Opozicija traži kolegijum Skupštine Srbije

Opozicija traži kolegijum Skupštine Srbije

Slobodna Evropa petak, 7. decembar 2018.
Poslanici opozicije koji su noć proveli u Skupštini Srbije u znak protesta zbog toga što nemaju mogućnosti da predstave svoje amandmane na Predlog novog budžeta, pozvali su rano jutros predsednicu parlamenta Maju Gojković da sazove kolegijum na kojem bi se šefovi poslaničkih grupa dogovorili o... »

Opozicija najavljuje veće proteste, u subotu na Studentskom trgu u Beogradu

Glas Amerike petak, 7. decembar 2018.
Poslanici dela opozicije proveli su u skupštini noć, držeći konferencije za štampu, a na poslednjoj u nizu poručili su da je ovo početak otpora u parlamentu. Svoje okupljanje u parlamentu oni su nazvali “protestom pre protesta” i ujedno najavili da će protest nastaviti sutra na Studentskom trgu.... »

Mali o budžetu: Realan, uravnotežen, niko nije ostao uskraćen za sredstva

N1 Info petak, 7. decembar 2018.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali naveo je da je zadovoljan što je Zakon o budžetu za 2019. godinu usvojen i ocenio da je budžet uravnotežen, realan i da nijedno ministarstvo nije ostalo uskraćeno za sredstva.
On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da će u predstojećem periodu izazov predstavljati održavanje stope rasta na visokom nivou i da je paket zakona, usvojen u Skupštini, usmeren na ubrzavanje privrednog rasta. 07.12.2018.... »

Mali: Budžet usmeren ka povećanju životnog standarda

Dnevnik petak, 7. decembar 2018.
BEOGRAD: Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je večeras da je veliki deo budžeta za 2019. godinu koji je danas usvojen u Skupštini Srbije, usmeren na povećanje životnog standarda građana.
Poslanici su danas usvojili budžet za 2019. godinu i niz reformskih zakona, a Mali je u intervjuu za RTS rekao da, zahvaljujući preduzetim koracima, očekuje napredak Srbije na Duing biznis listi Svetske banke. "Važna je vest da... »

Mali: Usvojeni budžet uravnotežen i realan

Novi magazin petak, 7. decembar 2018.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali naveo je da je zadovoljan što je Zakon o budžetu za 2019. godinu usvojen i ocenio da je budžet uravnotežen, realan i da ni jedno ministarstvo nije ostalo uskraćeno za sredstva.
On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da će u predstojećem periodu izazov predstavljati održavanje stope rasta na visokom nivou i da je paket zakona, usvojen danas u Skupštini, usmeren na ubrzavanje privrednog rasta. Mali je... »

Mali za RTS: Budžet usmeren ka povećanju životnog standarda

RTS petak, 7. decembar 2018.
RTS: Mali za RTS: Budžet usmeren ka povećanju životnog standarda
Poslanici su danas usvojili budžet za 2019. godinu i niz reformskih zakona. Ministar finansija Siniša Mali rekao je u intervjuu za RTS da, zahvaljujući preduzetim koracima, očekuje napredak Srbije na Duing biznis listi Svetske banke. Što ste bliži vrhu, atraktivniji ste za strane investicije, ističe Mali i ukazuje da se onda gradi infrastruktura, povećava zaposlenost i raste životni standard. To je ekonomska politika ove vlade i za to se borimo iz dana u dan, poručio je ministar finansija.
U intervjuu za RTS, ministar finansija Siniša Mali objašnjava šta donosi prvi budžet u čijoj je izradi učestvovao, a koji je danas usvojen u Skupštini Srbije, kako ga je ocenio Fiskalni savet i da li očekuje pomak Srbije na Duing... »

Skupština usvojila budžet, poslanici se izjasnili o više od 60 zakona

RTS petak, 7. decembar 2018.
RTS: Skupština usvojila budžet, poslanici se izjasnili o više od 60 zakona
Skupština Srbije usvojila je velikom većinom budžet za 2019. godinu. Usvojeno je i da taksa za RTS i RTV od 1. januara bude 220 dinara. Budžetom su planirane veće penzije i plate u javnom sektoru. Povećanje javnih investicija trebalo bi da doprinese privrednom razvoju i većoj zaposlenosti. Poslanici su se izjašnjavali o više od 60 zakonskih predloga, propisa i sporazuma.
18.55 - Usvojeno devet predloga zakona iz nadležnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave koji predstavljaju nastavak reforme javne uprave. 16.10 – Usvojen novi Carinski zakon i Zakon o carinskoj službi. 15.00 -... »

