Zadnjih 20 godina vraćamo sećanja na naša stradanja

Zadnjih 20 godina vraćamo sećanja na naša stradanja

RTV nedelja, 3. februar 2019.
RTV: Zadnjih 20 godina vraćamo sećanja na naša stradanja
BANJALUKA - Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da umanjivanje broja žrtava ustaškog sistema logora smrti Jasenovac, koje vrše pojedini hrvatski autori, ima za cilj da umanji ovo stradanje koje po karakteru predstavlja genocid.
"Stradanje srpskog naroda u Drugom svetskom ratu nikada nije proglašeno genocidom, jer to nisu hteli ni svetski centri, pošto su zanemarivali sve što stiže iz komunističke Jugoslavije, ali nije htela ni komunistička vlast", rekao... »

Dodik: BiH nije država srpskog naroda, "ugurani" smo u nju posle rata

N1 Info nedelja, 3. februar 2019.
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod u Republici Srpskoj ostaje trajno opredeljen da čuva sećanje na sve stradale srpske žrtve u Drugom svetskom ratu i da dodatno izgradi svoju slobodu i državu.
"Za Srbe su uvek bile važne dve stvari u njihovoj istoriji - sloboda i država", istakao je Dodik, u Drakuliću kod Banjaluke, gde je obeleženo 77 godina od ustaškog zločina nad Srbima u ovom i okolnim selima. Dodik je izrazio... »

Obeleženo 77 godina od ustaškog pokolja u Drakuliću

RTV nedelja, 3. februar 2019.
RTV: Obeleženo 77 godina od ustaškog pokolja u Drakuliću
BANJALUKA - Svetom liturgijom u Spomen-hramu Svetog velikomučenika Georgija u Drakuliću, parastosom ubijenim Srbima dod Spomen-kosturnice i polaganje venaca danas je obeleženo 77 godina od ustaškog pokolja Srba u tom banjalučkom naselju, kao i u obližnjim mestima Motike, Šargovac i u rudniku Rakovac.
RTRS prenosi da su obeležavanju prisustvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, generalni sekretar Vlade... »

Sećanje na žrtve pokolja u Drakuliću

RTS nedelja, 3. februar 2019.
RTS: Sećanje na žrtve pokolja u Drakuliću
Svetom liturgijom u Spomen-hramu Svetog velikomučenika Georgija u Drakuliću, parastosom ubijenim Srbima kod Spomen-kosturnice i polaganje venaca obeleženo je 77 godina od ustaškog pokolja Srba u tom banjalučkom naselju, kao i u obližnjim mestima Motike, Šargovac i u rudniku Rakovac.
RTRS prenosi da su obeležavanju prisustvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, generalni sekretar Vlade... »

Dodik: Jedino što je izvesno i trajno jeste Srpska, a BiH tek treba da se vidi kako će izgledati

Blic nedelja, 3. februar 2019.
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod u Republici Srpskoj ostaje trajno opredeljen da čuva sećanje na sve stradale srpske žrtve u Drugom svetskom ratu i da dodatno izgradi svoju slobodu i državu. – Za Srbe su uvek bile važne dve stvari u njihovoj istoriji –... »

Srbi ubijani sekirama, noževima, maljevima: Služen parastos žrtvama ustaškog pokolja u Drakuliću kod Banjaluke

Blic nedelja, 3. februar 2019.
Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Drakuliću da se na ovom mestu pre 77 godina desio najmonstruozniji zločin ne samo u Drugom svetskom ratu već, uopšte, u krvavoj balkanskoj istoriji. - Težina zločina i masovnog pokolja koji su ustaše počinile tog 7. februara 1942.... »

Ustaše su Srbe pobile sekirama, noževima, maljevima: Služen parastos žrtvama pokolja u Drakuliću kod Banjaluke (foto, video)

Kurir nedelja, 3. februar 2019.
Kod Spomen-kosturnice u Drakuliću služen je parastos za 2.300 Srba, koje su u samo jednom danu pre 77 godina poklale ustaše u ovom banjalučkom naselju, kao i obližnjim mestima Motike, Šargovac i rudniku Rakovac.
Služenju parastosa prisustvovali su predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, ministar pravde Anton Kasipović,... »
©2019 Netmark d.o.o.