Povezane vesti

Voda sa akumulacije Vrutci ponovo u česmama, ali i - cisterne na ulicama Užica

N1 Info pre 5 dana
Posle pet godina od pojave algi Užice se vraća na vodosnabdevanje sa akumulacije Vrutci. Preduslov za to bio je završetak nove Fabrike vode i poboljšan kvalitet vode u akumulaciji u kojoj, prema poslednjim analizama, ima neznatna količina algi koje, tvrde nadležni, ne ugrožava kvalitet vode za piće.
Izvor: N1 Od danas voda sa akumulacije Vrutci je u česmama, ali Užičani za sada ne smeju da je piju, pa su na ulicama ponovo cisterne. "Voda je trenutno za sanitarno-higijensku upotrebu. Danas će se uraditi prve analize prerađene... »

Užice: Cisterne do puštanja u rad nove fabrike vode

RTS pre 5 dana
RTS: Užice: Cisterne do puštanja u rad nove fabrike vode
Od danas, Užičani će se vodom za piće snabdevati iz cisterni. To je neophodno zbog puštanja u rad modernizovane Fabrike vode i ponovnog vraćanja na snabdevanje sa akumulacije Vrutci, koja pet godina nije bila u upotrebi zbog prisustva algi.
Od ponedeljka, do nove tehnološke linije u Fabrici i distributivne mreže u gradu, umesto sa Sušičkih vrela, voda ponovo stiže sa Vrutaka, ali do zvanične potvrde, njenog kvaliteta može se koristiti samo za sanitarno - higijenske... »

Užička voda na testu: Raspoređene cisterne, u toku analiza vode sa Vrutca

Kurir pre 5 dana
UŽICE - Zbog puštanja vode sa akumulacije Vrutci u sistem vodosnabdevanja u Užicu, od danas se građani pijaćom vodom snabdevaju iz cisterni, jer je potrebno uraditi završne analize, koje bi trebalo da budu okončane između 20. i 25. fabruara. Prve analize vode sa akumulacije Vrutici, koja je pet... »

Užičani piju vodu iz cisterni

Politika pre 5 dana
UŽICE - Zbog puštanja vode sa akumulacije Vrutci u sistem vodosnabdevanja u Užicu, od danas se građani pijaćom vodom snabdevaju iz cisterni, jer je potrebno uraditi završne analize, koje bi trebalo da budu okončane između 20. i 25. februara. Prve analize vode sa akumulacije Vrutci, koja je pet... »
©2019 Netmark d.o.o.