Повезане вести
Под истрагом повео демонстрације: Давор Драгичевић из затвора на чело протеста
Вечерње новости 26.12.2018
Милорад Додик изјавио је да саосећа с болом породице Драгичевић и да је разочаран брзином којом тужилаштво води случај, али мора да поручи да је РС правна држава у којој се закони морају спроводити. И поред забране грађани су се… »
Давор Драгичевић пуштен из притвора
Слободна Европа 26.12.2018
Давор Драгичевић, отац убијеног младића Давида, пуштен је из Окружног тужилаштва Бањалука, након што је у сриједу ујутро предат овој институцији. У првој изјави за новинаре је рекао како је ноћ раније знао да ће бити ухапшен, те… »
'Шетња Давидовим стазама', полиција блокирала прилаз тргу
Слободна Европа 26.12.2018
У Бањалуци је завршен протест "Правда за Давида", а организатори су за четвртак најавили наставак. Протести у граду на Врбасу се одржавају због смрти 21-годишњег Давида Драгичевића који је нестао у ноћи 18. марта 2018. године… »
Одговор МУП-а Републике Српске: Делегација ЕУ прво да се информише
Н1 Инфо 26.12.2018
Руководство Министарства унутрашњих послова Републике Српске захвалило је Делегацији ЕУ на интересовању које показују за активности овог министарства у вези са случајем Давора Драгичевића, али и поручило да је требало прво да… »
Давор Драгичевић предат Тужилаштву у Бањалуци
Н1 Инфо 26.12.2018
Давор Драгичевић, отац убијеног младића Давида, предат је јутрос Окружном тужилаштву Бањалука јутрос око 8 сати, нешто пре истека рока од 24 сата. Извор: Н1 Њега су у тужилаштво спровела два полицајца, а он је улазечи у… »
Родитељи Давида Драгичевића: Изађите на улицу мирно и достојанствено
Н1 Инфо 26.12.2018
Родитељи убијеног Давида Драгичевића поручили су данас да имају информације да се "спрема крвоприлиће" у Бањалуци вечерас. Поручили су да грађани вечерас треба да изађу на улице мирно и достојанствено. 26.12.2018. Сузана… »
Драгичевић под истрагом због угрожавања безбедности министра Лукача
Н1 Инфо 26.12.2018
Бањалучком Окружном тужилаштву достављен је извештај којим се Давор Драгичевић терети за кривично дело угрожавања безбедности министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача. Поступајући тужилац испитао је… »
Давор Драгићевић саслушан у тужилаштву, па пуштен
Студио Б 26.12.2018
Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића из Бањалуке Давида Драгичевића, пуштен је данас из притвора након саслушања. Драгичевић је пуштен након испитивања у Окружном јавном тужилаштву, пренела је РТРС. Драгићевић је… »
Лукач: Забрана окупљања остаје, могу да траже дозволу
Студио Б 26.12.2018
Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио да би група „Правда за Давида“ требало да тражи одобрење за одржавање скупа и додао да до даљег остаје забрана окупљања. „Добили смо стотине позива грађана… »
Потресно: Давор Драгичевић легао на место на коме је мртав лежао његов син (фото) (видео)
Телеграф 26.12.2018
Протести у Бањалуци одржавају се упркос полицијској забрани. Пратите дешавања уживо из минута у минут. Протести групе " Правда за Давида" најављени су вечерас за 18 сати, упркос томе што их је полиција забранила, са… »
"Ја сам најпоноснији отац ликвидираног сина. Саучеснике и убице мог детета знам": Давор Драгичевић пуштен на слободу (фото)
Телеграф 26.12.2018
Рекао је да ће се једног дана доказати убиство његовог сина. Давор Драгичевић пуштен је из Окружног тужилаштва у Бањалуци након саслушања. Он је у првој изјави рекао да ће се једног дана доказати убиство његовог сина. - Ја… »
Давор Драгичевић са лисицама на рукама предат тужилаштву, протести подршке данас у Београду и Сарајеву (фото) (видео)
Телеграф 26.12.2018
Током спровођења узвикивао је "Правда за Давида" Давор Драгичевић, отац убијеног младића Давида, предат је јутрос Окружном тужилаштву Бањалука, преноси Н1. Он је том приликом узвикивао "Правда за Давида" Како је навео адвокат… »
Мучни призори и снимци из Бањалуке обишли свет: Људи леже на тргу, полиција насрће на групу у којој су жене и деца (видео)…
Телеграф 26.12.2018
