Pompeo u Mađarskoj upozorava o „Huaveju”

Pompeo u Mađarskoj upozorava o „Huaveju”

Politika pre 4 dana
BUDIMPEŠTA - SAD će biti prisiljene da smanje opseg pojedinih operacija u Evropi i na drugim mestima, ako države iz tih područja nastave da sarađuju s kineskom kompanijom „Huavej”, izjavio je tokom posete Mađarskoj američki državni sekretar Majk Pompeo. „Huavej” je, kako navodi AP, veoma prisutan u... »

Pompeo u Budimpešti: SAD neće dozvoliti da Putin napravi razdor u NATO

RTS pre 5 dana
RTS: Pompeo u Budimpešti: SAD neće dozvoliti da Putin napravi razdor u NATO
Američki državni sekretar Majk Pompeo stigao je u Budimpeštu, prvu stanicu višednevne posete centralnoj Evropi. Na vrhu njegove agende je "zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država zbog rasta uticaja Kine i Rusije u tom regionu".
Pompeo je rekao novinarima u Budimpešti da SAD neće dozvoliti ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da napravi razdor između prijatelja i NATO-a. Pompeo je upozorio da će SAD biti prisiljene da smanje opseg pojedinih operacija u... »

Pompeo: Saradnja Evrope sa Huavejom može biti problem u odnosima sa SAD

N1 Info pre 5 dana
Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je u Budimpešti da će SAD možda biti primorane da smanje određene operacije u Evropi i drugim mestima ako države nastave da sarađuju s kineskom telekomunikacionom kompanijom Huavej.
Pompeo je posetom Mađarskoj danas započeo evropsku turneju tokom koje će, kako je ranije najavio, izraziti zabrinutost SAD zbog sve većeg uticaja Kine i Rusije u Centralnoj Evropi. Na improvizovanoj konferenciji za novinare u... »

Sekretar SAD upozorio Mađarsku zbog veza sa Rusijom

B92 pre 5 dana
B92: Sekretar SAD upozorio Mađarsku zbog veza sa Rusijom
Državni sekretar SAD Majk Pompeo pozvao je Mađarsku da ne dozvoli Moskvi da pravi razdor među zapadnjacima.
"Ne možemo dozvoliti (ruskom predsedniku Vladimiru) Putinu da pravi razdor među prijateljima u NATO", rekao je Pompeo u Budimpešti, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa mađarskom kolegom Peterom Sijartom. On je dodao da su... »

Pompeo: Vašington je zanemario Centralnu Evropu

RTV pre 5 dana
RTV: Pompeo: Vašington je zanemario Centralnu Evropu
BUDIMPEŠTA - U obostranom je interesu pobolјšanje političkih odnosa Mađarske i Sjedinjenih Američkih Država, kao i veći uticaj Vašintona u regionu – izjavili su na zajedničkoj konferenciji za novinare ministar spolјne trgovine i diplomatije Peter Sijarto i američki državni sekretar Majk Pompeo, koji je danas doputovao u jednodnevnu posetu Budimpešti.
"Ponovo smo počeli da gradimo treći stub mađarsko-američkih odnosa, a to su političke veze, pošto su ona druga dva, privredna i vojna saradnja, odavno veoma čvrsta", istakao je Sijarto i dodao da su politički kontakti tek... »

Pompeo deli packe u Mađarskoj: Ne dajte da Moskva pravi razdor u NATO! Sijarto bio brutalno iskren u odgovoru (video)

Kurir pre 5 dana
Državni sekretar SAD Majk Pompeo pozvao je danas u Mađarsku da ne dozvoli Moskvi da pravi razdor među zapadnjacima.
"Ne možemo dozvoliti (ruskom predsedniku Vladimiru) Putinu da pravi razdor među prijateljima u NATO", rekao je Pompeo u Budimpešti, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa mađarskom kolegom Peterom Sijartom. On je dodao da su... »

Amerika pojačava pritisak na centralnu Evropu: Pompeo stigao u Mađarsku da lobira protiv Rusije i Kine

Kurir pre 5 dana
VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majkl Pompeo stigai je danas u višednevnu posetu centralnoj Evropi, a agencije ocenjuju da je je glavni cilj njegove posete pritisak na region da se okrene protiv Rusije i Kine.
Američki zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni, kažu da će Pompeo o ovoj "problematici" razgovarati u Mađarskoj i Slovačkoj tokom posete ovim zemljama u ponedeljak i utorak. Mađarska je prva njegova stanica. US Secretary... »

Pompeo u Evropi, glavna tema utjecaj Kine i Rusije

Al Jazeera pre 5 dana
Osim Slovačke i Mađarske, američki državni sekretar Pompeo će posjetiti Poljsku, Belgiju i Island.
Američki državni sekretar Mike Pompeo stiže u ponedjeljak u višednevnu posjetu Centralnoj Evropi, a agencija AP ocjenjuje da će na vrhu njegove agende biti zabrinutost SAD-a zbog rastućeg utjecaja Kine i Rusije u toj regiji.... »

AP: Pompeo stiže u Centralnu Evropu, glavna tema uticaj Kine i Rusije

Blic pre 6 dana
Američki državni sekretar Majk Pompeo stiže sutra u višednevnu posetu Centralnoj Evropi, a agencija AP ocenjuje da će na vrhu njegove agende biti zabrinutost SAD zbog rastućeg uticaja Kine i Rusije u tom regionu. Američki zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni, kažu da će Pompeo o ovoj... »

Šta donosi poseta državnika SAD: Majk Pompeo dolazi na "turneju" po Evropi, brinu ga Kina i Rusije

Večernje novosti pre 6 dana
Američki državni sekretar Majk Pompeo stiže u ponedeljak u višednevnu posetu Centralnoj Evropi, a agencija AP ocnjuje da će na vrhu njegove agende biti zabrinutost SAD zbog uticaja Kine i Rusije
Američki državni sekretar Majk Pompeo stiže u ponedeljak u višednevnu posetu Centralnoj Evropi, a agencija AP ocenjuje da će na vrhu njegove agende biti zabrinutost SAD zbog rastućeg uticaja Kine i Rusije u tom regionu. Američki... »
©2019 Netmark d.o.o.