Povezane vesti

Kina upozorava Kanadu na posljedice hapšenja direktorice Huaweija

Slobodna Evropa subota, 8. decembar 2018.
Kina je upozorila Kanadu da će snositi teške posljedice ukoliko smjesta ne oslobodi potpredsjednicu i finansijsku direktoricu kineske kompanije Huawei (Huavej) Meng Wanzhou (Vanžu). Iz Pekinga su slučaj koji se vodi protiv Meng nazvali "ekstremno gadnim". Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova... »

Kina traži hitno oslobađanje potpredsednice „Huaveja”

Politika subota, 8. decembar 2018.
Peking - Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Kanadu da odmah oslobod potpredsednicu i finansijsku diektorku „Huavej” Meng Vanžu koja je uhapšena pre sedam dana i upozorilo Otavu da će u protivnom snositi posledice. Kanadski ambasador u Pekingu pozvan je u Ministarstvo gde mu je... »

Kina preti Kanadi: Posledice zbog hapšenja Meng Vandžu

N1 Info subota, 8. decembar 2018.
Kina je upozorila Kanadu da će snositi teške posledice ukoliko smesta ne oslobodi potpredsednicu i finansijsku direktorku kineske kompanije Huavej Meng Vandžu, javlja BBC.
Iz Pekinga su slučaj koji se vodi protiv Meng ocenili kao "ekstremno gadan". 07.12.2018. Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je zamenik ministra Kine Le Jučeng upozorenje sa zahtevom za puštanje Meng uputio... »

Kina upozorila Kanadu na posledice ukoliko ne oslobodi potpredsednicu Huaveja

Novi magazin subota, 8. decembar 2018.
Kina je upozorila Kanadu da će snositi teške posledice ukoliko smesta ne oslobodi potpredsednicu i finansijsku direktorku kineske kompanije Huavej Meng Vandžu, javlja BBC.
Iz Pekinga su slučaj koji se vodi protiv Meng ocenili kao "ekstremno gadan".Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je zamenik ministra Kine Le Jučeng upozorenje sa zahtevom za puštanje Meng uputio ambasadoru Kanade... »

Kina traži hitno oslobađanje potpredsjednice Huaweija

Al Jazeera subota, 8. decembar 2018.
Peking upozorava Kanadu da će snositi posljedice ukoliko ne oslobodi Meng Wanghzou.
Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Kanadu da odmah oslobodi potpredsednicu i finansijsku direktorku kineskog proizvođača mobilnih telefona Huawei Meng Wanghzou, koja je uhapšena pre sedam dana, i upozorilo Ottawu da... »

Rat zbog potpredsednice huaveija: Kina od Kanade traži njeno hitno oslobađanje ili će snositi posledice (video)

Kurir subota, 8. decembar 2018.
Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Kanadu da odmah oslobod potpredsednicu i finansijsku diektorku "Huavej" Meng Vanžu koja je uhapšena pre sedam dana i upozorilo Otavu da će u protivnom snositi posledice.
Kanadski ambasador u Pekingu pozvan je u Ministarstvo gde mu je zamenik šefa kineske diplomatije Le Jučeng preneo upozorenje i uručio "oštar protest", prenosi Rojters. Mengova je uhapšena pre nedelju dana u Kanadi gde je preti... »

Kina traži hitno oslobađanje Huawei potpredsednice

Mondo subota, 8. decembar 2018.
Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Kanadu da odmah oslobodi potpredsednicu i finansijsku diektorku Huawei kompanije, Meng Vanžu, koja je uhapšena početkom decembra.
Foto: Beta/AP Photo/Ng Han Guan/Huawei Peking upozorava Otavu da će u protivnom Kanada snositi posledice. Kanadski ambasador u Pekingu pozvan je u Ministarstvo gde mu je zamenik šefa kineske diplomatije, Le Jučeng, preneo... »

Kina zahteva: Odmah oslobodite potpredsednicu Huaveja

B92 subota, 8. decembar 2018.
B92: Kina zahteva: Odmah oslobodite potpredsednicu Huaveja
Peking -- Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Kanadu da odmah oslobodi potpredsednicu i finansijsku diektorku Huavej Meng Vanžu koja je uhapšena pre 7 dana.
Oni su upozorili Otavu da će u protivnom snositi posledice. Kanadski ambasador u Pekingu pozvan je u Ministarstvo gde mu je zamenik šefa kineske diplomatije Le Jučeng preneo upozorenje i uručio "oštar protest", prenosi Rojters.... »

Kina traži hitno oslobađanje potpredsednice "Huaveja"

Dnevnik subota, 8. decembar 2018.
PEKING: Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Kanadu da odmah oslobod potpredsednicu i finansijsku diektorku "Huavej" Meng Vanžu koja je uhapšena pre sedam dana i upozorilo Otavu da će u protivnom snositi posledice.
Kanadski ambasador u Pekingu pozvan je u Ministarstvo gde mu je zamenik šefa kineske diplomatije Le Jučeng preneo upozorenje i uručio "oštar protest", prenosi Rojters. Mengova je uhapšena pre nedelju dana u Kanadi gde je preti... »

Potpredsednici Huaveija preti do 30 godina zatvora

Politika subota, 8. decembar 2018.
VANKUVER – Kanadski tužilac izjavio je da potpredsednica i finansijska direktorka „Huaveija” Meng Vangdžu, koja ja pre nekoliko dana uhapšena u Kanadi, namerava da pobegne iz te zemlje jer se u SAD suočava sa optužbama na osnovu kojih bi mogla biti osuđena do 30 godina zatvora. Mengova, inače... »

Potpredsjednica Huaweija Meng Wanzhou mogla bi biti osuđena na 30 godina zatvora

SEEbiz subota, 8. decembar 2018.
TORONTO - Financijska direktorica i potpredsjednica kineske kompanije Huawei Meng Wanzhou mogla bi biti osuđena na kaznu do 30 godina zatvora pod optužbom za prevaru u vezi sa kršenjem sankcija SAD Iranu, javio je BBC.
Mediji su ranije javili da je kćerka osnivača Huaweija, uhapšena u Kanadi, a detalji optužbe objavljeni su nakon ukidanja zabrane. Meng je uhapšena u subotu, 1. prosinca u , u Vancouveru, a mogla bi biti izručena SAD-u. Sud u... »

Optužbe za poslovanje sa Iranom: Ćerki osnivača kompanije "Huavej" preti 30 godina zatvora

Blic subota, 8. decembar 2018.
Finansijska direktorka kompanije "Huavej" Meng Vanžu, koja je uhapšena u subotu u Vankuveru, suočava se sa optužbama za prevare u vezi sa navodnim poslovima sa Iranom zbog kojih bi mogla da bude osuđena na 30 godina zatvora, prenosi Bi-Bi-Si. Ćerka osnivača "Huavej" uhapšena je u subotu i preti joj... »
©2019 Netmark d.o.o.