Traže kolegijum o radu parlamenta

Večernje novosti petak, 7. decembar 2018.
Poslanici dela opozicije pozvali predsednicu Skupštine da zakaže sastanak sa šefovima klubova
POSLANICI opozicije pozvali su u petak predsednicu Skupštine Maju Gojković da zakaže sednicu kolegijuma gde bi se šefovi poslaničkih grupa dogovorili o normalizaciji rada. Predstavnici stranaka, okupljeni u Savez za Srbiju, i... »

Budžet izglasan bez opozicije, u holu Skupštine objavljen "početak bunta"

N1 Info petak, 7. decembar 2018.
Predlog budžeta za 2019. je usvojen. Skupština Srbije je završila današnju sednicu na kojoj se glasalo o još 61-oj tački dnevnog reda. Kraj sednice nisu dočekali poslanici opozicije. Oni su se, nakon cele noći rada u paralelnom parlamentu, oko podneva povukli iz Doma narodne skupštine.
Izvor: N1 To je, kažu, samo početak njihovog bunta, jer su onemogućeni da o važnim zakonima raspravljaju u plenumu. I dok su poslanici vladajuće većine iz skupštinskih klupa ignorisali stotine sopstvenih amandmana, u holu... »

Srbija dobila budžet, šta je BDP u 100 i 500 reči

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: Srbija dobila budžet, šta je BDP u 100 i 500 reči
Očekuje se da će naredne godine budžetski deficit biti 0,4 odsto BDP-a. Šta je zapravo bruto društveni proizvod i kako je ove godine zabeležio skok veći od četiri odsto.
Skupština Srbije usvojila je budžet za 2019. godinu. Predviđeno je da u godini koja dolazi prihodi budu 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu. Računica je jasna - parlamentarci su se usaglasili oko toga da će... »

Srbija dobila budžet, šta je BDP u 100 i 500 reči

Radio 021 petak, 7. decembar 2018.
Očekuje se da će naredne godine budžetski deficit biti 0,4 odsto BDP-a. Šta je zapravo bruto društveni proizvod i kako je ove godine zabeležio skok veći od četiri odsto.
BBC Od BDP-a zavisi i vrednost Tesle Skupština Srbije usvojila je budžet za 2019. godinu. Predviđeno je da u godini koja dolazi prihodi budu 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu. Računica je jasna - parlamentarci... »

Srbija dobila budžet, šta je BDP u 100 i 500 reči

BBC News petak, 7. decembar 2018.
Očekuje se da će naredne godine budžetski deficit biti 0,4 odsto BDP-a. Šta je zapravo bruto društveni proizvod i kako je ove godine zabeležio skok veći od četiri odsto.
Skupština Srbije usvojila je budžet za 2019. godinu. Predviđeno je da u godini koja dolazi prihodi budu 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu. Računica je jasna - parlamentarci su se usaglasili oko toga da će... »

Protest opozicije seli se iz skupštine na Studentski trg

Politika petak, 7. decembar 2018.
Poslanici dela opozicije koji su u skupštini proveli noć, držeći pres konferencije, poručili su danas na poslednjoj u nizu da je ovo početak otpora u parlamentu, a da će protest nastaviti sutra na Studentskom trgu. „Mislim da je nešto krenulo da se dešava. Jedno je bunt u skupštini, a drugo su... »

Skupština: Izglasan budžet za 2019. godinu! TV pretplata poskupela na 220 dinara, zabrana zapošljavanja na snazi do kraja 2019! Deo opozicije prenoćio u parlamentu (foto, tvit)

Kurir petak, 7. decembar 2018.
BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je danas budžet za 2019. godinu kojim su predviđeni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu, tako da će deficit biti 22,9 milijardi, što je 0,4 odsto očekivanog bruto domaćeg proizvoda (BDP). Budžet je projektovan na osnovu procene da će... »

