Jovana Leposavić uzela krst na Zemunskom keju

Jovana Leposavić uzela krst na Zemunskom keju

Studio B pre 30 dana
Bogojavljanski krst na zemunskom keju uzela 18-godišnja Jovana Leposavić iz Beograda, devojka koja se izlečila od raka. U tradicionalnom plivanju za Časni krst učestvovalo oko 300 plivača u prisustvu patrijarha Irineja i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića.
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ Razaljinu od 33 metra, pri temperaturi vode od dva do tri stepena, prvi je preplivao Lazar Makuljanin, ali niko od plivača nije hteo da uzme krst dok Jovana nije došla do njega i uzela ga. Ona je... »

Jovana ima 18 godina, pobedila je rak i zaslužila je ovaj krst: Novu pobedu posvetila je svima koji se bore, ali i onima koji su izgubili bitku (foto) (video)

Telegraf pre 30 dana
Plivače su na Keju oslobođenja pozdravili i gradonačelnik i patrijarh
Časni krst na Zemunskom keju pripao je Jovani Leposavić. Ona ima samo 18 godina i zaplivala je pred gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i patrijarhom Irinejom. Posle govora, molitve i patriotskih uzvika plivača koji su... »

Ubedljivo najlepša scena sa plivanja za Bogojavljenski krst u Zemunu

Noizz pre 30 dana
U Zemunu je danas u tradicionalnom plivanju za Bogojavljenski krst učestvovalo oko 300 plivača u prisustvu patrijarha Irineja i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića. Razdaljinu od 33 metra, pri temperaturi vode od dva do tri stepena, prvi je preplivao Lazar Makuljanin međutim on nije hteo da uzme krst. Nije hteo ni sledeći, ni onaj posle njega, niti bilo ko drugi jer je ove godine krst bio namenjen Jovani Leposavić, 18-godišnjakinji koja se izlečila od raka.
I zbog toga niko od onih koji su pre nje doplivali do krsta nije hteo da ga uzme, sve dok sama Jovana nije stigla i uzela ga, napravivši tako jednu od najlepših scena koje smo imali prilike da vidimo u poslednje vreme. Ona je... »
©2019 Netmark d.o.o.