Грађани, активисти групе "Правде за Давида" најавили су за данас ново окупљање. У уторак је у Бањалуци ситуација била на ивици кључања, након хапшења родитеља преминулог младића Давида Драгичевића, Давора Драгичевића и… »
Протестна шетња грађана Бањалуке: Стазама убијеног Давида
Н1 Инфо 26.12.2018
Око три хиљаде грађана Бањалуке, на челу са Давором Драгичевићем и Сузаном Радановић, родитељима убијеног младића Давида Драгичевића, шетало је улицама Бањалуке, тражећи правду за њиховог сина. Најавили су протест и за… »
Протестна шетња грађана Бањалуке: Стазама убијеног Давида, скуп прошао без инцидента
Нови магазин 26.12.2018
Око три хиљаде грађана Бањалуке, на челу са Давором Драгичевићем и Сузаном Радановић, родитељима убијеног младића Давида Драгичевића, шетало је вечерас улицама Бањалуке, тражећи правду за њиховог сина. Грађани су се окупили… »
Правда за Давида: Завршена протестна шетња центром Бање Луке
Ал Јазеера 26.12.2018
Полиција је најавила да неће дозволити окупљање грађана на Тргу Крајине у Бањој Луци, али је протест ипак одржан. Иако је полиција позвала чланове скупине "Правда за Давида" и грађане који су дошли на просвјед да се, како су… »
Лукач: Девет месеци злоупотребљавају човека, Драгичевић: Знам ко ми је убио сина
РТВ 26.12.2018
БАЊА ЛУКА/САРАЈЕВО/БЕОГРАД - Протест Бањалучана, као одговор на хапшење Давора Драгичевића, оца убијеног Давида, почео је у 18 часова маршом "Давидовим стазама", пошто је полиција забранила окупљање на Тргу Крајине у… »
Без инцидената: Завршен протест у Бањалуци
Блиц 26.12.2018
Упркос томе што је полиција забранила протест, грађани су се вечерас окупили на Тргу Крајине у Бањалуци где се месецима одржавају протести због нерешеног убиства Давида Драгичевића, а након што је јуче приведен Давор Драгичевић… »
Протестна шетња у Бањалуци, Давор Драгичевић предводи колону
Вести онлине 26.12.2018
Демонстранти предвођени Давором Драгичевићем кренули су у протестну шетњу од бањалучког Трга Крајине према ушћу речице Црквена у Врбас, где је 24. марта пронађено беживотно тело његовог сина Давида. На Тргу Крајине распоређена… »
Давор Драгичевић са Трга Крајине: Ако мисле да смо овца за шутирање и клање, верујте да нисмо
Блиц 26.12.2018
Давор Драгичевић, отац убијеног Давида Драгичевића, подсетио је вечерас у Бањалуци да је данас девет месеци од убиства његовог сина. – Ја живота немам, могу ме приводити и радити шта хоће. Адвокат Ифет Ферагет је понудио доказе… »
Давидова мајка позива Вучића да спријечи крвопролиће
Ал Јазеера 26.12.2018
'Ако сматра да то Додик не ради како треба, нека помогне овом народу', поручила је Сузана Радановић предсједнику Србије. Мајка Давида Драгичевића Сузана Радановић позвала је данас председника Србије Александра Вучића да "помогне… »
Давор Драгичевић пуштен из притвора
РТС 26.12.2018
Отац трагично страдалог Давида Драгичевић, Давор Драгичевић, који је јуче приведен, пуштен је из притвора након саслушања у Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци. Давор Драгичевић, који је јуче ухапшен, пуштен је из притвора… »
Људи који се не боје репресије
КСКСЗ магазин 26.12.2018
Давор Драгићевић пуштен из затвора, најављен наставак протеста. Након саслушања у Окружном тужилаштву Бања Лука Давор Драгичевић, отац убијеног Давида Драгичевића, у среду пре подне пуштен је на слободу, будући да је, како је… »
"Мене су ухапсили, а моју душу са Трга склонили"
Мондо 26.12.2018
Давор Драгичевић, отац трагично страдалог Давида Драгичевића, после саслушања у Окружном јавном тужилаштву Бањалука пуштен на слободу. Шта каже Додик. У то време није се знало даје донесена одлука да се на Тргу Крајине више не… »
(Видео) Снимак из бањалуке који је разбеснео регион: Док траје хапшење, полицајци гурају и грађане са малом децом
Блиц 26.12.2018
Један од најупечатљивијих снимака гурања и кошкања грађана и полиције на бањалучком Тргу Крајине масовно се дели на друштвеним мрежама. Снимак, на коме се види како полицијски кордон потискује грађане у Бањалуци, међу којима… »
Срце за Давида. Срце за Џенана. Срце за сву нашу децу
Ноизз 26.12.2018
У тишини, спуштене главе, али подигнутих песница и отвореног срца, Београђани су данас у 12 стали на Плато испред Филозофског факултета у знак подршке породицама Давида Драгичевића и Џенана Мемића. Након стравичних призора… »
