Povezane vesti

Amerika podržava Makedoniju

Vesti online 12.01.2019
Američki državni sekretar Majk Pompeo saopštio je danas da Sjedinjene Američke Države pozdravljaju odluku makedonskog Sobranja o usvajanju ustavnih amandmana neophodnih za ratifikaciju Prespanskog sporazuma sa Grčkom. "Makedonski lideri… »

"Dobrodošla, Severna Makedonija": Svetski zvaničnici pozdravili odluku makedonskog parlamenta

Blic 12.01.2019
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i evropski komesar za proširenje Johanes Han pozdravili su usvajanje amandmana na makedonski Ustav u Sobranju kojim se menja ime države u Republika Severna Makedonija. - Ovo je… »

Grčka, SAD, EU i NATO pozdravili usvajanje ustavnih izmena u Makedoniji

Danas 12.01.2019
Premijer Grčke Aleksis Cipras večeras je makedonskom premijeru Zoranu Zaevu čestitao „uspešno završavanje revizije Ustava BJRM na osnovu Prespanskog dogovora“. To je, kako je prenela MIA iz Atine, saopštio kabinet grčkog premijera Ciprasa… »

Pristižu čestitke u Skoplje: Cipras, Mogerini i Han čestitali Makedoniji promenu imena; Mas i Knajsel: Istorijska odluka…

Blic 11.01.2019
Iz kabineta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa večeras je saopšteno da je on "čestitao kolegi iz Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije (BJRM) Zoranu Zaevu na uspešnom okončanju revizije ustava BJRM na bazi Prespanskog sporazuma", prenosi ANA… »

Vesti dana »