Kramp-Karenbauer, nova liderka CDU

Kramp-Karenbauer, nova liderka CDU

Slobodna Evropa petak, 7. decembar 2018.
Bliska saveznica nemačke kancelarke Angele Merkel, Anegret Kramp-Karenbauer izabrana je danas za novu liderku Hrišćansko-demokratske unije (CDU). Kramp-Karenbauer je na kongresu nemačkih konzervativaca pobedila u drugom krugu predvodnika desne struje Fridriha Merca, nekadašnjeg rivala Angele... »

Ode Merkelova: Izabrana nova liderka Hrišansko-demokratske stranke

Telegraf petak, 7. decembar 2018.
Za njenu naslednicu izabrana je Anegret Kramp-Karenbauer
Angela Merkel od danas i zvanično više nije lider Hrišćansko-demokratske unije (CDU). Za njenu naslednicu izabrana je Anegret Kramp-Karenbauer, koja je inače poznata kao bliska saradnica Merkelove ili "Mini Merkel". Anegret Kramp-Karenbauer, koju Nemci još zovu i AKK,... »

Kramp-Karenbauer nova šefica Demohrišćana

Dojče vele petak, 7. decembar 2018.
Delegati Hrišćansko-demokratske unije izabrali su Anegret Kramp-Karenbauer za naslednicu Angele Merkel na vrhu najveće nemačke stranke. Umerena političarka bliska kancelarki ima sve šanse da je nasledi i na čelu Vlade.
Gromoglasni aplauzi pratili su Anegret Kramp-Karenbauer kada je pozvala dva muškarca koje je upravo pobedila u istorijskoj trci da zajedno sa njom rade na jačanju Hrišćansko-demokratske unije (CDU). Na kraju je od 1001 delegata... »

Nemački demohrišćani biraju naslednika Angele Merkel

Južne vesti petak, 7. decembar 2018.
Getty Images Cveće za kancelarku: Anegret Kramp-Karenbauer (desno) je glavni kandidat da zameni Angelu Merkel na čelu Hrišćansko-demokratske unije U Nemačkoj vlada utisak da, kako se približava kraj godine, dolazi i kraj jedne ere. Angela Merkel će u petak i zvanično napustiti dužnost lidera... »

Pobeda kancelarke nad osvetnicima

Dojče vele petak, 7. decembar 2018.
Izbor Anegret Kramp-Karenbauer za šeficu CDU verovatno znači da će Angela Merkel ostati kancelarka do kraja mandata. A do tada će nova prva žena partije morati da se emancipuje, komentariše glavna urednica DW Ines Pol.
Svetsku javnost malo ili nimalo zanima ko je na čelu neke nemačke stranke. Ali ovo je drukčije. Veliki listovi poput Njujork tajmsa su prethodnih dana intenzivnije izveštavali o partijskom kongresu Hrišćansko-demokratske unije... »

"Mala Merkel" na čelu CDU

RTS petak, 7. decembar 2018.
RTS: "Mala Merkel" na čelu CDU
Dosadašnja generalna sekretarka vladajuće Demohrišćanske unije Nemačke (CDU), Anegret Kramp Karenbauer, nasledila je nemačku kancelarku Angelu Merkel na mestu lidera stranke i biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima.
Angeret Kramp Karenbauer je na stranačkom skupu u Hamburgu izabrana većinom glasova delegata. Merkelova je lider CDU-a i kancelar Nemačke od 2005. godine, a u oktobru je objavila da napušta poziciju lidera stranke i da ne planira... »

Anegret Kramp-Karenbauer zamenila Angelu Merkel na čelu CDU

Glas Amerike petak, 7. decembar 2018.
Nemačka vladajuća Hrišćansko-demokratska unija (CDU) izabrala je novu liderku - Anegret Kramp Karenbauer, koja će na tom položaju zameniti nemačku kancelarku Angelu Merkel. Kramp-Karenbauer, koja ima 18-godišnje iskustvo u regionalnoj vladi, kao liderka stranke mogla bi da postane buduća... »

Mala Merkelova osvojila CDU

Politika petak, 7. decembar 2018.
Naslednica Angele Merkel na čelu Hrišćansko-demokratske unije (CDU) je Anegret Kramp-Karenbauer, koja je u drugom krugu glasanja u Hamburgu dobila podršku 517 glasova. Od 999 delegata (dva nisu bila prisutna), njen protivkandidat iz prvog kruga Fridrih Merc dobio je 482 glasa. Prema svim... »