Usvojen Zakon o budžetu za 2019. godinu

Politika petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije usvojila je velikom većinom glasova poslanika Zakon o budžetu za 2019. godinu. Za zakon je glasao 141 od 149 prisutnih poslanika, niko nije glasao „protiv” niti je bilo uzdržanih. Budžetom su predviđeni ukupni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara i rashodi u visini od 1.269,1... »

Usvojen set finansijskih zakona, Ministarstvo dobija novu upravu

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: Usvojen set finansijskih zakona, Ministarstvo dobija novu upravu
Beograd -- Skupština Srbije usvojila je set poreskih zakona.
Među njima su izmene i dopune Zakona o porezu na imovinu koje donose ujednačaniju primenu poreskih propisa, jačanje pravne sigurnosti, adekvatnije oporezivanje imovine shodno ekonomskoj moći, težnju da se poreskim merama destimuliše gradnja bez propisane dozvole, kao i... »

Skupština Srbije usvojila set poreskih zakona

Dnevnik petak, 7. decembar 2018.
BEOGRAD: Skupština Srbije usvojila je danas set poreskih zakona među kojima su izmene i dopune Zakona o porezu na imovinu koje donose ujednačeniju primenu poreskih propisa, jačanje pravne sigurnosti, adekvatnije oporezivanje imovine shodno ekonomskoj moći, težnju da se poreskim merama destimuliše gradnja bez propisane dozvole, kao i nepoštovanje rokova za izgradnju.
Ministar finansija Siniša Mali objasnio je ranije da će izmene i dopune o porezu na imovinu uticati i na povećanje ekonomičnosti postupka podnošenja poreskih prijava. Mali je naveo da se izmenama i dopunama Zakona o privremenom... »

Usvojen budžet za 2019. godinu; Taksa za tv 220 din, ostaje zabrana zapošljavanja u javnom sektoru

Večernje novosti petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije usvojila je danas budžet za 2019. godinu kojim su predviđeni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu, tako da će deficit biti 22,9 milijardi
Skupština Srbije usvojila je danas budžet za 2019. godinu kojim su predviđeni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu, tako da će deficit biti 22,9 milijardi, što je 0,4 odsto očekivanog bruto domaćeg... »

Zabrana zapošljavanja u javnom službama i u 2019. godini

Novi magazin petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o načinu odredjivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru kojim se produžava zabrana zapošljavanja u državnim službama do kraja 2019. godine.
Po oceni Vlade Srbije smanjenje zarada, zabrana zapošljavanja i racionalizacija broja zaposlenih u javnom sektoru su mere koje su najviše doprinele smanjenju rashoda i uspehu fiskalne konsolidacije. Skupština je usvojila i zakone... »

Velikom većinom glasova usvojen Zakon o budžetu za 2019.

Dnevnik petak, 7. decembar 2018.
BEOGRAD: Skupština Srbije usvojila je danas velikom većinom glasova poslanika Zakon o budžetu za 2019. godinu.
Za zakon je glasao 141 od 149 prisutnih poslanika, niko nije glasao "protiv" niti je bilo uzdržanih. Budžetom su predviđeni ukupni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara i rashodi u visini od 1.269,1 milijardu dinara, što daje... »

Dio opozicije u Srbiji u 'paralelnom parlamentu'

Al Jazeera petak, 7. decembar 2018.
Zastupnici opozicionih stranaka upozoravaju da su bili onemogućeni da iznesu primjedbe na budžet za 2019. godinu i najavljuju ulični protest.
Poslanici dela opozicije, koji su proveli noć između četvrtka i petka u Skupštini Srbije, u znak protesta što im je, kako tvrde, četiri dana bilo onemogućeno da u skupštinskoj raspravi obrazlože svoje amandmane na budžet za 2019.... »

Usvojen budžet za 2019.

