Povezane vesti

Završena načelna rasprava, Savez za Srbiju bojkotovao sednicu

RTV pre 9 dana
RTV: Završena načelna rasprava, Savez za Srbiju bojkotovao sednicu
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras načelnu raspravu o više predloga zakona iz oblasti prosvete, kao i o nekoliko sporazuma, a rad će nastaviti u sredu. Stranke Saveza za Srbiju i pojedini poslanici bojkotovali su rad parlamenta u plenumu, ali su u skupštinskom holu držali pres konferencije na svakih pola sata i govorili o predlozima zakona koji su na dnevnom redu, kao i drugim političkim aktuelnostima.
Medijima su se u holu obraćali i poslanici vlasti koji su naveli da deo opozicije koji bojkotuje rad u plenumu ne bojkotuje "kasu parlamenta". Na predlog predsednice Odbora za finansije Aleksandre Tomić, dnevni red je proširen za... »

Završena načelna rasprava u Skupštini Srbije, o amandmanima u sredu

Novi magazin pre 9 dana
Skupština Srbije završila je večeras jedinstvenu načelnu raspravu o 40 tačaka dnevnog reda bez prisustva više opozicionih poslaničkih grupa.
Poslanici vladajuće većine i Srpske radikalne stranke danas su u skupštini učestvovali u objedinjenoj načelnoj raspravi o 40 tačaka među kojima su izmene zakona iz oblasti obrazovanja i kulture i više međunarodnih sporazuma, dok... »

Skupština zasedala bez opozicije

Mondo pre 9 dana
Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras načelnu raspravu o više predloga zakona iz oblasti prosvete, kao i o nekoliko sporazuma, a rad će nastaviti u sredu.
Foto: MONDO/Predrag Vujić Stranke Saveza za Srbiju i pojedini poslanici bojkotovali su rad parlamenta u plenumu, ali su u skupštinskom holu držali pres konferencije na svakih pola sata i govorili o predlozima zakona koji su na... »

"Paralelno zasedanje" u Skupštini - veći deo opozicije u holu o dnevnom redu

N1 Info pre 9 dana
Dan u republičkom parlamentu bio je dinamičan - poslanici su tokom celog dana zasedali paralelno, veći deo opozicionara o temama sa dnevnog reda govorio je isključivo u holu.
Izvor: N1 "U Srbiji postoje dva parlamenta. Jedan uzurpatorski, nasilnički, koji upravo započinje ovu vanrednu sednicu i drugi demokratski, slobodni", rekao je poslanik Dveri Boško Obradović. Dan u Skupštini Srbije započeo je na... »

Završena načelna rasprava, nastavak u sredu

Blic pre 10 dana
Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras načlenu raspravu o više predloga zakona iz oblasti prosvete, kao i o nekoliko sporazuma, a rad će nastaviti u sredu. Stranke Saveza za Srbiju i pojedini poslanici bojkotovali su rad parlamenta u plenumu, ali su u skupštinskom holu držali pres... »

Završena načelna rasprava u Skupštini, nastavak u sredu

RTS pre 10 dana
RTS: Završena načelna rasprava u Skupštini, nastavak u sredu
Poslanici Skupštine Srbije završili su načelnu raspravu o više predloga zakona iz oblasti prosvete, kao i o nekoliko sporazuma, a rad će nastaviti u sredu. Zasedanju nisu prisustvovali poslanici Saveza za Srbiju.
Na dnevnom redu bilo je više predloga izmena i dopuna zakona koji se, između ostalog, tiču obrazovanja, kulture, izbora sudija, predsednika sudova, nuklearnog istraživanja, avio-saobraćaja, graničnih prelaza, oružja i municije.... »

Na dnevnom redu i izbor člana Saveta Narodne banke Srbije

Blic pre 10 dana
Na predlog predsednice Odbora za finansije Skupštine Srbije Aleksandre Tomić na dnevni red aktuelne sednice parlamenta uvrštene su još dve tačke dnevnog reda, izbor člana Saveta narodne banke Srbije i predsednika Komisije za hartije od vrednosti. Tomić je na sednici parlamenta rekla da je Odbor za... »

Poslanici stranaka koje su deo Saveza za Srbiju bojkotuju rad parlamenta

N1 Info pre 10 dana
Na dnevnom redu jedanaestog vanrednog zasedanja Skupštine Srbije je više izmena i dopuna postojećih, kao i neki novi zakoni iz više različitih oblasti. Poslanici okupljeni oko stranaka koje su deo Saveza za Srbiju (SzS), trenutno najjačeg opozicionog bloka, otpočeli su bojkot rada parlamenta.
Izvor: N1 Šefovi opozicionih poslaničkih grupa su najavili da će o dnevnom redu današnje sednice govoriti na svakih pola sata u skupštinskom holu. U bojkotu su učestvovali poslanici opozicionih poslaničkih klubova Klub... »

Zaseda Skupština Srbije: Opozicija bojkotuje sednicu

Kurir pre 10 dana
BEOGRAD - Skupština Srbije počela je danas vanredno zasedanje, a na dnevnom redu naći će se više predloga izmena i dopuna zakona koji se između ostalog tiču obrazovanja, kuture, izbora sudija, predsednika sudova, nuklearnog istraživanja, avio saobraćaju, graničnih prelaza, oružja i municije.... »

Sednice Skupštine Srbije bojkotuju poslanici više opozicionih poslaničkih klubova (VIDEO)