Nova predsednica Kramp-Karenbauer, simbol promene političkog stila

N1 Info petak, 7. decembar 2018.
S Anegret Kramp-Karenbauer na čelo nemačke Hrišćansko-demokratske unije dolazi političarka koja simbolizuje kontinuitet u nemačkoj politici, ali i blagi pomak ka konzervativnoj bazi stranke čiji delovi su poslednjih 18 godina bili nezadovoljni liberalnim kursom Angele Merkel.
Anegret Kramp-Karenbeuer se nakon tesne pobede protiv Fridriha Merza sa samo 51,7 odsto glasova poslanika stranačke konvencije CDU-a u Hamburgu, kratko i bez mnogo reči zahvalila i prihvatila izbor za novu predsednicu stranke. I... »

Anegret je nova Angela Merkel

Večernje novosti petak, 7. decembar 2018.
Na partijskom kongresu u Hamburgu, demohrišćani u petak izabrali novog šefa stranke. Merkelova, koja ostaje kancelarka, oprostila se emotivnim govorom
NASLEDNICA nemačke kancelarke Angele Merkel na kormilu vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) je Anegret Kramp-Karenbauer (56), dosadašnja generalna sekretarka ove konzervativne stranke. Ona će, samim tim, biti kandidat za... »

IZABRANA Ona je naslednica Merkelove na čelu CDU

Dnevnik petak, 7. decembar 2018.
HAMBURG: Dosadašnja generalna sekretarka vladajuće Demohrišćanske unije Nemačke (CDU), Anegret Kramp-Karenbauer, nasledila je nemačku kancelarku Angelu Merkel na mesto lidera stranke, i biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima.
Kramp-Kerenbauer je na stranačkom skupu u Hamburgu izabrana većinom glasova delegata. Merkelova je lider CDU i kancelar Nemačke od 2005. godine, a u oktobru je objavila da napušta poziciju lidera stranke i da ne planira ponovo da... »

Angela Merkel dobila političku naslednicu

Južne vesti petak, 7. decembar 2018.
EPA Anegret Kramp-Karenbauer je i pre glasanja važila za favorita Nemačka vladajuća Hrišćansko-demokratska unija (CDU) izabrala je Anekret Kramp-Karenbauer za novu liderku stranke, ali Angela Merkel će ostati na čelu zemlje do isteka četvrtog mandata 2021. godine. Bivša premijerka nemačke savezne... »

Angela Merkel dobila političku naslednicu

Radio 021 petak, 7. decembar 2018.
Nemačka vladajuća Hrišćansko-demokratska unija izabrala je Anegret Kramp-Karenbauer za novog stranačkog vođu, ali Merkel ostaje kancelar.
EPA Anegret Kramp-Karenbauer je i pre glasanja važila za favorita Nemačka vladajuća Hrišćansko-demokratska unija (CDU) izabrala je Anekret Kramp-Karenbauer za novu liderku stranke, ali Angela Merkel će ostati na čelu zemlje do... »

Merkel na ivici suza (video, foto)

Mondo petak, 7. decembar 2018.
Bio je ovo poslednji nastup Anegele Merkel kao predsednica CDU. Kraj jedne ere, pišu mediji, a evo kako se "majka Evrope" oprostila od vodeće funkcije i političkih partnera.
Vladajuća nemačka Hrišćansko-demokratska unija (CDU) danas je izabrala novu naslednicu Angele Merkel, a time i kandidata za novog kancelara. Reč je o Anegret Kramp-Karenbauer koja je pobedila u drugom krugu predvodnika desne... »

Kramp-Karenbauer izabrana za liderku CDU

N1 Info petak, 7. decembar 2018.
Bliska saveznica nemačke kancelarke Angele Merkel, Anegret Kramp-Karenbauer izabrana je za novu liderku Hrišćansko demokratske unije (CDU).
Kramp-Karenbauer je pobedila u drugom krugu predvodnika desne struje Fridriha Merca, nekadašnjeg rivala Angele Merkel. Dosadašnja generalna sekretarka CDU-a je dobila 517 glasova, a Merc 482 glasova, preneo je AP. Treći kandidat,... »

Kramp-Karenbauer izabrana za liderku CDU-a

Novi magazin petak, 7. decembar 2018.
Bliska saveznica nemačke kancelarke Angele Merkel, Anegret Kramp-Karenbauer izabrana je danas za novu liderku Hrišćansko demokratske unije (CDU).
Kramp-Karenbauer je pobedila u drugom krugu predvodnika desne struje Fridriha Merca, nekadašnjeg rivala Angele... »

