svom pismu... »

"Hrvatska ne sme da se meša u politiku BiH"

B92 četvrtak, 6. decembar 2018.
B92: "Hrvatska ne sme da se meša u politiku BiH"
Tri bivša visoka predstavnika u Bosni i Hercegovini izražavaju duboku zabrinutost „zbog kontinuiranog mešanja Hrvatske u političku situaciju u BiH“.
Kako su napisali u otvorenom pismu, to se „vidi u nedavnim pokušajima predstavnika hrvatske vlade da ospore legitimnost izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsedništva BiH“, piše Dojče vele. Kristijan Švarc-Šiling, Pedi... »

Pismo Mogerinijevoj: Hrvatska se meša u BiH!

Vesti online četvrtak, 6. decembar 2018.
Bivši visoki predstavnici međunarodne zajednice u BiH Kristijan Švarc-Šiling, Pedi Ešdaun i Karl Bilt uputili su otvoreno pismo EU i Federiki Mogerini u kojem izražavaju duboku zabrinutost zbog mešanja Hrvatske u unutrašnje poslove BiH, prenosi Dojče vele.
Navodi se da tri bivša visoka predstavnika u Bosni i Hercegovini izražavaju duboku zabrinutost "zbog kontinuiranog mešanja Hrvatske u političku situaciju u BiH", što se, kako su napisali u otvorenom pismu, "vidi u nedavnim... »

Švarc-Šiling, Ešdaun i Bilt pišu mogerinijevoj: Hrvatska se meša u unutrašnje poslove BiH, EU treba da reaguje

Večernje novosti četvrtak, 6. decembar 2018.
Bivši visoki predstavnici međunarodne zajednice u BiH uputili su otvoreno pismo EU i Federiki Mogerini u kojem izražavaju duboku zabrinutost zbog mešanja Hrvatske u unutrašnje poslove BiH
Bivši visoki predstavnici međunarodne zajednice u BiH Kristijan Švarc-Šiling, Pedi Ešdaun i Karl Bilt uputili su otvoreno pismo EU i Federiki Mogerini u kojem izražavaju duboku zabrinutost zbog mešanja Hrvatske u unutrašnje... »

Bivši visoki predstavnici protiv miješanja Hrvatske u BiH

Al Jazeera četvrtak, 6. decembar 2018.
Povod za pismo upućeno Federiki Mogherini jest nedavni pokušaj negiranja legitimnosti izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Trojica bivših visokih predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini uputila su otvoreno pismo visokoj povjerenici Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federici Mogherini i ministrima vanjskih... »

„Hrvatska ne sme da se meša u politiku BiH“

Dojče vele četvrtak, 6. decembar 2018.
Bivši visoki predstavnici u BiH Kristijan Švarc-Šiling, Pedi Ešdaun i Karl Bilt uputili su otvoreno pismo EU i Federiki Mogerini u kojem izražavaju duboku zabrinutost zbog mešanja Hrvatske u unutrašnje poslove BiH.
Tri bivša visoka predstavnika u Bosni i Hercegovini izražavaju duboku zabrinutost „zbog kontinuiranog mešanja Hrvatske u političku situaciju u BiH“, što se, kako su napisali u otvorenom pismu, „vidi u nedavnim pokušajima... »
©2019 Netmark d.o.o.