Pokrenuta procedura opoziva hrvatskog ambasadora u BiH

Pokrenuta procedura opoziva hrvatskog ambasadora u BiH

Al Jazeera pre 8 dana
Ivan Del Vechio se i dalje nalazi u Zagrebu, gdje ga je pozvalo na konsultacije Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske.
Pokrenuta je procedura opoziva hrvatskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vechija, potvrđeno je u petak Hini iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Hrvatske, dva dana nakon njegovog odlaska 9. januara u Banju... »

Čović došao zbog Dodika: Šta se krije iza dolaska lidera HDZ BiH na proslavu Dana Republike

Blic pre 8 dana
Dragan Čović je u Banjaluku došao zbog Milorada Dodika, ne zbog Republike Srpske, a oštre reakcije iz Hrvatske samo su nas još jednom vratile u prošlost. Ovako politikolozi i univerzitetski profesori ukratko komentarišu dolazak bivšeg člana Predsedništva BiH i lidera HDZ-a Dragana Čovića na... »

Smenjen hrvatski ambasador zbog odlaska u Banjaluku na Dan RS

RTS pre 8 dana
RTS: Smenjen hrvatski ambasador zbog odlaska u Banjaluku na Dan RS
Hrvatska je smenila svog ambasadora u Bosni i Hercegovini, Ivana Del Vekija, zbog njegovog odlaska 9. januara u Banjaluku gde se obeležavao Dan Republike Srpske.
Odluku o smeni Del Vekija donelo je hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova, uz obrazloženje da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim obeležavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske. Del Vekio je za Kliks ranije rekao da je... »

Zbog odlaska na proslavu Dana RS: Hrvatska smenila svog ambasadora u BiH

Večernje novosti pre 8 dana
Hrvatska je smenila svog ambasadora u Bosni i Hercegovini, Ivana Del Vekija, zbog njegovog odlaska 9. januara u Banja Luku gde se obeležavao Dan Republike Srpske
Hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova je u roku od dva dana odlučilo da smeni svog ambasadora u Sarajevu, Ivana Del Vekia, jer se zadesio u Banjaluci 9. januara, na dan obeležavanja Dana Republike Srpske. Del Vekio... »

Hrvati hoće da svog ambasadora razapnu na krst, u njegovu odbranu je stao samo on!

Alo pre 9 dana
Alo: Hrvati hoće da svog ambasadora razapnu na krst, u njegovu odbranu je stao samo on!
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas, povodom, kako je rekao, orkestriranih napada na hrvatske predstavnike koji su 9. januara bili u Banjaluci, da su njemu svi gosti dragi.
Što se ambasadora Hrvatske u BiH, Ivana Del Vekija tiče, Dodik je rekao da on nije bio ni na jednom od prijema koji su održani toga dana povodom Dana Republike Srpske. - Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima... »

Hrvatska smenila ambasadora u BiH, zbog odlaska na proslavu Dana Republike Srpske

Telegraf pre 9 dana
Smenjeni ambasador tvrdi da na proslavi Dana Republike Srpske nije bio
Hrvatska je smenila svog ambasadora u Bosni i Hercegovini, Ivana Del Vekija, zbog njegovog odlaska 9. januara u Banjaluku gde se obeležavao Dan Republike Srpske. Odluku o smeni Del Vekija donelo je hrvatsko ministarstvo spoljnih... »

Hrvati smenili ambasadora u BiH zbog Dana RS

Mondo pre 9 dana
Hrvatska je smenila svog ambasadora u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vekija zbog njegovog odlaska 9. januara u Banjaluku gde se obeležavao Dan Republike Srpske.
Foto: Vedran Ševčuk/MONDO Odluku o smeni Del Vekija donelo je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske, uz obrazloženje da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim obeležavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske. U Banjaluci je 9.... »

Hrvatska smenila svog ambasadora zbog Dodika!

Alo pre 9 dana
Alo: Hrvatska smenila svog ambasadora zbog Dodika!
Hrvatska je smenila svog ambasadora u Bosni i Hercegovini, Ivana Del Vekija, zbog njegovog odlaska 9. januara u Banjaluku gde se obeležavao Dan Republike Srpske.
Odluku o smeni Del Vekija donelo je hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova, uz obrazloženje da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim obeležavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske. Ivan del Vekio, hrvatski ambasador u BiH,... »

Hrvatska smenila svog ambasadora u BiH

Vesti online pre 9 dana
Hrvatska je smenila svog ambasadora u Bosni i Hercegovini, Ivana Del Vekija, zbog njegovog odlaska 9. januara u Banjaluku gde se obeležavao Dan Republike Srpske.
Odluku o smeni Del Vekija donelo je hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova, uz obrazloženje da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim obeležavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske. Hrvatska: Propao dogovor o kupovini... »

Hrvatska hitno smenila ambasadora u Sarajevu zbog odlaska na proslavu u Banjaluku

Sputnik pre 9 dana
Hrvatska je smenila svog ambasadora u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vekija, zato što je 9. januara prisustvovao obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci.
Odluku o smeni Del Vekija donelo je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske, uz obrazloženje da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim obeležavanje 9. januara kao Dana Republike... »

Skandal! Hrvatska smenila Ivana del Vekija s funkcije ambasadora u BiH jer je bio na proslavi Dana Republike Srpske!

