Kada će članovi OVK pred sud? VIDEO

Kada će članovi OVK pred sud? VIDEO

B92 četvrtak, 10. januar 2019.
B92: Kada će članovi OVK pred sud? VIDEO
Prve pozive Specijalnog tužilaštva za ratne zločine u Hagu dobilo je jedanaestoro bivših pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.
Među njima je i jedna žena. Specijalnim letom iz Prištine za Holandiju trebalo je da otputuju šestorica pozvanih. Opširnije u... »

Prve laste: Teroristi iz OVK odleteli za Hag

Mondo četvrtak, 10. januar 2019.
Tri manja civilna aviona poletela su večeras sa vojnog dela prištinskog aerodroma, a izvori u Prištini naveli su da se u njima nalaze bivši pripadnici tzv. OVK koji će narednih dana biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine OVK.
Foto: MONDO/Stefan Stojanović Radiotelevizija Srbije prenosi reči prištinskog advokata Toma Gašija koji kaže da će u prvoj grupi biti saslušani komandanti operativnih zona Lap i Drenica, Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku. Neposredno... »

Poleteli avioni sa osumnjičenima iz OVK

B92 četvrtak, 10. januar 2019.
B92: Poleteli avioni sa osumnjičenima iz OVK
Tri manja civilna aviona poletela su večeras sa vojnog dela prištinskog aerodroma, a izvori u Prištini naveli su da se u njima nalaze bivši pripadnici OVK.
Navedeno je da će oni narednih dana biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine OVK, preneo je RTS. Prištinski advokat Tom Gaši navodi da će u prvoj grupi biti saslušani komandanti operativnih zona Lap i Drenica Rustem... »

Teroristi u hagu: Iz Prištine poleteli avioni sa zločincima iz OVK! Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku prvi na saslušanju

Kurir četvrtak, 10. januar 2019.
Izvesno je da se u avionima ne nalaze bivši "šef" takozvanog "glavnog štaba" "OVK" Sulejman Seljimi, čije je saslušanje odloženo zbog bolesti, te Remzi Šalja, koji je u međuvremenu pobegao sa Kosova i Metohije
PRIŠTINA - Tri manja civilna aviona poletela su večeras sa vojnog dela prištinskog aerodroma, a izvori u Prištini naveli su da se u njima nalaze bivši pripadnici terorističke tzv. "Oslobodilačke vojske Kosova" ("OVK") koji će... »

Iz Prištine poleteli avioni za Hag sa osumnjičenima iz OVK

RTV četvrtak, 10. januar 2019.
RTV: Iz Prištine poleteli avioni za Hag sa osumnjičenima iz OVK
PRIŠTINA - Tri manja civilna aviona poletela su večeras sa vojnog dela prištinskog aerodroma, a izvori u Prištini naveli su da se u njima nalaze bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova koji će narednih dana biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine OVK, preneo je RTS.
Prištinski advokat Tom Gaši navodi da će u prvoj grupi biti saslušani komandanti operativnih zona Lap i Drenica Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku. Neposredno posle poletanja nije bilo poznato ko se tačno nalazi u tim avionima, ali... »

"OVK ekspres" poleteo za Hag, pred istražiteljima prvo Ljuštaku i Mustafa

RTS četvrtak, 10. januar 2019.
RTS: "OVK ekspres" poleteo za Hag, pred istražiteljima prvo Ljuštaku i Mustafa
Tri manja civilna aviona poletela su sa vojnog dela prištinskog aerodroma, potvrdili su za RTS izvori u Prištini. Isti izvori tvrde da se u njima nalaze bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova, koji će narednih dana biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine OVK. Prištinski advokat Tom Gaši navodi da će u prvoj grupi biti saslušani komandanti operativnih zona Lap i Drenica, Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku.
Neposredno posle poletanja nije bilo poznato ko se tačno nalazi u tim avionima, ali su izvori u Prištini naveli da su ka Hagu poleteli bivši pripadnici OVK, koje će saslušati istražitelji specijalnog suda za zločine OVK. Takođe,... »