Angela Merkel dobila političku naslednicu

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: Angela Merkel dobila političku naslednicu
Nemačka vladajuća Hrišćansko-demokratska unija izabrala je Anegret Kramp-Karenbauer za novog stranačkog vođu, ali Merkel ostaje kancelar.
Nemačka vladajuća Hrišćansko-demokratska unija (CDU) izabrala je Anekret Kramp-Karenbauer za novu liderku stranke, ali Angela Merkel će ostati na čelu zemlje do isteka četvrtog mandata 2021. godine. Bivša premijerka nemačke... »

Angela Merkel dobila političku naslednicu

BBC News petak, 7. decembar 2018.
Nemačka vladajuća Hrišćansko-demokratska unija izabrala je Anegret Kramp-Karenbauer za novog stranačkog vođu, ali Merkel ostaje kancelar.
Nemačka vladajuća Hrišćansko-demokratska unija (CDU) izabrala je Anekret Kramp-Karenbauer za novu liderku stranke, ali Angela Merkel će ostati na čelu zemlje do isteka četvrtog mandata 2021. godine. Bivša premijerka nemačke... »

Angela Merkel dobila naslednika

Vesti online petak, 7. decembar 2018.
Dosadašnja generalna sekretarka vladajuće Demohrišćanske unije Nemačke (CDU), Anegret Kramp Karenbauer, nasledila je nemačku kancelarku Angelu Merkel na mestu lidera stranke, i biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima.
Kramp Kerenbauerova je na stranačkom skupu u Hamburgu izabrana većinom glasova delegata. Merkelova je lider CDU i kancelar Nemačke od 2005. godine, a u oktobru je objavila da napušta poziciju lidera stranke i da ne planira... »

"Mala Merkel": Ona je nasledila "majku Evrope" (foto)

Mondo petak, 7. decembar 2018.
Bliska saveznica nemačke kancelarke Angele Merkel, Anegret Kramp-Karenbauer izabrana je danas za novu liderku Hrišćansko demokratske unije (CDU).
Kramp-Karenbauer je pobedila u drugom krugu predvodnika desne struje Fridriha Merca, nekadašnjeg rivala Angele Merkel. Kramp-Kerenbauer je na stranačkom skupu u Hamburgu izabrana većinom glasova delegata. Merkelova je lider CDU i... »

Odlučeno: Ona je naslednica Angele Merkel

Blic petak, 7. decembar 2018.
Anegret Kramp-Karenbauer izbarana je za novog lidera Hrišćansko demokratske stranke na kogresu u Hamburgu. Ona će tako naslediti Angelu Merkel. Merkelova je lider CDU i kancelar Nemačke od 2005. godine, a u oktobru je objavila da napušta poziciju lidera stranke i da ne planira ponovo da se... »

Kramp-Karrenbauer naslijedila Merkel na čelu CDU-a

Al Jazeera petak, 7. decembar 2018.
Imenovanje je rezultat izbora 999 delegata na stranačkom Kongresu u njemačkom gradu Hamburgu.
Annegret Kramp-Karrenbauer zamijenila je njemačku kancelarku Angelu Merkel na čelu Kršćanskodemokratske unije (CDU), stranke desnog centra. Njeno imenovanje je rezultat izbora 999 delegata na stranačkom Kongresu u njemačkom gradu... »

Izabrana naslednica merkelove: Na čelu CDU ponovo dama i miljenica nemačke kancelarke!

Kurir petak, 7. decembar 2018.
Dosadašnja generalna sekretarka vladajuće Demohrišćanske unije Nemačke (CDU), Anegret Kramp-Karenbauer, nasledila je nemačku kancelarku Angelu Merkel na mesto lidera stranke, i biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima.
Kramp-Kerenbauerova je na stranačkom skupu u Hamburgu izabrana većinom glasova delegata. Merkelova je lider CDU i kancelar Nemačke od 2005. godine, a u oktobru je objavila da napušta poziciju lidera stranke i da ne planira ponovo... »

Kramp-Karenbauer nasledila Merkelovu na čelu CDU

RTV petak, 7. decembar 2018.
RTV: Kramp-Karenbauer nasledila Merkelovu na čelu CDU
BERLIN - Dosadašnja generalna sekretarka vladajuće Demohrišćanske unije Nemačke (CDU), Anegret Kramp-Karenbauer, nasledila je nemačku kancelarku Angelu Merkel na mesto lidera stranke, i biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima.
Kramp-Kerenbauer je na stranačkom skupu u Hamburgu izabrana većinom glasova delegata. Merkelova je lider CDU i kancelar Nemačke od 2005. godine, a u oktobru je objavila da napušta poziciju lidera stranke i da ne planira ponovo da... »

