Amerika podržava Makedoniju

Amerika podržava Makedoniju

Vesti online pre 7 dana
Američki državni sekretar Majk Pompeo saopštio je danas da Sjedinjene Američke Države pozdravljaju odluku makedonskog Sobranja o usvajanju ustavnih amandmana neophodnih za ratifikaciju Prespanskog sporazuma sa Grčkom.
"Makedonski lideri demonstrirali su viziju, hrabrost i istrajnost u nastojanju da pronađu rešenje za spor oko imena koje će omogućiti Makedoniji da s pravom zauzme svoje mesto u NATO i EU kao Republika Severna Makedonija", kaže... »

"Dobrodošla, Severna Makedonija": Svetski zvaničnici pozdravili odluku makedonskog parlamenta

Blic pre 8 dana
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i evropski komesar za proširenje Johanes Han pozdravili su usvajanje amandmana na makedonski Ustav u Sobranju kojim se menja ime države u Republika Severna Makedonija. - Ovo je ključni korak u sprovođenju istorijskog... »

Grčka, SAD, EU i NATO pozdravili usvajanje ustavnih izmena u Makedoniji

Danas pre 8 dana
Premijer Grčke Aleksis Cipras večeras je makedonskom premijeru Zoranu Zaevu čestitao „uspešno završavanje revizije Ustava BJRM na osnovu Prespanskog dogovora“.
To je, kako je prenela MIA iz Atine, saopštio kabinet grčkog premijera Ciprasa, navodeći da su dva premijera razgovarala telefonom nakon usvajanja izmena makedonskog ustava kojim se ime države menja u Severna Makedonija.... »

Pristižu čestitke u Skoplje: Cipras, Mogerini i Han čestitali Makedoniji promenu imena; Mas i Knajsel: Istorijska odluka Sobranja

Blic pre 8 dana
Iz kabineta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa večeras je saopšteno da je on "čestitao kolegi iz Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije (BJRM) Zoranu Zaevu na uspešnom okončanju revizije ustava BJRM na bazi Prespanskog sporazuma", prenosi ANA. Grčka agencija podseća da su "Grčka i BJRM potpisale... »
©2018 Netmark d.o.o.