Beta pre 10 dana
Poslanici više opozicionih poslaničkih klubova ponovili su da bojkotuju današnju i sve naredne sednice Skupštine Srbije, koju su nazvali "uzurpatorskim parlamentom", kao i da će ubuduće u skupštinskom holu uspostaviti "Slobodan parlament". Poslanik pokreta "Dveri" Boško Obradović kazao je da će... »

"Od danas aktivno bojkotujemo Narodnu skupštinu"

B92 pre 10 dana
B92: "Od danas aktivno bojkotujemo Narodnu skupštinu"
Stranke Saveza za Srbiju i pojedini samostalni poslanici saopštili su da od danas “aktivno” bojkotuju Narodnu skupštinu.
Oni su naveli da će biti prisutni u zgradi parlamenta i držati konferencije za medije, ali neće učestvovati u plenumskoj raspravi. Na prvoj pres-konferenciji, a najavili su i sledeće, na pola sata, razvili su transparent "Jedan... »

Vanredna sednica Parlamenta, deo opozicije je bojkotuje

Dnevnik pre 10 dana
BEOGRAD: Skupština Srbije počela je danas vanredno zasedanje, a na dnevnom redu naći će se više predloga izmena i dopuna zakona koji se između ostalog tiču obrazovanja, kuture, izbora sudija, predsednika sudova, nuklearnog istraživanja, avio saobraćaju, graničnih prelaza, oružja i municije.
Stranke Saveza za Srbiju i pojedini samostalni poslanici saopštili su da od danas "aktivno" bojkotuju Narodnu skupštinu, što znači, kako su rekli novinarima, da će biti prisutni u zgradi parlamenta i držati konferencije za... »

Poslanici opozicije bojkotuju sednice parlamenta

Danas pre 10 dana
Poslanici više opozicionih poslaničkih klubova ponovili su da bojkotuju današnju i sve naredne sednice Skupštine Srbije, koju su nazvali „uzurpatorskim parlamentom“, kao i da će ubuduće u skupštinskom holu uspostaviti „Slobodan parlament“.
Poslanici Saveza za Srbiju najavili su danas da neće prisustvovati sednici Skupštine Srbije, ali će na svakih pola sata držati konferencije za novinare u skupštinskom holu. Oni su tokom konferencije za novinare držali transparent... »

Održali reč: Objedinjena rasprava o 40 tačaka, Savez za Srbiju bojkotuje! Evo šta se sada dešava!

Pravda pre 10 dana
Skupština Srbije počela je danas vanredno zasedanje na čijem dnevnom redu se nalazi 40 tačaka, a zasedanju ne prisustvuju poslanici Saveza za Srbiju.
Na dnevnom redu zasedanja nalaze se zakoni iz oblasti obrazovanja, zatim izmene Zakona o Srpskoj književnoj zadruzi, izmene Zakona o oružju, kao i izmene Zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti, koji je... »

VIDEO: Poslanici opozicije bojkotuju vanrednu sednicu Skupštine, razvili transparent "1 od 5 miliona"

Radio 021 pre 10 dana
Stranke Saveza za Srbiju i pojedini samostalni poslanici saopštili su da od danas aktivno bojkotuju Narodnu skupštinu, što znači, kako su rekli novinarima, da će biti prisutni u zgradi parlamenta i držati konferencije za medije, ali neće učestvovati u plenumskoj raspravi.
Na prvoj pres konferenciji, a najavili su i sledeće, na pola sata, razvili su transparent "1 od 5 miliona" i pozvali ministra prosvete Mladena Šarčevića da podnese ostavku, jer je, kako kažu, uvredio i omalovažio profesore.... »

Počela sednica Skupštine Srbije, bojkotuju je poslanici više opozicionih poslaničkih klubova

Beta pre 10 dana
Poslanici više opozicionih poslaničkih klubova ponovili su da bojkotuju današnju i sve naredne sednice Skupštine Srbije, koju su nazvali "uzurpatorskim parlamentom", kao i da će ubuduće u skupštinskom holu uspostaviti "Slobodan parlament". Poslanik pokreta "Dveri" Boško Obradović kazao je da će... »

Poslanici opozicije bojkotuju sednice parlamenta

Novi magazin pre 10 dana
Poslanici više opozicionih poslaničkih klubova ponovili su da bojkotuju današnju i sve naredne sednice Skupštine Srbije, koju su nazvali "uzurpatorskim parlamentom", kao i da će ubuduće u skupštinskom holu uspostaviti "Slobodan parlament".
Poslanik pokreta "Dveri" Boško Obradović kazao je da će poslanici opozicije na svakih pola sata organizovati konferencije za medije u holu na kojima će govoriti o tačkama dnevnog reda, ali da u skupštinsku salu neće ulaziti zbog... »

Poslanici opozicije bojkotuju rad skupštine, razvili transparent "1 od 5 miliona"

Blic pre 10 dana
Stranke Saveza za Srbiju i pojedini samostalni poslanici saopštili su da od danas “aktivno” bojkotuju Narodnu skupštinu, što znači, kako su rekli novinarima, da će biti prisutni u zgradi parlamenta i držati konferencije za medije, ali neće učestvovati u plenumskoj raspravi. Na prvoj pres... »

Danas vanredno zasedanje Skupštine Srbije

Danas pre 10 dana
Skupština Srbije počeće danas vanredno zasedanje, na čijem su dnevnom redu i izmene zakona o predškolskom i osnovnom obrazovanju i vaspitanju.
Na dnevnom redu su i izmene zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i o učeničkom i studentskom standardu, zatim izmene Zakona o Srpskoj književnoj zadruzi, Zakona o oruћuju i izmene Zakona o radijacionoj i nuklearnoj... »
©2019 Netmark d.o.o.