Danas petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije usvojila je danas budžet za iduću godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 1.246,2 milijardi dinara, rashodi 1.269,1 milijardu dinara, a planirani deficit je 22, 9 milijardi dinara, što je 0,4 odsto očekivanog BDP.
Za predlog budžeta glasao je 141 narodni poslanik. Ministar finansija Siniša Mali je, obrazlažući budžet, rekao da je „potpuno uravnotežen“, da ga karakteriše socijalni aspekt vezan za povećanje životnog standarda, koji prati... »

Skupština: Usvojen budžet za 2019.

Mondo petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije usvojila je danas budžet za 2019. godinu kojim su predviđeni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu.
Foto: Mondo/Stefan Stojanović Deficit će tako biti 22,9 milijardi, što je 0,4 odsto očekivanog bruto domaćeg proizvoda (BDP). Budžet je projektovan na osnovu procene da će rast BDP-a dogodine biti 3,5 odsto, a da će inflacija... »

Usvojen budžet za 2019.

RTS petak, 7. decembar 2018.
RTS: Usvojen budžet za 2019.
Skupština Srbije usvojila je velikom većinom glasova poslanika Zakon o budžetu za 2019. godinu.
Za zakon je glasao 141 od 149 prisutnih poslanika, niko nije bio "protiv" niti se ko uzdržao od glasanja. Budžetom su predviđeni ukupni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara i rashodi u visini od 1.269,1 milijardu dinara, što daje... »

Usvojen budžet: Prihodi države 1,246 mlijarde, kapitalne investicije 220 milijardi, projektovan rast BDP 3,5 odsto

Blic petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije usvojila je danas velikom većinom glasova poslanika Zakon o budžetu za 2019. godinu. Za zakon je glasao 141 od 149 prisutnih poslanika, niko nije glasao "protiv" niti je bilo uzdržanih. Budžetom su predvidjeni ukupni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara i rashodi u visini od 1.269,1... »

Usvojen budžet za 2019.

RTV petak, 7. decembar 2018.
RTV: Usvojen budžet za 2019.
BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je danas velikom većinom glasova poslanika Zakon o budžetu za 2019. godinu.
Za zakon je glasao 141 od 149 prisutnih poslanika, niko nije glasao "protiv" niti je bilo uzdržanih. Budžetom su predviđeni ukupni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara i rashodi u visini od 1.269,1 milijardu dinara, što daje... »

Opozicija posle noći u Skupštini: Ostvarili smo malu pobedu nad režimom

Novi magazin petak, 7. decembar 2018.
Poslanici opozicije koji su prošlu noć proveli u Skupštini Srbije u znak protesta što nemaju mogućnosti da predstave svoje amandmane na predlog budžeta, ocenili su danas da su time pokazali "slogu i jedinstvo u odbrani demokratije i vladavine prava" i da su ostvarili "malu pobedu nad režimom".
Oni su na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije najavili da će sutra u 18 časova učestvovati na protestu protiv nasilja na beogradskom Studentskom trgu i pozvali građane da se priključe tom skupu. Lider Dveri Boško... »

Deo opozicije: Protest pre protesta

RTV petak, 7. decembar 2018.
RTV: Deo opozicije: Protest pre protesta
BEOGRAD - Poslanici dela opozicije koji su u skupštini proveli noć, držeći pres konferencije, poručili su danas na poslednjoj u nizu da je ovo početak otpora u parlamentu, a da će protest nastaviti sutra na Studentskom trgu.
"Mislim da je nešto krenulo da se dešava. Jedno je bunt u skupštini, a drugo su ulični protesti i građanski bunt protiv nakaradne vlasti. Pridružujemo se protestu sutra kod Filozofskog fakulteta. To je prirodan nastavak", rekao... »

Skupština Srbije usvojila budžet za 2019. godinu

Nova ekonomija petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije usvojila je budžet za 2019. godinu kojim su predviđeni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu. Deficti budžeta iznosiće 22,9 milijardi, što je 0,4 odsto očekivanog bruto domaćeg proizvoda (BDP). Budžet je projektovan na osnovu procene da će rast BDP-a... »

