Povezane vesti

Da su žene aktivnije, BDP bi bio za 9% veći: "Nemaju i ne traže posao"

B92 pre 9 dana
B92: Da su žene aktivnije, BDP bi bio za 9% veći: "Nemaju i ne traže posao"
Beograd -- Podaci pokazuju da žene u Srbiji, iako imaju isti nivo obrazovanja i godine radnog iskustva zarađuju oko 12 odsto manje od muškaraca,
To je izjavila je direktorka Fondacije za razvoj ekonomske nauke (FREN) Jelena Žarković Rakić. Kao razlog malog broja zaposlenosti žena, Rakić navodi neaktivnost i njihovu neaktivnost i ističe da su žene aktivnije, da bi BDP... »

Mere štednje najviše pogodile žene

RTS pre 10 dana
RTS: Mere štednje najviše pogodile žene
Mere štednje u javnom sektoru, koje su uvedene od 2015. godine, nisu podjednako uticale na ekonomski položaj muškaraca i žena. Veći teret reformi ponele su žene, zaključak je prvog istraživanja o uticaju mera štednje na položaj žena u Srbiji.
Istraživanje su sproveli Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN), UN Women i Ambasada Kanade, a direktorka FREN-a Jelena Žarković Rakić kaže da su mere štednje dosledno primenjene u sektorima obrazovanja, zdravstva i socijalne... »

Mere štednje najviše pogodile žene

Dnevnik pre 10 dana
BEOGRAD: Mera štednje u javnom sektoru koje su uvedene od 2015. nisu podjednako uticale na ekonomski položaj muškaraca i žene, veći teret reformi ponele su žene ponele, zaključak je prvog istraživanja o uticaju mera štednje na položaj žena u Srbiji.
Istraživanje su sproveli Fondacije za razvoj ekonomske nauke (FREN), UN Women i Ambasada Kanade, a direktorka FREN-a Jelena Žarković Rakić kaže da su mere štednje dosledno primenjene u sektorima obrazovanja, zdravstva i socijalne... »

Žene više stradale zbog državnih mera štednje

Mondo pre 10 dana
Mere štednje u javnom sektoru koje su uvedene od 2015. nisu podjednako uticale na ekonomski položaj muškaraca i žene, veći teret reformi ponele su žene, zaključak je prvog istraživanja o uticaju mera štednje na položaj žena u Srbiji.
Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Istraživanje su sproveli beogradska Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN), i UN Women i Ambasada Kanade. Direktorka FREN, Jelena Žarković Rakić, kaže da su mere štednje dosledno primenjene u... »

Žene u Srbiji zarađuju oko 12 odsto manje od muškaraca

SEEbiz pre 10 dana
BEOGRAD – Razlika u zaradama između muškaraca i žena u Srbiji postoji, a podaci pokazuju da žene, iako imaju isti nivo obrazovanja i godine radnog iskustva zarađuju oko 12 odsto manje od muškaraca, izjavila je danas direktorka Fondacije za razvoj ekonomske nauke (FREN) Jelena Žarković Rakić.
Kao razlog malog broja zaposlenosti žena, Rakić navodi neaktivnost i ističe da su žene aktivnije, da bi BDP Srbije bio za oko devet odsto veći. „Žene nemaju posao, ali ga i ne traže. Većina njih su penzionerke, pa je to razlog... »
©2019 Netmark d.o.o.