Ноизз 26.12.2018
У тишини, спуштене главе, али подигнутих песница и отвореног срца, Београђани су данас у 12 стали на Плато испред Филозофског факултета у знак подршке породицама Давида Драгичевића и Џенана Мемића. Након стравичних призора… »
Ноизз 26.12.2018
Ванредна конференција за медије МУП Српске: Лукач: Забрањени протести на Тргу Крајине! Ко вечерас дође без дозволе, намерно…
Курир 26.12.2018
Министар унутрашњих послова Репубике Српске Драган Лукач и директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум држе ванредну конференцију за медије због јучерашњег протеста на Тргу Крајине у Бањалуци, који је избио пошто је Давор… »
Драгичевић на слободи: Не могу ми ништа, мој Давид ће добити правду
Данас 26.12.2018
Давор Драгичевић пуштен је данас на слободу након саслушања у Тужилаштву у Бањалуци. Тужилац је утврдио да нема основа за притвор. „Ја сам на Тргу у 18 часова и не пада ми напамет да дете препустим злочинцима и убицама. Мој… »
Давор Драгичевић пуштен на слободу: Не могу ми ништа, на тргу у 18 сати
Н1 Инфо 26.12.2018
Давор Драгичевић пуштен је на слободу након саслушања у Тужилаштву у Бањалуци. Извор: Н1 Тужилац је утврдио да нема основа за притвор. "Ја сам на Тргу у 18 часова и не пада ми напамет да дете препустим злочинцима и убицама. Мој… »
Новосађани позвани на скуп подршке покрету "Правда за Давида"
Радио 021 26.12.2018
Новосађани су позвани да у четвртак, 27. децембра на Тргу републике пруже подршку покрету "Правда за Давида" на скупу под именом "Против полицијске репресије". Позив на окупљање у центру Новог Сада је уследио након што је… »
Тужилаштво: Давор Драгичевић саслушан због претњи министру полиције Лукачу!
Курир 26.12.2018
Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука наредио је спровођење истраге против Давора Драгичевића (49) из Бањалуке због основане сумње да је починио кривично дело угрожавање сигурности, почињено на штету… »
Мучни призори из Бањалуке обишли свет - хронологија догађаја
Н1 Инфо 26.12.2018
Скупови подршке родитељима убијеног младића Давида Драгичевића биће одржани данас у Бањалуци, Сарајеву, Београду и Зрењанину. Подсетимо, Давор Драгичевић, отац убијеног Давида, ухапшен је јуче у Бањалуци,као и мајка страдалог… »
Огласило се тужилаштво након пуштања Драгичевића: Ево зашто му није одређен притвор
Телеграф 26.12.2018
Драгичевић је, након испитивања поступајућег тужиоца, пуштен да се брани са слободе. Окружно јавно тужилаштво Бањалука саопштило је данас да постоји основана сумња да је Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића Давида… »
Тужилаштво: Сумња да је Драгичевић угрозио Драгана Лукача
Вести онлине 26.12.2018
Окружно јавно тужилаштво Бањалука саопштило је да постоји основана сумња да је Давор Драгичевић починио кривично дело угрожавање безбедности Драгана Лукача. Лукач је министар унутрашњих послова РС. Тужилаштво је навело да то… »
Тужилаштво: Драгичевић пријављен због угрожавања безбедности министра полиције РС
Данас 26.12.2018
Бањалучком Окружном тужилаштву достављен је извештај којим се Давор Драгичевић терети за кривично дело угрожавања безбедности министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача. Поступајући тужилац испитао је… »
Давор Драгичевић пуштен из притвора, у току истрага
Нови магазин 26.12.2018
Отац убијеног 21-годишњег младића Давида Драгичевића, Давор Драгичевић, пуштен је на слободу после саслушања у Окружном јавном тужилаштву Бањалука. Бањалучком Окружном тужилаштву достављен је извештај којим се Драгичевић… »
„Не могу ми ништа“
Дојче веле 26.12.2018
Давор Драгичевић пуштен је из притвора. Неколико стотина грађана у уторак увече је протесте окончало испред храма Христа Спаситеља, уз интервенцију полиције Републике Српске. Нови протести најављени су за среду. „Ја сам поново… »
Давора су ухапсили у колима, а Сузану на улици док је грчевито стезала слику свог мртвог сина: Две сцене које су запалиле…
Телеграф 26.12.2018
