Sneg otežava saobraćaj

Sneg otežava saobraćaj

RTV pre 28 dana
RTV: Sneg otežava saobraćaj
NOVI SAD - U celoj Srbiji jutros pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavinama i na putevima u nižim predelima može biti snega na kolovozu, što dodatno otežava već zimske uslove vožnje. Stanje na srednjebanatskim putevima je redovno. Zimske službe su odmah reagovale, i na putevima nema snega. Trenutno su samo vlažni kolovozi. Na graničnim prelazima nema zadržavanja.
Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, putevi su očišćeni u punoj širini, ali na njima ima snega na kolovozu do pet cm, pa je, pored dobrih zimskih guma, obavezna upotreba lanaca, saopštio je Auto-moto savez... »

Zimski uslovi usporavaju saobraćaj u centralnoj Bačkoj

RTV pre 28 dana
RTV: Zimski uslovi usporavaju saobraćaj u centralnoj Bačkoj
VRBAS - Prema poslednjim informacijama, na teritorijama opština Kula, Vrbas i Srbobran, sneg je prestao da pada. Javno preduzeće "Putevi Srbije" izdalo je saopštenje da su na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima. Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke na državnim putevima I, II i III prioriteta što u velikoj meri usporava saobraćaj.
Postoji mogućnost i pojave magle da putevima, a pogotovo na deonicama koje se prosiru duž rečnih tokova, kao i na putnim objektima preko reka i kanala. Iz auto-moto saveza upozoravaju na zimske uslove vožnje na teritoriji Bačke.... »

Na severu Banata svi putevi prohodni

RTV pre 28 dana
RTV: Na severu Banata svi putevi prohodni
KIKINDA - Tokom protekle noći i u prepodnevnim satima nije bilo intenzivnijih snežnih padavina na severu Banata. Svi putevi su prohodni, a ledena kiša i povremeni slab sneg nisu prouzrokovali veće probleme u redovnom odvijanju saobraćaja, jer se zbog soli na kolovozu nije stvarala poledica. Najniža temperatura izmerena danas u Kikindi bila je -1 stepen.
Zimsko održavanje gradskih saobraćajnica na teritoriji Kikinde povereno je preduzeću "Graditelj NS", dok je za poslove održavanja državnih, magistralnih puteva angažovan subotički "Vojput". Prema informacijama iz gradskog Štaba... »

Putevi na teritoriji Vršca i okolnih opština prohodni

RTV pre 28 dana
RTV: Putevi na teritoriji Vršca i okolnih opština prohodni
VRŠAC - Svi putevi u Vršcu su prohodni, a kako kaže rukovodilac zimske službe JKP Drugi oktobar, Dragan Ninković, zbog kiše koja je padala noćas i temperatura koje su od jutros u plusu, nema većeg zadržavanja snega ni stvaranja leda na kolovozima.
So je jutros posuta na saobraćajnice u gradu i prema selima, a postupak će, kažu, biti ponovljen i u večernjim satima. Zimska služba JKP Polet očistila je sve puteve na teritoriji opštine Plandište, u samom Plandištu i prema... »

Bez problema zbog snega na severu Bačke

RTV pre 28 dana
RTV: Bez problema zbog snega na severu Bačke
SUBOTICA - Sneg, za sada, nije izazvao nikakve probleme na putevima na severu Bačke. Snežni pokrivač koji je nastao prethodnih dana u Subotici i okolini iznosi oko pet centimetara, a sve gradske ulice i putevi koji vode do prigradskih naselja su čisti jer se sneg topi na kolovozu. Čisti su i trgovi, trotoari i biciklističke staze.
Kako saznajemo od Miloša Ljubisavljevića, šefa Zimske službe Preduzeća „Extra Auto Transport" iz Vrbasa koje čisti oko 110 kilometara ulica u gradu i još 125 kilometara prigradskih puteva na teritoriji Subotice, sve saobraćajnice... »
©2019 Netmark d.o.o.