Skupština Srbije usvojila budžet za 2019. godinu

Radio 021 petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije usvojila je danas budžet za 2019. godinu kojim su predviđeni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu, tako da će deficit biti 22,9 milijardi, što je 0,4 odsto očekivanog bruto domaćeg proizvoda (BDP).
Budžet je projektovan na osnovu procene da će rast BDP-a dogodine biti 3,5 odsto, a da će inflacija iznositi 2,3 odsto. U budžetu je predviđen novac za povećanje plata u javnom sektoru od sedam do 12 odsto, tako da će ukupan fond... »

Opozicija: Nasilje se neće tolerisati

Danas petak, 7. decembar 2018.
Poslanici šest opozicionih poslaničkih grupa održali su danas poslednju konferenciju za novinare u Skupštini Srbije, u okviru „paralelnog parlamenta“ i naveli da je to njihov način da se bore protiv onemogaćavanja opozicije da govori o amandmanima na budžet za narednu godinu.
Poslanik iz grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović rekao je da su opozicioni poslanici poslali jasnu poruku vlasti da se neće tolerisati ni institucionalno, ni nasilje na ulici. Poslanici su pozvali građane... »

Opozicija posle noći u Skupštini: Ostvarili smo malu pobedu nad režimom

Beta petak, 7. decembar 2018.
Poslanici opozicije koji su prošlu noć proveli u Skupštini Srbije u znak protesta što nemaju mogućnosti da predstave svoje amandmane na predlog budžeta, ocenili su danas da su time pokazali "slogu i jedinstvo u odbrani demokratije i vladavine prava" i da su ostvarili "malu pobedu nad režimom". Oni... »

Skupština Srbije usvojila budžet za 2019. godinu

N1 Info petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije usvojila je budžet za 2019. godinu kojim su predviđeni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu, tako da će deficit biti 22,9 milijardi, što je 0,4 odsto očekivanog bruto domaćeg proizvoda (BDP).
Budžet je projektovan na osnovu procene da će rast BDP-a dogodine biti 3,5 odsto, a da će inflacija iznositi 2,3 odsto. U budžetu je predvidjen novac za povećanje plata u javnom sektoru od sedam do 12 odsto, tako da će ukupan... »

Usvojen Zakon o centralnom registru socijalnog osiguranja

Dnevnik petak, 7. decembar 2018.
BEOGRAD: Skupština Srbije usvojila je danas većinom glasova Zakon o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, kojim će se efikasnije kontrolisati naplata doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, a pored toga smanjiće se i troškovi administracije.
Za zakon je glasalo 144 poslanika od 151 prisutnih. Nije bilo glasova "protiv", kao ni uzdržanih. Zakon će obezbediti regulisanje razmene podataka u pogledu uplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje povezivanjem... »

Usvojen budžet za 2019. godinu, deficit 0,4% BDP-a

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: Usvojen budžet za 2019. godinu, deficit 0,4% BDP-a
Beograd -- Skupština Srbije usvojila je budžet za 2019. godinu kojim su predviđeni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu.
Deficti budžeta iznosiće 22,9 milijardi, što je 0,4 odsto očekivanog bruto domaćeg proizvoda (BDP). Budžet je projektovan na osnovu procene da će rast BDP-a dogodine biti 3,5 odsto, a da će inflacija iznositi 2,3 odsto. U budžetu... »

Skupština Srbije usvojila budžet za 2019. godinu

Beta petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije usvojila je danas budžet za 2019. godinu kojim su predvidjeni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara, a rashodi 1.269,1 milijardu, tako da će deficit biti 22,9 milijardi, što je 0,4 odsto očekivanog bruto domaćeg proizvoda (BDP). Budžet je projektovan na osnovu procene da će rast... »

Noć u Skupštini: Deo opozicije zanoćio u parlamentu, evo šta se dešavalo jutros oko tri (foto, tvit)

Kurir petak, 7. decembar 2018.
BEOGRAD - Poslanici dela opozicije proveli su noć u Skupštini Srbije jer im, kako je sinoć rekao šef poslanika DS Goran Ćirić, nije omogućeno da o amandmanima na budžet govore u plenumu. 3 i 20 ujutru ✊✊✊ Peta po redu konferencija za medije opozicionih poslanika koji su ustali #protivnasilja... »

