Povezane vesti

Kosovski mediji: Još jedan visoki oficir OVK pozvan na ispitivanje u Hag

N1 Info petak, 7. decembar 2018.
Prištinski mediji su javili da je još jedan visoki oficir Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) pozvan da se radi ispitivanja pojavi u Hagu.
Gazetaexpress javlja da je osoba, čiji identitet taj portal nije saopštio, potvrdila da je dobila poziv, ali nije objavio ništa više o tome. Sinoć je Arianit Koci, advokat Rustema Mustafe - Remija, bivšeg komandanta "Operativne... »

Još jedan visoki oficir OVK pozvan na ispitivanje u Specijalni sud u Hagu

Novi magazin petak, 7. decembar 2018.
Prištinski mediji su javili da je još jedan visoki oficir Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) pozvan da se radi ispitivanja pojavi u Hagu.
Gazetaexpreš javlja da je osoba, čiji identitet taj portal nije saopštio, potvrdila da je dobila poziv, ali nije objavio ništa više o tome. Sinoć je Arianit Koci, advokat Rustema Mustafe - Remija, bivšeg komandanta "Operativne... »

Koha: Rustem Mustafa prvi komandant OVK pred Specijalnim sudom

Politika petak, 7. decembar 2018.
Advokat potvrdio – Rustem pred sudu u Hagu 14.januara
Priština - Prištinska Koha tvrdi da će biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine protiv bivšeg komandanta OVK i nekadašnji poslanik u kosovskoj Skupštini, a navodi da je reč o Rustemu Mustafi, komandantu OVK za Podujevsku oblast. To je Koha... »

"Taj komandant Remi ide avionom a naši su išli u lisicama"

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: "Taj komandant Remi ide avionom a naši su išli u lisicama"
Prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine mogla bi da bude podignuta protiv bivšeg komandanta OVK Rustema Mustafe. Komandant Remi 14. januara u Hagu.
O radu suda za zločine OVK, kao i o sukobu Rusije i Ukrajine i situacije na Kosovu, govorili su gosti prelistavanja štampe u Jutarnjem programu Prve televizije Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa EU i advokat... »

Ko je Rustem Mustafa, ozloglašeni komandant OVK

Politika petak, 7. decembar 2018.
Rustem Mustafa Remi, komandant bivše OVK za Podujevsku oblast, protiv koga će, prema tvrdnjama Kohe, biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine jedini je lider OVK na Kosovu i Metohiji koji je osuđen na pravosnažnu zatvorsku kaznu. On je 2015. osuđen samo na četiri godine... »

Od januara pred Specijalnim sudom

Dojče vele petak, 7. decembar 2018.
Bivši komandant OVK Rustem Mustafa, zvani Remi, pozvan je u Hag na ispitivanje u Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu. Za sada je nepoznato da li će se on naći na optuženičkoj klupi ili će biti samo svedok.
Tužilaštvo Specijalnog suda za ratne zločine, pozvalo je u Hag bivšeg komandanta OVK Rustema Mustafu, poznatog po ratnom nadimku Remi. Tu vest potvrdio je njegov advokat Arijanit Koci, na svojoj Fejsbuk-stranici. Advokat je... »

Spisak njegovih zlodela je podugačak, a za njih je znala i CIA: Evo ko je zločinac Rustem Mustafa

Pravda petak, 7. decembar 2018.
Rustem Mustafa Remi, komandant terorističke takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova" ("OVK") za Podujevsku oblast, protiv koga će, prema tvrdnjama Kohe, biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine jedini je lider tzv. "OVK" na Kosovu i Metohiji koji je osuđen na pravosnažnu zatvorsku kaznu.
On je 2015. osuđen samo na četiri godine zatvora jer je nečovečno postupao prema zarobljenim albanskim civilima jer je sumnjao u njihovu odanost terorističkoj tzv. "OVK". Mustafa, koji je bio tzv. "komandant" tzv. "OVK" za... »

Konačno! Prva optužnica na Kosmetu za ratne zločine nad Srbima: "Komandant Remi" prvi je putnik za Specijalni sud u Hagu!

Kurir petak, 7. decembar 2018.
Rustem Mustafa, poznat i po ratnom nadimku "Komandant Remi", kako stvari stoje biće prvi od komandanata Oslobodilačke vojske Kosova koji će se naći pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Hagu. Komandant Remi je, tokom rata, predvodio jedinice u zoni oko Podujeva. Osuđen je na četiri godine... »

Advokat potvrdio: Rustem Mustafa pred sudom u Hagu 14. januara

Vesti online petak, 7. decembar 2018.
Advokat Arijanit Koci potvrdio je da je njegov klijent Rustem Mustafa Remi primio poziv da se 14. januara pojavi pred Kancelarijom specijalnog tužioca Kosova u Hagu.
Kako prenosi kosovski portal "Telegrafi", Mustafin advokat je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da je reč o pozivu na intervju i da će se Mustafa dobrovoljno pojaviti. - Spreman je da pojasni svaku okolnost koju KST istražuje.... »