Merkelova: Bila mi je čast voditi CDU, vreme za novo poglavlje

RTS petak, 7. decembar 2018.
RTS: Merkelova: Bila mi je čast voditi CDU, vreme za novo poglavlje
Nemačka kancelarka Angela Merkel u poslednjem govoru kao predsednica Hrišćansko-demokratske unije (CDU), na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom u kojem je rekla da joj je bila čast što je imala mogućnost da bude 18 godina na vodećoj funkciji u stranci.
"Imam osećaj zahvalnosti, bila mi je velika čast. Sada je vreme da otvorimo novo poglavlje", rekla je Angela Merkel. Nakon oproštajnog govora Merkelova je pozdravljena desetominutnim aplauzom, a pojedini delegati nosili su... »

Mala Merkel ili Merc nasleđuju Angelu

Politika petak, 7. decembar 2018.
Ukoliko na stranačkim izborima pobedi Anegret Kramp-Karenbauer, vlada će „izgurati” do kraja mandata, a ako trijumfuju Fridrih Merc – prevremeni izbori će biti raspisani iduće godine
Kancelarka Angela Merkel namerava da ostane na čelu vlade do 2021. godine, ali posle današnjih izbora za stranačkog lidera malo je verovatno da će ikada više zauzeti prvo mesto na „Forbsovoj” listi najmoćnijih žena. Iako je... »

Ko će naslediti Merkel?

Danas petak, 7. decembar 2018.
Predsednica CDU i kancelarka Nemačke danas se na kongresu u Hamburhu oprašta od dugogodišnjeg vođenja stranke, u prisustvu 1700 gostiju iz celog sveta, među kojima je je međunarodni sekretar HDZ Davor Božinović, javlja HTV.
„Okupiti i zajedno voditi“ je geslo koje je kancelarka postavila za 31. stranački kongresai Kršćansko-demokratske unije (CDU), na kome se 1001 izaslanik iz cele Nemačke okupio u sedištu Hamburga, u sajamskim dvoranama, kako bi... »

Merkelova otišla sa čela stranke uz ovacije: Hvala vam, znam da sam vam kidala živce! Hvala, šefice, orilo se! Evo šta je poručila i koga je sve od svetskih lidera ispratila!

Kurir petak, 7. decembar 2018.
Nemačka kancelarka Angela Merkel u poslednjem govoru kao predsednica CDU, na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom u kojem je rekla da joj je bila čast što je imala mogućnost da bude 18 godina na vodećoj funkciji u stranci.
"Imam osećaj zahvalnosti, bila mi je velika čast. Sada je vreme da otvorimo novo poglavlje", kazala je ona. Nakon oproštajnog govora Merkelova je pozdravljena desetominutnim aplauzom, a pojedini delegati nosili su transparente... »

Poslednji govor Angele Merkel – odgovor "Hvala šefice"

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: Poslednji govor Angele Merkel – odgovor "Hvala šefice"
Nemačka kancelarka Angela Merkel u poslednjem nastupu kao predsednica CDU, na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom.
Ona je rekla da joj je bila čast što je imala mogućnost da bude 18 godina na vodećoj funkciji u stranci. „Imam osećaj zahvalnosti, bila mi je velika čast. Sada je vreme da otvorimo novo poglavlje“, kazala je ona. Nakon... »

Merkel: Bila mi je čast voditi CDU; Delegati: Hvala, šefice

Dnevnik petak, 7. decembar 2018.
BERLIN: Nemačka kancelarka Angela Merkel u poslednjem govoru kao predsednica CDU, na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom u kojem je rekla da joj je bila čast što je imala mogućnost da bude 18 godina na vodećoj funkciji u stranci.
Imam osećaj zahvalnosti, bila mi je velika čast. Sada je vreme da otvorimo novo poglavlje, kazala je ona. Nakon oproštajnog govora Merkelova je pozdravljena desetominutnim aplauzom, a pojedini delegati nosili su transparente... »

Pozdravljena ovacijama: Merkel u oproštajnom govoru: CDU nikad neće sejati mržnju, gledamo u budućnost