Nejasno putuju li bivši pripadnici OVK u Hag kao svedoci ili osumnjičeni

N1 Info četvrtak, 10. januar 2019.
Grupa bivših pripadnika OVK danas bi trebalo da otputuje u Hag kako bi bili saslušani u tužilaštvu Specijalnog suda za zločine počinjene tokom sukoba na Kosovu, javili su prištinski mediji. U javnosti su se pojavila i moguća imena, ali u Hagu nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju informacije. Nejasno je da li putuju kao svedoci ili osumnjičeni.
Izvor: N1 Avion spreman. Pista očišćena. Dozvola data. Samo još da se ukrcaju putnici. A prema dodatnim nezvaničnim informacijama putnici na tom specijalnom letu ka aerodromu u Roterdamu trebalo bi da bude desetak oficira... »

Prva vojnikinja OVK dobila poziv Kancelarije specijalnog tužioca

Danas četvrtak, 10. januar 2019.
Reci kaže da nema šta da krije, da im njene izjave neće svideti, ali da će im odgovoriti Raimonda Reci (Raimonda Reci) prva je žena koja je dobila poziv Kancelarije specijalnog tužioca, a jedanaesta osoba koja je javno objavila da joj je poziv uručen. Pozvana je u svojstvu svedoka još početkom decembra.
„Sigurna sam da ste mogli da zaključite na osnovu mojih reakcija, ali neka ova objava ostane zabeležena. Od početka decembra i moje ime je na listi gostiju Specijalnog suda u Hagu“, napisala je Reci na svom Fejsbuk nalogu,... »

On je raskrinkao Tačija i zločince OVK! Hašim je šef mafije, otimaju Srbe, ali i Albance, i vade im organe! Ovo su šok detalji čuvenog izveštaja Dika Martija

Kurir četvrtak, 10. januar 2019.
Najavljeno je da će specijalni sud za OVK pozvati sve one koje je bivši izvestilac Saveta Evrope Dik Marti pomenuo u svom izveštaju. U središtu navoda iz ovog izveštaja nalazi se Hašim Tači, a u izveštaju su pomenuti Šaip Muja, Kadri Veselji, Azem Silja, Fatmir Ljimaj, Džavit Haljit i Ramuš... »

Kurti Tačiju: Nek vam kaže Ramuš, zatvor u Hagu nije loš

B92 četvrtak, 10. januar 2019.
B92: Kurti Tačiju: Nek vam kaže Ramuš, zatvor u Hagu nije loš
Priština -- Lider opozicionog Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je u postu na svom Fesjbuk profilu pozvao Tačija da ode u Hag i suoči se sa Specijalnim sudom.
U veoma opširnom postu, Kurti smatra da bi Tači trebalo da ode u Hag i da svojim rečima, argumentovano i sa činjenicama odbrani, kako kaže, oslobodilačku borbu pripadnika tzv. OVK, Albanaca i da objasni kosovsku istoriju. Lider... »

Ko je Raimonda Reci s Kosova, žena koju traži Hag?

Mondo četvrtak, 10. januar 2019.
Poziv za saslušanje u Specijalnom sudu u Hagu dobila je prva žena pripadnica tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), Raimonda Reci.
Ona je na svom Facebook profilu potvrdila da je dobila poziv i dodala da joj je velika čast to što će biti jedina žena koja će se naći u Specijalnom sudu. Iz Prištine bi danas trebao da otputuje prva grupa bivših komandanata i... »

Raimonda Reci, prva žena iz OVK pozvana u Hag VIDEO

B92 četvrtak, 10. januar 2019.
B92: Raimonda Reci, prva žena iz OVK pozvana u Hag VIDEO
Među pozvanima da se pojavi pred Specijalnim sudom za zločine bivše OVK, nalazi se i Raimonda Reci, koja je bila pripadnica te organizacije.
Raimonda Reci je prva žena među pripadnicima OVK, koja će se pojaviti u Hagu, sedištu Specijalnog suda i Specijalnog tužilaštva. Ona je poziv iz Haga obelodanila na svojoj Fejsbuk stranici, dodajući da u pozivu piše da treba da... »

OVK zločinci izbegavaju haški sud: Komandant "crvena jabuka" ispario, a bivši šef glavnog štaba se naprasno razboleo