Давор је јутрос одведен у тужилаштво где је саслушаван три сата, пре него што је пуштен. У последња 24 сата на улицама Бањалуке одвијала се права драма, након што је јуче полиција ухапсила Давора Драгичевића, а убрзо и његову… »
Тужилаштво Бањалука: Основана сумња да је Драгичевић угрозио Лукача
Србија данас 26.12.2018
Окружно јавно тужилаштво Бањалука саопштило је данас да постоји основана сумња да је Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића Давида Драгичевића, починио кривично дело угрожавање безбедности министра унутрашњих… »
Давор Драгичевиц́ пуштен након испитивања
Вести онлине 26.12.2018
Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића из Бањалуке Давида Драгичевића, пуштен је из притвора након саслушања. Он је пуштен након испитивања у Окружном јавном тужилаштву, пренела је РТРС. Ухапшен је јуче након што је… »
Отац убијеног давида на слободи: "Ја сам најпоноснији отац ликвидираног сина, вечерас смо поново на тргу"
Блиц 26.12.2018
Давор Драгичевић пуштен је након испитивања у Окружном јавном тужилаштву Бањалука. Дочекали су га многобројни грађани уз повике “Правда”. – Ја сам Давор Драгичевић, најпоноснији отац ликвидираног сина. Саучеснике и убице мог… »
Давор Драгичевић на слободи! Поручио да ће вечерас у 18 сати поново бити на Тргу! Не могу ми ништа!
Курир 26.12.2018
Давор Драгичевић пуштен је након испитивања у Окружном јавном тужилаштву. ''Ја сам на Тргу у 18 часова. Мој Давид ће добити правду, Џенан ће добити правду. Не могу ми ништа'', рекао је он након изласка. Подсећамо, Давор… »
МУП Српске одговорио Делегацији ЕУ: Прво се информишите о случају Драгичевић, па онда говорите у јавности
Курир 26.12.2018
БАЊАЛУКА - Руководство Министарства унутрашњих послова Републике Српске захвалило је Делегацији ЕУ на интересовању које показују за активности овог министарства у вези са случајем Давора Драгичевића, али и поручило да је… »
МУП Српске одговорио Делегацији ЕУ: Прво се информишите, па изнесите ставове
Спутник 26.12.2018
Руководство Министарства унутрашњих послова Републике Српске захвалило је Делегацији ЕУ на интересовању које показује за активности овог Министарства у вези са случајем Давора Драгичевића, али и поручило да је требало прво да… »
Давор Драгичевић пуштен на слободу: Мој Давид ће добити правду!
Ал Јазеера 26.12.2018
Отац страдалог Давида јутрос је доведен у Окружно јавно тужилаштво у Бањој Луци. Давор Драгичевић пуштен је на слободу, након што је јутрос провео два сата у просторијама Октужног јавног тужилаштва у Бањој Луци. "Давидову мајку… »
МУП Републике Српске одговорио Делегацији ЕУ у БиХ
РТС 26.12.2018
Руководство Министарства унутрашњих послова Републике Српске захвалило је Делегацији ЕУ на интересовању које показују за активности овог министарства у вези са случајем Давора Драгичевића, али и поручило да је требало прво да… »
Давор Драгичевић пуштен на слободу
Ало 26.12.2018
Давор Драгичевић пуштен је након испитивања у Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци. Драгичевић је јутрос доведен је у Окружно јавно тужилаштво Бањалука где га је испитао тужилац. Подсећамо, Давор Драгичевић приведен је јуче… »
После саслушања у тужилаштву Давор Драгичевић пуштен из притвора
Србија данас 26.12.2018
Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића из Бањалуке Давида Драгичевића, пуштен је данас из притвора након саслушања. Драгичевић је пуштен након испитивања у Окружном јавном тужилаштву. Драгичевић је ухапшен јуче… »
(Видео) Давор Драгичевић пуштен из притвора: Полиција и грађани испред тужилаштва, мајка убијеног Давида позива на ново…
Блиц 26.12.2018
Давор Драгичевић, отац убијеног Давида Драгичевића из Бањалуке, доведен је рано јутрос у тужилаштво на саслушање, након чега је пуштен из притвора. Његово хапшење довело је јуче до нереда на улицама, а након што су се… »
Мајка убијеног младића Давида Драгичевића: "Очекујем да ће Давор данас бити пуштен"
Блиц 26.12.2018
Давор Драгичевић налази се у Окружном јавном тужилаштву Бањалука где се налази на испитивању. У тужилаштву су и адвокати Драгичевића Драган Толимир и Ифет Ферагет. Како јавља новинар Српскаинфо са лица места, неколико чланова… »
(Видео): Давор Драгићевић улази у тужилаштво уз повик: "Правда за Давида!"
