Povezane vesti

Sud u Hagu će, pre odluke o Radeti i Jojiću, razmotriti pitanja svedoka

N1 Info četvrtak, 13. decembar 2018.
Sudski Mehanizam u Hagu saopštio je da će dodatno razmotriti pitanja o svedocima, uključujući spremnost da daju iskaz i njihovu zaštitu, pre no što donese formalnu odluku da li će Srbiji ustupiti proces protiv Petra Jojića i Vjerice Radete.
Žalbeno veće Mehanizma juče je odbacilo sve argumente tužilaštva iz žalbe protiv prvostepene odluke da u Srbiji bude sudjeno zvaničnicima Srpske radikalne strane (SRS) Jojiću i Radeti, optuženim za nepoštovanje suda. U današnjoj... »

Mehanizam: Pre konačne odluke o Jojiću i Radeti, razmatranje pitanja zaštite svedoka

Novi magazin četvrtak, 13. decembar 2018.
Sudski Mehanizam u Hagu saopštio je danas da će dodatno razmotriti pitanja o svedocima, uključujući spremnost da daju iskaz i njihovu zaštitu, pre no što donese formalnu odluku da li će Srbiji ustupiti proces protiv Petra Jojića i Vjerice Radete.
Žalbeno veće Mehanizma juče je odbacilo sve argumente tužilaštva iz žalbe protiv prvostepene odluke da u Srbiji bude suđeno zvaničnicima Srpske radikalne strane (SRS) Jojiću i Radeti, optuženim za nepoštovanje suda. U današnjoj... »

Žalbeno veće: Ponovno odlučivanje da li da se radikalima sudi u Srbiji

Blic četvrtak, 13. decembar 2018.
Žalbeno veće Mehanizma u Hagu vratilo je na ponovno odlučivanje prvostepenu odluku (sudije pojedinca) kojom je odobreno da se u Srbiji sudi radikalima Vjerici Radeti i Petru Jojiću optuženih pred Mehanizmom za nepoštovanje suda. Ovu odluku je, kako je saopšteno iz Haga, veće donelo po žalbi amicus... »

Radeti i Jojiću suđenje u Srbiji

Danas četvrtak, 13. decembar 2018.
Apelaciono veće sudskog Mehanizma u Hagu danas je praktično odbacilo žalbu tužioca na odluku da proces zvaničnicima Srpske radikalne stranke (SRS) Petru Jojiću i Vjerici Radeti, optuženim za nepoštovanje haškog suda, bude ustupljen Srbiji.
Veće je odbacilo sve argumente koje je protiv ustupanja procesa Srbiji u žalbi navela tužiteljka Dijana Elis. Budući da po pravilima nije samo moglo doneti konačnu odluku da se Jojiću i Radeti sudi u Srbiji, apelaciono veće je... »
©2019 Netmark d.o.o.