Ukrajina poništava sporazum o prijateljstvu sa Rusijom

Ukrajina poništava sporazum o prijateljstvu sa Rusijom

Slobodna Evropa pre 1 dan
Ukrajinski parlament Vrhovna Rada, odobrio je potez predsjednika Petra Porošenka da poništi Sporazum o prijateljstvu sa Rusijom. U četvrtak je 277 zakonodavaca glasalo za poništenje sporazuma tako što će dozvolili da sporazum istekne i da ne bude produžen. Za ovu odluku je bilo potrebno svega 226... »

Ukrajina raskinula sporazum o prijateljstvu s Rusijom

Al Jazeera pre 8 dana
Na prijedlog predsjednika Porošenka, ova mjera dobila je podršku 277 poslanika, a potrebni minimum je bio 226.
Ukrajinski Parlament je u četvrtak simbolično otkazao sporazum o prijateljstvu i saradnji sa Rusijom, poslije više od četiri godine krize i poslije otvorenog vojnog sukoba u moreuzu Kerč krajem novembra, prenose agencije. Na... »

Ukrajina raskinula sporazum o prijateljstvu s Rusijom

Novi magazin pre 8 dana
Ukrajinski parlament je danas simbolično otkazao sporazum o prijateljstvu i saradnji sa Rusijom, posle više od četiri godine krize i posle otvorenog vojnog sukoba u moruzu Kerč krajem novembra.
Na predlog predsednika Petra Porošenka, ta mera koja će stupiti na snagu aprila iduće godine, dobila je podršku 277 poslanika, a potrebni minimum je bio 226. Ukrajina odbija da obnovi ovaj ugovor, koji je stupio na snagu aprila... »

Ukrajinski šef diplomatije: Tražimo snažan odgovor na ruski akt nasilja

N1 Info pre 8 dana
Ukrajinski šef diplomatije Pavlo Klimkin zatražio je "brz i snažan odgovor" od međunarodne zajednice na "akt nasilja" koji je počinila Rusija prema njegovoj zemlji 25. novembra u Kerčkom moreuzu.
Klimkin je u obraćanju na Ministarskoj konferenciji Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Milanu, rekao da je ovo peti uzastopni ministarski sastanak OEBS-a na kome na dnevnom redu dominira destabilizirajuće... »

Ukrajina ukida sporazum o prijateljstvu sa Rusijom i traži snažan odgovor na "akt nasilja"

Večernje novosti pre 8 dana
Ukrajinski šef diplomatije u obraćanju na Ministarskoj konferenciji OEBS u Milanu, rekao da je ovo peti uzastopni ministarski sastanak OEBS-a na kome na dnevnom redu dominira destabilizirajuće ponašanje Rusije
Ukrajinski šef diplomatije Pavlo Klimkin zatražio je danas "brz i snažan odgovor" od međunarodne zajednice na "akt nasilja" koji je počinila Rusija prema njegovoj zemlji 25. novembra u Kerčkom moreuzu. Klimkin je u obraćanju na... »

Ukrajina traži brz i snažan odgovor na 'rusku agresiju'

Al Jazeera pre 8 dana
Rusija je 25. novembra zaplijenila tri ukrajinska ratna broda koji su pokušali prijeći iz Crnog u Azovsko more i privela 24 mornara.
Ukrajinski ministar vanjskih poslova Pavlo Klimkin zatražio je u četvrtak „brz i snažan“ odgovor međunarodne zajednice na rusku „agresiju“ protiv njegove države 25. novembra u Kerčkom prolazu, javljaju agencije. „Ovo je peti... »

Ukrajina ukida sporazum o prijateljstvu sa Rusijom

Nova ekonomija pre 8 dana
Ukrajinska Vrhovna rada podržala je odluku predsednika Petra Porošenka da ukine sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu sa Rusijom. Sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu između Ukrajine i Rusije biće ukinut 1. aprila 2019. godine, navodi se u saopštenju o predlogu, prenosi Tas.... »

Ukrajina 1. aprila raskida sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu sa Rusijom

Telegraf pre 8 dana
Porošenko je dao predlog, a Parlament ga usvojio
Ukrajinska Vrhovna Rada podržala je odluku predsednika Petra Porošenka da ukine Sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu sa Rusijom. - Sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu između Ukrajine i Rusije biće ukinut 1. aprila 2019. godine - navodi se u... »

Gotovo: Ukrajina ukida "Veliki sporazum" s Rusijom

B92 pre 8 dana
B92: Gotovo: Ukrajina ukida "Veliki sporazum" s Rusijom
Kijev -- Ukrajinska Vrhovna rada podržala je odluku predsednika Petra Porošenka da ukine sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu sa Rusijom.
"Sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu između Ukrajine i Rusije biće ukinut 1. aprila 2019. godine", navodi se u saopštenju o predlogu, prenosi Tas. Agencija navodi da je za podršku odluci glasalo 277 poslanika, a da... »

Vrhovna rada odlučila: Ukrajina i Rusija nisu više prijatelji! Ratni brodovi dobili dozvolu da pucaju!

Kurir pre 8 dana
Ukrajinska skupština odlučila je da ne produžuje Sporazum o prijateljstvu i saradnji sa Rusijom nakon 1. aprila 2019. godine. Odgovarajući dokument je na današnjem zasedanju podržalo 277 poslanika, gde je potreban minimum od 226 glasova.
Predsednik Ukrajine Petar Porošenko predao je u ponedeljak parlamentu nacrt zakona o raskidanju sporazuma. Припинення дії Договору про дружбу з Росією: Рада ухвалила історичне рішення #UKROPNEWS https://t.co/H7hUckbrJw —... »

Ukrajina odlučila: Ukida se sporazum o prijateljstvu sa Rusijom

Blic pre 8 dana
Ukrajinska Vrhovna Rada podržala je odluku predsednika Petra Porošenka da ukine sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu sa Rusijom. - Sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu između Ukrajine i Rusije biće ukinut 1. aprila 2019. godine - navodi se u saopštenju o predlogu, prenosi... »

Parlament Ukrajine podržao Porošenkov predlog o sporazumu

RTV pre 8 dana
RTV: Parlament Ukrajine podržao Porošenkov predlog o sporazumu
KIJEV - Ukrajinska Vrhovna Rada podržala je odluku predsednika Petra Porošenka da ukine sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu sa Rusijom.
"Sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu između Ukrajine i Rusije biće uikinut 1. aprila 2019. godine", navodi se u saopštenju o predlogu, prenosi Tass. Agencija navodi da je za podršku odluci glasalo 277 poslanika, a da... »

Očekuje se i do pola metra snežnog pokrivača

Dnevnik  pre 2 sata  još 10 povezanih

Mondo: Čukarički - Zvezda odloženo!

Mondo  pre 42 minuta  još 10 povezanih

AMSS: Zbog snega otežan saobraćaj u zemlji

Nova ekonomija  pre 3 sata  još 7 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.