Блиц 26.12.2018
Давор Драгичевић доведен је у Окружно јавно тужилаштво Бањалука где ће га испитати тужилац. Приликом увођења у тужилаштво гласно је узвикивао “Правда за Давида”. Давор ће у току дана бити испитан и тужилац ће донети одлуку да… »
Давор Драгичевић доведен у Тужилаштво
Спутник 26.12.2018
Давор Драгичевић је доведен у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, где ће га испитати тужилац. Приликом увођења у Тужилаштво, гласно је узвикивао „Правда за Давида“. Давор ће у току дана бити испитан и тужилац ће донети одлуку да… »
Давор Драгичевић спроведен у тужилаштво: Одлука о притвору после саслушања (видео)
Курир 26.12.2018
Давор Драгичевић, који је јуче приведен на бањалучком Тргу Крајине, јутрос је спроведен у Окружно тужилаштво Бањалука. Тужилац би након саслушања требало да одлучи да ли ће за Драгичевића бити предложен притвор. Драгичевић је… »
Давор Драгичевић на саслушању у Окружном јавном тужилаштву Бањалука
Србија данас 26.12.2018
Давор Драгичевић који је јуче приведен на бањалучком Тргу Крајине јутрос је спроведен у Окружно тужилаштво Бањалука. Тужилац би након саслушања требало да одлучи да ли ће за Драгичевића бити предложен притвор. Драгичевић је… »
Давор Драгичевић узвикујући "правда за Давида" спроведен у Тужилаштво у Бањој Луци
СЕЕбиз 26.12.2018
БАЊА ЛУКА - Давор Драгичевић доведен је у сриједу око осам сати у зграду Окружног тужилаштва у Бањој Луци, а након што је у уторак приведен због, како је навео МУП РС, документовања кривичног дјела угрожавања сигурности… »
Срце за Давида: Протести данас у Београду, Сарајеву и Бањалуци
Ноизз 26.12.2018
Скупови подршке родитељима убијеног младића Давида Драгичевића биће одржани данас у Бањалуци, Сарајеву и Београду. Протести у Сарајеву и Бањалуци најављени су за ране вечерње сате док би скуп у Београду требало да почне у 12… »
Нови протест поводом хапшења Давора Драгичевића у среду у 18 сати
Данас 26.12.2018
У порти цркве Храма Христа Спаситеља вечерас је окончан протест грађана Бања Луке, који је данас почео након што су се у јавности прошириле информације да је ухапшен Давор Драгичевић, отац убијеног Давида Драгичевића, као и још… »
Хапшење изазвало немире: Љути због привођења Давора Драгичевића
Вечерње новости 25.12.2018
Уз опште негодовање окупљених са Трга Крајине комуналци уклонили и симболични споменик "Срце за Давида" ХАПШЕЊЕ Давора Драгичевића (49), оца убијеног Давида Драгичевића (21), изазвало је у уторак на Тргу Крајине у Бањалуци… »
Полиција потиснула грађане са Трга Крајине и из парка Петар Кочић
Данас 25.12.2018
Након што су припадници специјалне полиције потиснули грађане са бањалучког Трга Крајине и након што су они прешли прекопута, у градски парк Петар Кочић, полиција је кренула у нову акцију и растерала грађане и из парка. Грађани… »
Вести дана »
Годишњица бруталне ликвидације породице Зец: Одржана комеморација за Михајла, Марију и ћерку Александру
Блиц пре 8 сатијош 1 повезана
Карлос Сајнц: Норис је доказао да и добар момак може да буде шампион Формуле 1
Данас пре 6 сатијош 1 повезана
Данас без струје 6 општина у Београду Ево где ће због радова доћи и до искључења воде, проверите да ли сте на списку
Блиц пре 1 сатјош 1 повезана