Povezane vesti

Krstičević o prijavi za ratni zločin: Potpuno sam čist i nevin

SEEbiz subota, 12. januar 2019.
ZAGREB - Ministar obrane i potpredsjednik hrvatske vlade Damir Krstičević u subotu je u Splitu komentirao prijavu koja je protiv njega u Srbiji podnijeta zbog ratnih zločina na području Jajca.
Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81... »

Prijava protiv Krstičevića zbog masakra srpskih civila

RTV subota, 12. januar 2019.
RTV: Prijava protiv Krstičevića zbog masakra srpskih civila
SPLIT, BEOGRAD - Potpredsednik hrvatske vlade i ministar odbrane Damir Krstičević, povodom kaznene prijave za ratni zločin u BiH podnete protiv njega u Srbiji, poručio je danas da je njegov ratni put potpuno čist i tvrdi da njegova 4. gardijska brigada nije bila u mestu Bravnice kod Jajca, 12. i 13. septembra 1995.
"Očito, mnogima sam trn u oku, verovatno što jačam pobedničku Hrvatsku vojsku i to na jedan pravi način. Što se tiče mog ratnog puta, on je potpuno čist, na njega sam ponosan, a što se tiče puta 4. gardijske brigade, on je put... »

"Krstičević i u Srbiji može da odgovara za ratni zločin"

RTS subota, 12. januar 2019.
RTS: "Krstičević i u Srbiji može da odgovara za ratni zločin"
Beogradski advokat Dušan Bratić, koji je Tužilaštu za ratne zločine Srbije podneo krivičnu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsednika vlade Hrvatske Damira Krstičevića, izjavio je za "Tanjug" da Krstičević može i u Srbiji da odgovara za ratni zločin.
Dušan Bratić je protiv Damira Krstičevića i njegovih saučesnika podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da su odgovorni za ubistvo 81 civila srpske nacionalnosti 1995. godine u mestu Bravnice kod Jajca. Krivičnom prijavom Krstičeviću... »

U Srbiji prijava protiv Krstičevića zbog ratnog zločina

SEEbiz subota, 12. januar 2019.
BEOGRAD - Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika.
Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga. Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade... »
©2019 Netmark d.o.o.