Rističević: Žale se na svoja pravila

Danas petak, 7. decembar 2018.
Poslanik na listi Srpske napredne stranke i predsednik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević izjavio je danas da je pravo poslanika opozicionih stranaka da drže konferencije za novinare na svaka dva sata, dodajući da „nasilje bilo koje vrste neće biti tolerisano“.
Rističević je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da se opozicija žali da nije imala dovoljno vremena da iznese svoje stavove o predlogu budžeta za 2019. godinu, „žale se na pravila koja su sami pre nekoliko... »

Rističević: Opozicija može da radi šta želi ali nasilje neće biti tolerisano

Beta petak, 7. decembar 2018.
Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević izjavio je danas da poslanici opozicije imaju pravo da na svaka dva sata drže konferencije za novinare u Skupštini Srbije, ali da njihova prava nisu ništa manja nego bilo kog poslanika vladajuće koalicije. "Mogu da rade šta hoće ali nasilje bilo... »

Počelo glasanje u Skupštini Srbije o 62 tačke

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: Počelo glasanje u Skupštini Srbije o 62 tačke
Skupština Srbije počela je danas glasanje o 62 tačke dnevnog reda među kojima je i predlog budžeta za 2019. godinu.
Glasanje će potrajati s obzirom da je na sve zakone podneto ukupno 2.007 amandmana. Poslanici će danas između ostalog glasati o povećanju taksi za pretplatu RTS i RTV sa 150 na 220 dinara i nastavku zabrane zapošljavanja u javnom... »

Počelo glasanje u Skupštini Srbije o 62 tačke među kojima je i budžet

Beta petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije počela je danas glasanje o 62 tačke dnevnog reda medju kojima je i predlog budžeta za 2019. godinu. Glasanje će potrajati s obzirom da je na sve zakone podneto ukupno 2.007 amandmana. Poslanici će danas izmedju ostalog glasati o povećanju taksi za pretplatu RTS i RTV sa 150 na 220... »

Raste broj uzetih kredita u novembru u Srbiji

Nova ekonomija petak, 7. decembar 2018.
Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika na kraju novembra ove godine iznosili su oko 2.306 milijardi dinara, što je za 0,7 odsto više nego u oktobru. Pozajmice privrede bile su oko 1.298 milijarde dinara i za 0,9 odsto su više nego u oktobru, a preduzetnika 48,6 milijardi dinara, što je... »

Poslanici glasaju o budžetu, taksama, zabrani zapoššljavanja

Blic petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije glasa danas o više od 60 zakonskih predloga, propisa i sporazuma, među kojima je Predlog budžeta za 2019. godinu. Budžžetom su predviđeni ukupni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara i rashodi u visini od 1.269,1 milijardu dinara, što daje predviđeni deficit od 22,9 milijardi dinara,... »

Poslanici opozicije prenoćili u Skupštini Srbije, pa ujutru uputili poziv Maji Gojković (foto)

Blic petak, 7. decembar 2018.
Poslanici opozicije koji su noć proveli u Skupštini Srbije u znak protesta zbog toga što nemaju mogućnosti da predstave svoje amandmane na Predlog novog budžeta, pozvali su rano jutros predsednicu parlamenta Maju Gojković da sazove kolegijum na kojem bi se šefovi poslaničkih grupa dogovorili o... »

Rast kredita u Srbiji, u docnji manje od 6%

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: Rast kredita u Srbiji, u docnji manje od 6%
Beograd -- Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika na kraju novembra ove godine iznosili su oko 2.306 milijardi dinara, što je za 0,7 odsto više nego u oktobru.
Pozajmice privrede bile su oko 1.298 milijarde dinara i za 0,9 odsto su više nego u oktobru, a preduzetnika 48,6 milijardi dinara, što je rast od 0,6 odsto u odnosu na prethodni mesec. Dug stanovništva bankama uvećan je 0,4... »

Opozicija traži kolegijum Skupštine kako bi se normalizovao rad

Novi magazin petak, 7. decembar 2018.
Poslanici opozicije koji su noć proveli u Skupštini Srbije u znak protesta zbog toga što nemaju mogućnosti da predstave svoje amandmane na Predlog novog budžeta, pozvali su rano jutros predsednicu parlamenta Maju Gojković da sazove kolegijum na kojem bi se šefovi poslaničkih grupa dogovorili o normalizaciji rada skupštine.
Poslanica Tatjana Macura rekla je da bi na tom kolegijumu bilo moguće da se šefovi poslaničkih grupa u civilizovanoj atmosferi dogovore kako će se dalje raditi jer su postale besmislene aktivnosti poslanika vladajuće koalicije... »