Blic četvrtak, 10. januar 2019.
Prva grupa bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) jutros je trebalo posebnim avionom da odletete u Hag, gde će ih saslušati tužioci Specijalnog suda za zločine počinjene tokom rata. Potpredsednik kosovskog parlamenta Džavit Haliti Specijalni, koji je i sam bio pripadnik OVK, rekao je... »

Kosovski advokat: Ako dobije poziv, Tači neće moći da izbegne Hag; Kurti: "Idi Hašime"

Blic četvrtak, 10. januar 2019.
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači neće moći da izbegne Specijalni sud u Hagu, ako dobije poziv, kaže kosovski advokat Toma Gaši. Gaši je gostujući na RTV "Dukađini" rekao da je Tači ranije rekao da će se, ako bude pozvan, odazvati Specijalnom sudu. “- Svi znamo da u... »

Tači neće moći da izbegne hag, ako ga pozovu: Kosovski advokat sve objasnio...

Kurir četvrtak, 10. januar 2019.
Kosovski advokat Toma Gaši je izjavio da predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, neće moći da izbegne Specijalni sud u Hagu, ako dobije poziv. Gaši je gostujući na RTV Dukađini rekao da je Tači ranije rekao da će se, ako bude pozvan, odazvati Specijalnom sudu. "Svi znamo da u... »

Gaši: Tači neće moći da izbegne Hag, ako dobije poziv

Dnevnik četvrtak, 10. januar 2019.
PRIŠTINA: Kosovski advokat Toma Gaši je izjavio da predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, neće moći da izbegne Specijalni sud u Hagu, ako dobije poziv.
Gaši je gostujući na RTV Dukađini rekao da je Tači ranije rekao da će se, ako bude pozvan, odazvati Specijalnom sudu. “Svi znamo da u Specijalnom sudu niko nema imunitet. Međutim, Tači ne može dobrovoljno da se odazove... »

Odalović: Verujem da među bivšim pripadnicima OVK koji idu u Hag ima i osumnjičenih, ne samo svedoka

Blic četvrtak, 10. januar 2019.
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović kaže da veruje da prva grupa bivših pripadnika OVK ne ide u Hag u svojsvtu svedoka, već da će se naći na listi onih koji su osumnjičeni i koji će, kako se nada, biti optuženi. Kako pište RTS, prva grupa bivših pripadnika OVK danas,... »

Gaši: Tači neće moći da izbegne Hag, ako dobije poziv

RTV četvrtak, 10. januar 2019.
RTV: Gaši: Tači neće moći da izbegne Hag, ako dobije poziv
PRIŠTINA, BEOGRAD - Kosovski advokat Toma Gaši je izjavio da predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, neće moći da izbegne Specijalni sud u Hagu, ako dobije poziv.
Gaši je gostujući na RTV Dukađini rekao da je Tači ranije rekao da će se, ako bude pozvan, odazvati Specijalnom sudu. "Svi znamo da u Specijalnom sudu niko nema imunitet. Međutim, Tači ne može dobrovoljno da se odazove... »

Odalović: Bivši pripadnici OVK ne idu u Hag kao svedoci

Vesti online četvrtak, 10. januar 2019.
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović kaže, povodom današnjeg odlaska prve grupe bivših pripadnika tzv. OVK u Hag, gde će ih saslušati tužioci Specijalnog suda za zločine počinjene tokom rata, da veruje da oni ne idu kao svedoci, već da će se naći na listi onih koji su osumnjičeni i koji će biti optuženi.
Odalović u Dnevniku RTS kazao da se među pozvanima nalazi nekoliko visokih zvaničnika, pripadnika iz komandne strukture OVK. - To je nešto što je posebno važno jer smo mi u saradnji sa specijalizovanim tužilaštvom prikupili dosta... »

Odalović govori ono što Albanci ne žele da čuju: Bivši pripadnici OVK ne idu u Hag kao svedoci

Kurir četvrtak, 10. januar 2019.
BEOGRAD - Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović kaže, povodom današnjeg odlaska prve grupe bivših pripadnika tzv. OVK u Hag, gde će ih saslušati tužioci Specijalnog suda za zločine počinjene tokom rata, da veruje da oni ne idu kao svedoci, već da će se naći na... »

Albanka Raimonda, ubica Srba na Kosovu, konačno dobila poziv za Hag: Prva žena terorista OVK ide pred Specijalni sud (foto)