Ko je "komandant Remi", prvi iz OVK koji ide za Hag

Mondo petak, 7. decembar 2018.
Rustem Mustafa, poznat i po ratnom nadimku "Komandant Remi", kako stvari stoje biće prvi od komandanata OVK koji će se naći pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Hagu.
Komandant Remi" jedan je od najuticajnijih komandanata bivše OVK, između ostalog jer je uz Adema Jašarija, Sulejmana Seljimija, Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija, Sabita Gecija i Rahmana Ramu bio pripadnik prve... »

Terorista, komandant OVK, ratni zločinac, organizator transporta heroina: Ko je zapravo Rustem Mustafa Remi kome će se suditi u Hagu?

Telegraf petak, 7. decembar 2018.
Rustem i drugi su navodno držali zarobljenike u nehumanim uslovima, uskraćujući im adekvatnu zdravstvenu negu, hranu, vodu i podvrgavani stalnom premlaćivanju, mučenju i drugim pretnjama smrću od avgusta 1998. do juna 1999. godine
Rustem Mustafa Remi, komandant bivše OVK za Podujevsku oblast, protiv koga će, prema tvrdnjama Kohe, biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine jedini je lider OVK na Kosovu i Metohiji koji je osuđen na... »

Ko je Rustem Mustafa, ozloglašeni komandant OVK

Vesti online petak, 7. decembar 2018.
Rustem Mustafa Remi, komandant bivše OVK za Podujevsku oblast, protiv koga će, prema tvrdnjama Kohe, biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine jedini je lider OVK na Kosovu i Metohiji koji je osuđen na pravosnažnu zatvorsku kaznu.
On je 2015. osuđen samo na četiri godine zatvora jer je nečovečno postupao prema zarobljenim albanskim civilima jer je sumnjao u njihovu odanost terorističkoj OVK, piše Blic. Mustafa, koji je bio komandant OVK za teritoriju Laba,... »

Prva optužnica za OVK

Danas petak, 7. decembar 2018.
Specijalni sud za zločine OVK sa sedništem u Hagu završio je prvu optužnicu, a odnosi se na bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova i nekadašnjeg poslanika u kosovskom parlamentu Rustema Mustafu, piše Koha pozivajući se na izvore bliske procesu.
Pozivajući se na izvore u tom sudu, Koha piše da je specijalni tužilac Džek Smit završio prvu optužnicu protiv Mustafe, koji je bio komandantu OVK za Podujevsku oblast, poznatom po ratnom nadimku „komandant Remi“. Prema istom... »

Amerikanci znali da je ubijao Srbe: Duga lista zlodela Rustema Mustafe

Večernje novosti petak, 7. decembar 2018.
Za Mustafin terorizam se znalo i u SAD - odlukom američkog predsednika Džordža Buša od 29. juna 2001. u Federalnom registru SAD (knjiga 66, broj 126), on dospeva na listu ljudi koji predstavljaju "pretnju miru“
Rustem Mustafa Remi, komandant OVK za Podujevsku oblast, protiv koga će, prema tvrdnjama Kohe, biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine jedini je lider OVK na Kosovu i Metohiji koji je osuđen na... »

Lažni general krvavih ruku: Ko je Rustem Mustafa, koji bi se prvi mogao naći na optuženičkoj klupi Specijalnog suda

Blic petak, 7. decembar 2018.
Prema pisanju prištinskih medija, očekuje se podizanje prve optužžnice na Kosovu i Metohiji za ratne zločine, a ona će teretiti Rustema Mustafu, komandanta terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) za Podujevsku oblast. Veruje se da Mustafa pregovara sa Specijalnim sudom za zločine OVK-a o... »

Prvi Komandant tzv. OVK pred sudom: Rustem Mustafa pregovara kako će da se preda

Večernje novosti petak, 7. decembar 2018.
Prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine biće podignuta protiv bivšeg komandanta OVK i nekadašnjeg poslanika u kosovskoj skupštini Rustema Mustafe
Prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine biće podignuta protiv bivšeg komandanta OVK i nekadašnjeg poslanika u kosovskoj skupštini Rustema Mustafe. To je u četvrtak uveče objavila prištinska "Koha" na svom sajtu,... »

"Koha": Specijalni sud spremio optužnicu protiv komadanta Remija, bivšeg vođe OVK

Blic petak, 7. decembar 2018.
Prišštinska Koha tvrdi da će biti podignuta prva optužžnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine protiv bivššeg komandanta OVK i nekadašnjeg poslanika u kosovskoj Skupštini, a navodi da je reč o Rustemu Mustafi, komandantu OVK za Podujevsku oblast. To je Koha objavila na svom sajtu, pozivajući se... »
©2019 Netmark d.o.o.