Kurir pre 9 dana
Ministarstvo spoljnih poslova Republike Hrvatske donelo je odluku o smeni ambasadora Ivana del Vekija (Vechija) u BiH zbog njegovog odlaska 9. januara u Banjaluku na obeležavanje Dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.
Del Vekiio je za portal Klix.ba ranije kazao da je boravio u Banjaluci tog dana, ali da nije bio na svečanom defileu u centru grada niti na akademiji povodom Dana RS. Šefica hrvatske diplomatije Marija Pejčinović Burić rekla je... »

Dodik o Čoviću: Zahvalan sam, uzvratićemo

B92 pre 9 dana
B92: Dodik o Čoviću: Zahvalan sam, uzvratićemo
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je zahvalan predsedniku HDZ Draganu Čoviću za to što je 9. januara bio na akademiji povodom dana RS
Dodik je istakao i da je to deo Čovićevog opredeljenja da gradi dijalog s narodima u BiH, prenosi Klix.rs. Naglasio je da ambasador Hrvatske u BiH Ivan del Vekio tog dana u Banjaluci i bilo samo na prijemu, a ne na akademiji,... »

Del Vekio smenjen sa mesta ambasadora zbog odlaska u Banjaluku 9. januara

Blic pre 9 dana
Ministarstvo inostranih poslova Republike Hrvatske donelo je odluku o smeni ambasadora Ivana Del Vekija u BiH zbog njegovog odlaska 9. januara u Banjaluku gde se obeležavao Dan Republike Srpske. Kako Klix.ba prenosi Hrvatska šefica diplomatije Marija Pejčinović - Burić istakla je da je hrvatski... »

Zagreb besan: Hrvatska smenjuje ambasadora u BiH zato što je pružio ruku Srbima

Srbija danas pre 9 dana
Odluku donelo Ministarstvo spoljnih poslova
Hrvatska je smenila svog ambasadora u Bosni i Hercegovini, Ivana Del Vekija, zbog njegovog odlaska 9. januara u Banjaluku gde se obeležavao Dan Republike Srpske. Del Vekio: Nisam bio na defileu i Akademiji - https://t.co/1R9flOYIub 14:29 SARAJEVO - Ambasador Hrvatske u... »

Dodik: Nama su svi gosti dragi, uzvratićemo Hrvatima kad budu slavili svoje praznike!

Kurir pre 9 dana
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas, povodom, kako je rekao, orkestriranih napada na hrvatske predstavnike koji su 9. januara bili u Banjaluci, da su njemu svi gosti dragi.
Što se ambasadora Hrvatske u BiH, Ivana Del Vekija tiče, Dodik je rekao da on nije bio ni na jednom od prijema koji su održani toga dana povodom Dana Republike Srpske. "Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima... »

Klasić: Ni Dodik ni Čović ne vide BiH kao svoju državu

N1 Info pre 9 dana
Hrvatski istoričar Hrvoje Klasić nije iznenađen učestvovanjem lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića na svečanosti povodom obeležavanja Dana Republike Srpske, a po reakcijama zaključuje da hrvatski HDZ ima dvostruke kriterijume.
"Dragan Čović, kao i Milorad Dodik, ne vide BiH kako je vide drugi političari poput Željka Komšića koji kaže da je BiH njegova domovina, a bojim se da Čović i Dodik ne vide BiH na taj način”, rekao je Klasić za N1 u Zagrebu.... »

Neobičan gaf iskusnog diplomate

Dojče vele pre 9 dana
U jeku skandala oko propasti kupovine borbenih aviona, Hrvatskoj se dogodio i neviđeni diplomatski skandal: hrvatski ambasador je otišao na spornu proslavu Dana Republike Srpske. Da li je Zagreb za to unapred znao?
Da li je hrvatski ambasador Ivan Del Vekio na svoju ruku otišao na svečanost u Banjaluku povodom obeležavanja tzv. Dana Republike Srpske? I šta ga je nagnalo na to? Ako je pitati Del Vekija, njegova poseta Banjaluci 9. januara... »

Hrvatskom ambasadoru u BiH sledi smena: Del Vekiju ne praštaju prisustovanje proslavi dana Republike Srpske!

Kurir pre 9 dana
Velika je verovatnoća da će hrvatski ambasador u BiH, Ivan Del Vekio, biti razrešen zbog prisustva u Banjaluci na dan obeležavanja 9. januara, Dana Republike Srpske.
Večernji podseća da su svečanosti u Banjaluci igronirsali svi predstavici diplomatskog kora, osim ambsadora Rusije I Hrvatske, te da je na istom prijemu bio I predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović, ministar finansija u Savetu... »

Zajednički „neprijatelj“ u Sarajevu

Dojče vele pre 9 dana
Deo političara u Zagrebu, kao i bošnjački političari u Sarajevu, prisustvo Dragana Čovića na proslavi Dana Republike Srpske vide kao konačni dokaz nekakvog novog savezništva Srba i Hrvata u Bosni i Hercegovini.
Saradnja lidera HDZ Bosne i Hercegovine Dragana Čovića i predsedavajućeg predsedništva BiH Milorada Dodika nije naišla na preveliko interesovanje srpskih medija. Prisustvo Čovića, ali i hrvatskog ambasadora u BiH Ivana Del Vekija... »

Dačić: Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu u februaru

Novi magazin  pre 6 sati  još 17 povezanih

Novi tripl-dabl Jokića za pobedu protiv Klivlenda

Beta  pre 8 sati  još 13 povezanih

AO: Barti izbacila Šarapovu, a Kolins Kerber

Beta  pre 8 sati  još 12 povezanih

U Japanu umro najstariji muškarac na svetu

Politika  pre 22 minuta  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.