Kurir četvrtak, 10. januar 2019.
PRIŠTINA - Poziv za saslušanje u Specijalnom sudu u Hagu dobila je prva žena pripadnica tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), Raimonda Rreci. Rreci je na svom Fejsbuk profilu potvrdila da je dobila poziv i dodala da joj je velika čast to što će biti jedina žena koja će se naći u Specijalnom sudu.... »

Pozivi iz Haga za pripadnike OVK se nižu, a na spisku je i jedna žena

Blic četvrtak, 10. januar 2019.
Poziv za saslušanje u Specijalnom sudu u Hagu dobila je prva žena pripadnica takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), Raimonda Reci. Ona je na svom Fejsbuk profilu potvrdila da je dobila poziv, i dodala da joj je "velika čast" to što će biti jedina žena koja će se naći u Specijalnom sudu. Kako... »

Raimonda Reci, prva žena iz OVK pozvana u Hag

RTS četvrtak, 10. januar 2019.
RTS: Raimonda Reci, prva žena iz OVK pozvana u Hag
Među pozvanima da se pojavi pred Specijalnim sudom za zločine bivše OVK, nalazi se i Raimonda Reci, koja je bila pripadnica te organizacije.
Raimonda Reci je prva žena među pripadnicima OVK, koja će se pojaviti u Hagu, sedištu Specijalnog suda i Specijalnog tužilaštva. Ona je poziv iz Haga obelodanila na svojoj Fejsbuk stranici, dodajući da u pozivu piše da treba da... »

Odalović očekuje prve optužnice protiv pripadnika OVK

N1 Info četvrtak, 10. januar 2019.
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je da je veoma važno što su u Hag pozvani i pripadnici komandne strukture Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i dodao da očekuje da će prve optužnice za zločine nad Srbima ubrzo biti "uobličene i ugledati svetlo dana".
"Prikupili smo i i dostavili puno dokaza koji govore o direktnoj povezanosti ljudi iz komandne strukture sa zločinima", rekao je Odalović za Radio-televizije Srbije, govoreći o Radnoj grupi za prikupljanje dokaza o zločinima OVK.... »

Na putu za Hag – svedoci ili optuženi

RTS četvrtak, 10. januar 2019.
RTS: Na putu za Hag – svedoci ili optuženi
Prva grupa bivših pripadnika OVK danas, posebnim avionom iz Prištine, ide za Hag, gde će ih saslušati tužioci Specijalnog suda za zločine počinjene tokom rata. Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je za RTS da veruje da oni ne idu kao svedoci, već da će se naći na listi onih koji su osumnjičeni i koji će, kako se nada, biti optuženi.
Među pozvanima se nalazi nekoliko visokih zvaničnika, pripadnika iz komandne strukture tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, rekao je za Dnevnik RTS-a Veljko Odalović. "To je nešto što je posebno važno jer smo mi u saradnji sa... »

Odalović: Očekujem ubrzo prve optužnice protiv pripadnika OVK

Danas četvrtak, 10. januar 2019.
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da je veoma važno što su u Hag pozvani i pripadnici komandne strukture Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i dodao da očekuje da će prve optužnice za zločine nad Srbima ubrzo biti „uobličene i ugledati svetlo dana“.
„Prikupili smo i dostavili puno dokaza koji govore o direktnoj povezanosti ljudi iz komandne strukture sa zločinima“, rekao je Odalović za Radio-televizije Srbije, govoreći o Radnoj grupi za prikupljanje dokaza o zločinima OVK.... »

Odalović: Očekujem ubrzo prve optužnice protiv pripadnika OVK

Novi magazin četvrtak, 10. januar 2019.
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da je veoma važno što su u Hag pozvani i pripadnici komandne strukture Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i dodao da očekuje da će prve optužnice za zločine nad Srbima ubrzo biti "uobličene i ugledati svetlo dana".
"Prikupili smo i i dostavili puno dokaza koji govore o direktnoj povezanosti ljudi iz komandne strukture sa zločinima", rekao je Odalović za Radio-televizije Srbije, govoreći o Radnoj grupi za prikupljanje dokaza o zločinima OVK.... »
©2019 Netmark d.o.o.