Blic petak, 7. decembar 2018.
Nemački kancelar Angela Merkel obeležila je 18 godina na čelu Hrišćansko-demokratske unije (CDU) oproštajnim govorom u kojem je pozvala članove da pokažu jedinstvo i otvore novo poglavlje. U govoru na stranačkom kongresu uoči glasanja za novog lidera, Merkelova se prisetila kako je neočekvano došla... »

Merkel: Bila mi je čast voditi CDU, vreme za novo poglavlje

Večernje novosti petak, 7. decembar 2018.
Nemačka kancelarka u poslednjem govoru kao predsednica CDU, na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom u kojem je rekla da joj je bila čast što je 18 godina bila na vodećoj funkciji u stranci
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel u poslednjem govoru kao predsednica CDU, na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom u kojem je rekla da joj je bila čast što je imala mogućnost da bude 18 godina na vodećoj... »

Nemački demohrišćani biraju naslednika Angele Merkel Fridrih Merc - bivši visoki stranački funkcioner, nepopularan kod kancelarke

Radio 021 petak, 7. decembar 2018.
Nemačka Hrišćansko-demokratska unija bira novog lidera stranke, ali Angela Merkel ostaje kancelar.
Getty Images Cveće za kancelarku: Anegert Kramp-Karenbauer (desno) je glavni kandidat da zameni Angelu Merkel na čelu Hrišćansko-demokratske unije U Nemačkoj vlada utisak da, kako se približava kraj godine, dolazi i kraj jedne... »

Nemački demohrišćani biraju naslednika Angele Merkel

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: Nemački demohrišćani biraju naslednika Angele Merkel
Nemačka Hrišćansko-demokratska unija bira novog lidera stranke, ali Angela Merkel ostaje kancelar.
U Nemačkoj vlada utisak da, kako se približava kraj godine, dolazi i kraj jedne ere. Angela Merkel će u petak i zvanično napustiti dužnost lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i više se neće kandidovati za kancelara zemlje,... »

Nemački demohrišćani biraju naslednika Angele Merkel

BBC News petak, 7. decembar 2018.
Nemačka Hrišćansko-demokratska unija bira novog lidera stranke, ali Angela Merkel ostaje kancelar.
U Nemačkoj vlada utisak da, kako se približava kraj godine, dolazi i kraj jedne ere. Angela Merkel će u petak i zvanično napustiti dužnost lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i više se neće kandidovati za kancelara zemlje,... »

Kraj jedne ere – CDU bira naslednika Angele Merkel

RTS petak, 7. decembar 2018.
RTS: Kraj jedne ere – CDU bira naslednika Angele Merkel
Vladajuća nemačka Hrišćansko-demokratska unija (CDU) danas bira naslednika Angele Merkel, novog predsednika ili predsednicu, a time i kandidata za novog kancelara.
Kandidati su generalna sekretarka Hrišćansko-demokratska unije Anegret Kramp Karenbauer, Fridrih Merc (63) koji je predvodio partiju od 2000. do 2002 i Jens Špan (38), koji je postao ministar zdravlja u martu. Svetski mediji pišu... »

Oni pucaju na mesto merkelove: Na listi za lidera CDU tri kandidata, izbori odlučuju sudbinu Nemačke ali i Evrope! (video)

Kurir petak, 7. decembar 2018.
Kada se 1.001 delegat konzervativne Hrišćanske demokratske unije (CDU) bude u petak okupio u Hamburgu na trgovinskom sajmu, oni neće samo birati naslednika Angele Merkel na mestu vođe partije. Ako se imaju na umu istorijske lekcije, oni će najverovatnije izabrati budućeg nemačkog kancelara i, de fakto, lidera Evrope.
Odluka neće odjeknuti samo u Nemačkoj, već u celokupnoj Evropskoj uniji, prekookeanskoj alijansi i šire, dajući joj poziciju evropskog ekonomskog utočišta i uticaj na međunarodnoj sceni. Ulog od petka ne može da bude veći. Od... »

Posle Angele Merkel – sukobi?

Dojče vele petak, 7. decembar 2018.
Na stranačkom kongresu CDU u Hamburgu nemački demohrišćanski dobiće novog šefa ili šeficu. To će promeniti i odnos snaga u uredu kancelarke, a unutar stranke mogu se očekivati brojne rasprave.
Od kongresa nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) mnogo se očekuje. Odluka o tome ko će doći na čelo stranke sasvim je neizvesna. A to je za tu stranku sasvim nova situacija. Za kongres u Hamburgu prijavljeno je 1.500... »

Merkelova dobija naslednika: Tri imena na stolu, u čijim će ruka biti budućnost Nemačke, ali i Evrope?