VIDEO: Poslanici opozicije proveli noć u Skupštini Srbije

Radio 021 petak, 7. decembar 2018.
Poslanici opozicije koji su noć proveli u Skupštini Srbije u znak protesta zbog toga što nemaju mogućnosti da predstave svoje amandmane na Predlog novog budžeta, pozvali su rano jutros predsednicu parlamenta Maju Gojković da sazove kolegijum na kojem bi se šefovi poslaničkih grupa dogovorili o normalizaciji rada skupštine.
Poslanica Tatjana Macura rekla je da bi na tom kolegijumu bilo moguće da se šefovi poslaničkih grupa u civilizovanoj atmosferi dogovore kako će se dalje raditi jer su postale besmislene aktivnosti poslanika vladajuće koalicije... »

Opozicija provela noć u skupštini

Danas petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije danas treba da glasa o Predlogu budžeta za narednu godinu i još 60 zakonskih predloga, a poslanici opozicije proveli su noć u parlamentu nezadovoljni što nisu imali mogućnosti da predstave svoje amandmane na predlog novog budžet.
Poslanici opozicije su tokom noći, na svaka dva satam držali konferencije za novinare na kojima je svaka poslanička grupa iznosila svoje primedbe na predloženi budžet. Poslanica Tatjana Macura je na konferenciji za novinare... »

Deo opozicije noć proveo u Skupštini: Danas glasanje o budžetu i zabrani zapošljavanja

Telegraf petak, 7. decembar 2018.
- Nadam se da su građani ispratili našu borbu tokom prethodna četiri dana i ovo što smo radili sinoć. Mi smo na to bili prinuđeni. Nadam se da više nećemo biti prinuđeni na tako nešto i da ćemo od prve naredne sednice normalizovati rad skupštine - rekla je poslanica Tatjana Macura
Poslanici opozicije koji su noć proveli u Skupštini Srbije u znak protesta zbog toga što nemaju mogućnosti da predstave svoje amandmane na Predlog novog budžeta, pozvali su rano jutros predsednicu parlamenta Maju Gojković da... »

Deo opozicionih poslanika proveo noć u Skupštini

RTS petak, 7. decembar 2018.
RTS: Deo opozicionih poslanika proveo noć u Skupštini
Skupština Srbije danas treba da glasa o Predlogu budžeta za narednu godinu i još 60 zakonskih predloga, a poslanici dela opozicije proveli su noć u parlamentu nezadovoljni što nisu imali mogućnosti da predstave svoje amandmane na predlog novog budžeta.
Oni su tokom noći, na svaka dva sata, držali konferencije za novinare, na kojima je svaka poslanička grupa iznosila svoje primedbe na predloženi budžet. Poslanica Tatjana Macura je na konferenciji za novinare jutros u pet časova,... »

Deo opozicije ostaje celu noć u skupštini

Politika petak, 7. decembar 2018.
Deo opozicije najavio je večeras da će u toku večeri i noći ostati u parlamentu da govore o amandmanima na predložene zakone, jer, kako im, kako je rekao šef poslanika DS Goran Ćirić, to nije omogućeno u skupštinskoj sali. Nasiljem smo sprečeni da govorimo, rekao je Ćirić novinarima u parlamentu,... »

Opozicija provela noć u parlamentu, traži da Gojković sazove kolegijum

N1 Info petak, 7. decembar 2018.
Poslanici opozicije koji su noć proveli u Skupštini Srbije u znak protesta zbog toga što nemaju mogućnosti da predstave svoje amandmane na Predlog novog budžeta, pozvali su rano jutros predsednicu parlamenta Maju Gojković da sazove kolegijum na kojem bi se šefovi poslaničkih grupa dogovorili o normalizaciji rada skupštine.
Poslanica Tatjana Macura rekla je da bi na tom kolegijumu bilo moguće da se šefovi poslaničkih grupa u civilizovanoj atmosferi dogovore kako će se dalje raditi jer su postale besmislene aktivnosti poslanika vladajuće koalicije... »

