Sud odbio pritvor za Ramiza Drekovića

Sud odbio pritvor za Ramiza Drekovića

Slobodna Evropa četvrtak, 6. decembar 2018.
Sud BiH odbio je odrediti pritvor generalu Armije RBiH Ramizu Drekoviću, potvrdio je za Klix.ba član njegovog advokatskog tima Mirsad Crnovršanin. Kako ovaj medij navodi Dreković je odmah pušten na slobodu. Za sada nije poznato da li su mu određene mjere zabrane. Tužilaštvo BiH je tražilo pritvor... »

General Ramiz Dreković pušten na slobodu

N1 Info četvrtak, 6. decembar 2018.
Sud BiH je odbio predlog Tužilaštva BiH da se generalu nekadašnje Armije BiH Ramizu Drekoviću odredi pritvor, ali je mu je izrekao mere zabrane.
Dreković je pušten na slobodu, ali mu je zabranjeno sastajanje s mogućim svedocima da ne bi mogao da utiče na istragu. Dreković je uhapšen juče u svom stanu u Sarajevu zbog sumnji da je, kao komandant Četvrtog korpusa Armije BiH,... »

Sud BiH pustio Drekovića da se brani sa slobode

Mondo četvrtak, 6. decembar 2018.
Sud Bosne i Hercegovine odbio je danas predlog Tužilaštva da se odredi jednomesečni pritvor generalu tzv. Armije BiH, Ramizu Drekoviću, koji je pod istragom zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina.
Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac General Dreković danas je pušten da se brani sa slobode, javio je Radio Sarajevo. Tužilaštvo je, naime, tražilo da se generalu Drekoviću odredi jednomesečni pritvor zbog opasnosti da bi... »

Dreković pušten da se brani sa slobode

RTS četvrtak, 6. decembar 2018.
RTS: Dreković pušten da se brani sa slobode
Sud Bosne i Hercegovine odbio je predlog Tužilaštva da se odredi jednomesečni pritvor generalu tzv. Armije BiH, Ramizu Drekoviću, koji je pod istragom zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom.
Dreković je danas pušten da se brani sa slobode, javio je Radio Sarajevo. Tužilaštvo je, naime, tražilo da se Drekoviću odredi jednomesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze... »

Sud BiH pustio Drekovića da se brani sa slobode

RTV četvrtak, 6. decembar 2018.
RTV: Sud BiH pustio Drekovića da se brani sa slobode
SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine odbio je danas predlog Tužilaštva da se odredi jednomesečni pritvor generalu tzv. ARBiH, Ramizu Drekoviću, koji je pod istragom zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom.
General Dreković danas je pušten da se brani sa slobode, javio je Radio Sarajevo. Tužilaštvo je, naime, tražilo da se generalu Drekoviću odredi jednomesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao... »

Sud BiH pustio na slobodu generala Ramiza Drekovića koji je osumnjičen da je počinio ratni zločin

Telegraf četvrtak, 6. decembar 2018.
Sud je odbio predlog Tužilaštva da se generalu odredi jednomesečni pritvor
Sud Bosne i Hercegovine odbio je predlog Tužilaštva da se generalu Armije Republike BIH Ramizu Drekoviću odredi jednomesečni pritvor. On je pušten da se brani sa slobode, piše Avaz.ba. Ovo je potvrdio njegov advokat Kadrija... »

Predložen pritvor za generala Armije BiH, osumnjičenog za ratni zločin

Novi magazin četvrtak, 6. decembar 2018.
Tužilaštvo BiH predložilo je sudu da se nekadašnjem komandantu Četvrtog korpusa Armije BiH Ramizu Drekoviću odredi pritvor, zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svedoke ili saučesnike.
Dreković je uhapšen juče u svom stanu u Sarajevu zbog sumnje da je kao komandant Četvrtog korpusa Armije BiH počinio ratni zločin nad srpskim civilima u Kalinoviku na području Konjica, u proleće 1995. godine. On se tereti da je... »
©2019 Netmark d.o.o.