Blic petak, 7. decembar 2018.
Kada se 1.001 delegat konzervativne Hrišćanske demokratske unije (CDU) bude u petak okupio u Hamburgu na trgovinskom sajmu, oni neće samo birati naslednika Angele Merkel na mestu vođe partije. Ako se imaju na umu istorijske lekcije, oni će najverovatnije izabrati budućeg nemačkog kancelara i, de... »

Kraj jedne ere: Bira se naslednik Angele Merkel

Mondo petak, 7. decembar 2018.
Vladajuća nemačka Hrišćansko-demokratska unija (CDU) danas bira naslednika Angele Merkel, novog predsednika ili predsednicu, a time i kandidata za novog kancelara.
Kandidati su generalna sekretarka Hrišćansko-demokratska unije Anegret Kramp Karenbauer, Fridrih Merc (63) koji je predvodio partiju od 2000. do 2002 i 38-godišnji Jens Spah, koji je postao ministar zdravlja u martu. Merkelova je... »

Kraj ere Merkelove: Naslednici se vraćaju tradiciji

Vesti online petak, 7. decembar 2018.
Vladajuća nemačka Hrišćanskodemokratska unija (CDU) danas će birati naslednika Angele Merkel, novog predsednika ili predsednicu, a time i kandidata za novog kancelara.
Svetski mediji pišu o odlasku nemačke kancelarke i licitiraju o njenom nasledniku, a Bi-Bi-Si je objavio tekst pod naslovom "Vrhunac trke u CDU se bliži, ali i kraj jedne ere". Bi-Bi-Si navodi da postoji osećaj da što je godina... »

Angela Merkel dobija naslednika: Čeka se Merc?

Večernje novosti petak, 7. decembar 2018.
NEMAČKA kancelarka Angela Merkel u petak dobija naslednika na mestu lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU)
NEMAČKA kancelarka Angela Merkel u petak dobija naslednika na mestu lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU). U Hamburgu, 1.001 delegat partije čija baza broji nešto manje od pola miliona članova, glasaće za novog predsednika.... »

"Kraj jedne ere": Odluka o nasledniku Angele Merkel je pred vratima

Blic petak, 7. decembar 2018.
Vladajuća nemačka Hrišćanskodemokratska unija (CDU) danas će birati naslednika Angele Merkel, novog predsednika ili predsednicu, a time i kandidata za novog kancelara. Svetski mediji piššu o odlasku nemačke kancelarke i licitiraju o njenom nasledniku, a BBC je objavio tekst pod naslovom "Vrhunac... »

CDU danas bira naslednika Angele Merkel

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: CDU danas bira naslednika Angele Merkel
Berlin -- Vladajuća nemačka Hrišćanskodemokratska unija (CDU) biraće naslednika Angele Merkel, novog predsednika ili predsednicu, a time i kandidata za novog kancelara.
Svetski mediji pišu o odlasku nemačke kancelarke i licitiraju o njenom nasledniku, a BBC je objavio tekst pod naslovom "Vrhunac trke u CDU se bliži, ali i kraj jedne ere". BBC navodi da postoji osećaj da što je godina bliža... »

Merkelova ima svoju naslednicu

Danas petak, 7. decembar 2018.
Nemačka vladajuća partija CDU sutra glasa za novog lidera Postoji osećaj, da kako se godina bliži kraju, tako se bliži i kraj ere Angele Merkel, piše BBC.
Nemačka kancelarka sutra će zvanično podneti ostavku na mesto liderke partije CDU i zvanično potvrditi da neće da se ponovo kandiduje za kancelarku, po isteku aktuelnog mandata 2021. BBC navodi čuvenu nemačku izreku da sve ima... »

SP (kval.) - Čudesni Vilson srušio Francuze, meč odluke sa Rusijom

Sportske.net  pre 53 minuta  još 44 povezane

Veliki požar u Daki, desetine mrtvih

RTS  pre 5 sati  još 19 povezanih

Dačić: SAD nisu na pravoj strani oko Kosova

Pravda  pre 13 sati  još 12 povezanih

Iz Atletika samo lepe vesti, uskoro potpis vredan 150 miliona evra!

Sportske.net  pre 5 sati  još 35 povezanih

Poslednji udarac zime: Sneg, i živa pada na -4!

Mondo  pre 1 sat  još 11 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.