Opozicija traži kolegijum Skupštine kako bi se normalizovao rad

Beta petak, 7. decembar 2018.
Poslanici opozicije koji su noć proveli u Skupštini Srbije u znak protesta zbog toga što nemaju mogućnosti da predstave svoje amandmane na Predlog novog budžeta, pozvali su rano jutros predsednicu parlamenta Maju Gojković da sazove kolegijum na kojem bi se šefovi poslaničkih grupa dogovorili o... »

"Paralelni parlament" – opozicija noći u Skupštini VIDEO

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: "Paralelni parlament" – opozicija noći u Skupštini VIDEO
Funkcioneri i narodni poslanici stranaka koje čine Savez za Srbiju i drugi opozicioni poslanici najavili su da će provesti noć u Skupštini Srbije.
Oni su ranije najavili da će na svaka dva sata održavati konferencije za medije u holu Narodne skupštine, kako su naveli, "u paralelnom parlamentu". Samostalna poslanica Marinika Tepić je izjavila da su se opozicioni poslanici... »

Poslanici opozicije ostaju u Skupštini tokom noći

Danas petak, 7. decembar 2018.
Poslanici opozicije u Skupštini Srbije počeli su danas protest u holu parlamenta, nezadovoljni što im, kako su rekli, već četiri dana nije dozvoljeno da iznesu svoja mišljenja o Predlogu zakona o budžetu za narednu godinu.
Odlučili su da na svaka dva sata drže konferencije za novinare kako bi svaka poslanička grupa iznela svoje primedbe u vezi s tim zakonom, prenela je televizija N1. Šef Poslaničkog kluba Demokratske stranke Goran Ćirić rekao je da... »

Poslanicima opozicije večeras uskraćeno ozvučenje u Skupštini

Danas petak, 7. decembar 2018.
Poslanicima opozicije koji su najavili da će svaka dva sata držati konferenciju za novinare, u Skupštini Srbije, u znak protesta jer im na sednici parlamenta nije bilo omogućeno da govore o svojim amandmanima na predlog budžeta za 2019. godinu i druge zakone, večeras je uskraćen prenos preko skupštinskog sajta, kao i ozvučenje.
Poslanica Demokratske stranke (DS) Maja Videnović rekla je novinarima da je „očigledno predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković dala nalog da poslanici budu sprečeni da drže konferenciju za novinare onako kako je normalno i... »

Tepić: Skupština generator mržnje

Danas petak, 7. decembar 2018.
Poslanica Kluba samostalnih poslanika Marinika Tepić izjavila je večeras da su poslanici opozicije izloženi parlamentarnom teroru Srpske napredne stranke (SNS).
Ona je izjavila da im je uskraćeno pravo da govore na sednici Skupštine Srbije i da su zato odlučili da se na svaka dva sata obraćaju javnosti na konferencijama za novinare. „Prinuđeni smo da se obratimo na ovakav način imajući u... »

Skupština Srbije završila raspravu o amandmanima

Blic petak, 7. decembar 2018.
Skupština Srbije završila je večeras raspravu o amandmanima na više zakona, među kojima je i Predlog budžeta za 2019. godinu o čemu će se izjašnjavati sutra u 10 časova. Tokom današnje rasprave poslanici dela opozicije su negodovali jer im, kako su naveli, nije dozvoljeno da govore što je... »

Komentari na drugim sajtovima

NBA: Dobre partije Bobana i Bogdana

Dnevnik  pre 24 minuta  još 12 povezanih

"Politika": Skot je baš pogodio u osetljivu tačku Srba

Vesti online  pre 1 sat  još 10 povezanih

Dačić: Do dogovora s Prištinom neće doći, jer Albanci to ne žele

Večernje novosti  pre 1 sat  još 7 povezanih

Vučić: Ove godine ozbiljno povećanje plata u zdravstvu

RTS  pre 20 minuta  još 8 povezanih

Zbogom, kralju: Oproštaj od Šabana

Mondo  pre 1 sat  još 7 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.