SAD: Uticaj blokade na federalne radnike

SAD: Uticaj blokade na federalne radnike

Slobodna Evropa subota, 12. januar 2019.
Priredila Una Čilić Blokada četvrtine američke federalne vlade, koja je počela krajem decembra 2018. godine, danas ulazi u 22. dan čime je postala najduža blokada vlade u historiji ove zemlje. Blokada vlade SAD postala najduža u istoriji zemlje Većina od 800 hiljada zaposlenika kojima je rečeno da... »

SAD u problemima: Blokada vlade povećava broj nezaposlenih

B92 subota, 12. januar 2019.
B92: SAD u problemima: Blokada vlade povećava broj nezaposlenih
Njujork -- Delimična obustava rada američke vlade mogla bi u januaru smanjiti broj radnih mesta za čak 500.000.
Kako navodi Rojters, stopa nezaposlenih bi porasla iznad 4 odsto, osim ako se u sredu u Vašingtonu ne reši problem, upozoravaju svetski ekonomisti. Oko 800.000 vladinih radnika nije primilo prvu ovogodišju platu u petak, nakon... »

Tramp neće proglasiti vanredno stanje

Politika subota, 12. januar 2019.
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da neće, za sada, proglasiti vanredno stanje kako bi okončao delimičnu blokadu vlade i osigurao sredstva za izgradnju zida na granici sa Meksikom, rekavši da blokadu treba da okonča Kongres. „Za mene bi bilo lako rešenje da proglasim vanredno... »

Najduža blokada vlasti SAD-a u historiji

Al Jazeera subota, 12. januar 2019.
Do sada je najduže 'zatvaranje vlade' bilo ono iz 1995/96. godine, iz vremena kada je predsjednik bio Bill Clinton.
Djelomična blokada američke savezne Vlade ušla je u 22. dan i tako postala najduža u povijesti, javlja agencija AP. Novac za nastavak rada za sada nije dobilo devet od 15 američkih ministarstava, a Ministarstvo obrane i... »

Blokada vlade SAD postala najduža u istoriji zemlje

Danas subota, 12. januar 2019.
Delimična blokada američke federalne vlade ušla je danas u 22. dan, čime je zvanično postala najduža blokada u istoriji zemlje.
Zbog blokade oko 800.000 zaposlenih u federalnim službama ne mogu da dobiju platu. Zbog delimične blokade je bez finansiranja devet od 15 ministarstva, među njima poljoprivrede, domovinske bezbednosti, saobraćaja, pravde, kao i... »

Blokada vlade SAD postala najduža u istoriji zemlje

Novi magazin subota, 12. januar 2019.
Delimična blokada američke federalne vlade ušla je danas u 22. dan, čime je zvanično postala najduža blokada u istoriji zemlje.
Prethodni rekord za najdužu blokadu bio je za vreme predsedništva Bila Klintona, kada je blokada trajala 21 dan od 15. decembra 1995. do 6. januara 1996. godine. Izgleda da će sadašnja blokada američke federalne vlade trajati... »

Neslavan rekord SAD, najduža blokada vlade u istoriji

Večernje novosti subota, 12. januar 2019.
Delimična blokada američke federalne vlade ušla je danas u 22. dan i tako postala najduža u istoriji, javlja AP
Delimična blokada američke federalne vlade ušla je danas u 22. dan i tako postala najduža u istoriji, javlja AP. Novac za nastavak rada za sada nije dobilo devet od 15 američki ministarstava, a Ministarstvo odbrane i Ministarstvo... »

Zbog izgradnje zida prema Meksiku, SAD blokirane 22 dana

B92 subota, 12. januar 2019.
B92: Zbog izgradnje zida prema Meksiku, SAD blokirane 22 dana
Vašington -- Delimična blokada američke federalne vlade ušla je danas u 22. dan, čime je zvanično postala najduža blokada u istoriji zemlje.
Prethodni rekord za najdužu blokadu bio je za vreme predsedništva Bila Klintona, kada je blokada trajala 21 dan od 15. decembra 1995. do 6. januara 1996. godine. Izgleda da će sadašnja blokada američke federalne vlade trajati... »

Blokada vlade SAD postala najduža u istoriji zemlje

N1 Info subota, 12. januar 2019.
Delimična blokada američke federalne vlade ušla je u 22. dan, čime je zvanično postala najduža blokada u istoriji zemlje.
Prethodni rekord za najdužu blokadu bio je za vreme predsedništva Bila Klintona, kada je blokada trajala 21 dan, od 15. decembra 1995. do 6. januara 1996. godine. Izgleda da će sadašnja blokada američke federalne vlade trajati... »

Najduža blokada vlade u SAD

Radio 021 subota, 12. januar 2019.
Delimična blokada američke federalne vlade ušla je u 22. dan i tako postala najduža u istoriji.
Novac za nastavak rada nije dobilo devet od 15 američki ministarstava, a Ministarstvo odbrane i Ministarstvo za veterane za sada neometano rade. Oko 380.000 radnika američke vlade ne radi, a oko 420.000 rade bez plate. Demokrate... »

Neslavan rekord SAD, najduža blokada vlade u istoriji

RTV subota, 12. januar 2019.
RTV: Neslavan rekord SAD, najduža blokada vlade u istoriji
VAŠINGTON - Delimična blokada američke federalne vlade ušla je danas u 22. dan i tako postala najduža u istoriji, javlja AP.
Novac za nastavak rada za sada nije dobilo devet od 15 američki ministarstava, a Ministarstvo odbrane i Ministarstvo za veterane za sada neometano rade. Agencija ocenjuje da će trenutna delimična blokada rada trajati najmanje još... »

Tramp: Zasad bez vanrednog stanja

Danas subota, 12. januar 2019.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u petak da neće „tako skoro“ proglasiti vanredno stanje na osnovu kojeg bi imao posebna ovlašćenja nakon što je deo savezne administracije već 21 dan u blokadi, javljaju zapadne agencije.
Bilo bi mi najlakše proglasiti vanredno stanje, ali neću to učiniti tako skoro jer Kongres treba da deluje, rekao je Tramp za okruglim stolom o sigurnosti na granici. U međuvremenu se, kako prenosi AFP, nenazire nikakav dogovor... »

Tramp: Neću proglasiti vanredno stanje, za sada

Blic subota, 12. januar 2019.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da neće, za sada, proglasiti vanredno stanje kako bi okončao delimičnu blokadu vlade i osigurao sredstva za izgradnju zida na granici sa Meksikom, rekavši da blokadu treba da okonča Kongres. - Za mene bi bilo lako rešenje da proglasim vanredno... »

Tramp traži alternativna rešenja za izgradnju zida

Danas subota, 12. januar 2019.
Zbog neslaganja Bele kuće i Kongresa vlada još blokirana Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp ponovio je svoju pretnju da će proglasiti vanredno stanje ukoliko Kongres ne prihvati njegov zahtev da odobri 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida duž granice sa Meksikom, što je spor zbog kojeg je američka vlada od kraja prošle godine pod delimičnom blokadom.
On je posetio granicu u Teksasu na 20. dan blokade vlade da bi dobio podršku javnosti za finansiranje svog davno obećanog zida, pošto su pregovori o tome sa demokratama propali. Kada je iz Bele kuće kretao za Mekalen u Teksasu,... »

Hyundai Tucson N-Line

Auto blog  pre 1 sat  još 1 povezana

Tramp: Malerova istraga je suluda, neka objavi dokumenta

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana

Karadžić poslao poruku iz Haga

RTV  pre 2 sata  još 2 povezane
©2019 Netmark d.o.o.