Novo (ne)delo: Policija traži stavku "priprema ubistva"

Novo (ne)delo: Policija traži stavku "priprema ubistva"

Mondo pre 9 dana
MUP predlaže uvođenje novog krivičnog dela u Krivični zakonik - pripremanje krivičnog dela teško ubistvo, kako počinioci ne bi prolazili sa blagim kaznama za druga dela.
Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je cilj preventivno delovanje i sprečavanje dešavanja ovakvih ubistava na ulicama Srbije. "Želimo da na ovaj način prevaziđemo nedostatke sa... »

MUP predlaže uvođenje novog krivičnog dela: Oštrije kazne za pripremanje ubistva!

Kurir pre 10 dana
Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, izjavio je danas da su policijski službenici sa dugogodišnjim iskustvom, nakon analize efekata rada i mogućih preventivnih mera koje bi doprinele sprečavanju izvršenja krivičnih dela na teritoriji Srbije, izradili predlog za... »

MUP: Završen predlog novog krivičnog dela - priprema teškog ubistva

Novi magazin pre 10 dana
Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Dejan Kovačević izjavio je danas da je završena izrada predloga kojim se uvodi novo krivično delo - priprema teškog ubistva i odbacio kritike da bi zbog toga u zatvoru moglo da završi na stotine građana.
Načelnik UKP-a je ocenio kao potpunu besmislicu navode da će na stotine građana završiti u pritvoru na osnovu operativnih saznanja, navodi se u saopštenju MUP-a. "Policijski službenici postupaju isključivo u skladu sa zahtevom... »

"Uvođenje pripreme teškog ubistva u Krivični zakonik radi veće bezbednosti građana"

RTS pre 10 dana
RTS: "Uvođenje pripreme teškog ubistva u Krivični zakonik radi veće bezbednosti građana"
Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Dejan Kovačević kaže da su policijski službenici sa dugogodišnjim iskustvom, nakon analize efekata rada i mogućih preventivnih mera koje bi doprinele sprečavanju izvršenja krivičnih dela na teritoriji zemlje, izradili predlog za uvođenje novog krivičnog dela – pripremanje krivičnog dela teško ubistvo.
Dejan Kovačević napominje da u MUP-u smatraju da će uvođenje novog dela u Krivični zakonik doprineti većoj bezbednosti građana. Navodi da ukoliko se prikupe dokazi koji ukazuju da je određena osoba ili kriminalna grupa pripremala... »

Rebić: Uvesti pripremanje krivičnog dela teško ubistvo u KZ

Dnevnik pre 10 dana
BEOGRAD:Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova predložiti uvođenje novog krivičnog dela - pripremanje krivičnog dela teško ubistvo u Krivični zakonik, pre svega u cilju preventivnog delovanja i sprečavanja dešavanja ovakvih ubistava na ulicama Srbije.
„Želimo da na ovaj način prevaziđemo nedostatke sa kojima se srećemo u praksi. U ovom trenutku shodno važećoj regulativi, kada imamo određene dokaze da neko priprema ubistvo, za to ga ne možemo procesuirati, već eventualno za... »

Novo krivično delo - priprema teškog ubistva

RTV pre 10 dana
RTV: Novo krivično delo - priprema teškog ubistva
BEOGRAD - Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, izjavio je danas da su policijski službenici sa dugogodišnjim iskustvom, nakon analize efekata rada i mogućih preventivnih mera koje bi doprinele sprečavanju izvršenja krivičnih dela na teritoriji Srbije, izradili predlog za uvođenje novog krivičnog dela - pripremanje krivičnog dela teško ubistvo.
"Smatramo da je to u cilju veće bezbednosti građana Srbije. Ukoliko se prikupe dokazi koji ukazuju da su određeno lice ili kriminalna grupa pripremali ovo krivično delo, ista treba da budu oštrije kažnjena nego što je to sada... »

Kovačević: Novo krivično delo - priprema teškog ubistva

Vesti online pre 10 dana
Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, izjavio je danas da su policijski službenici sa dugogodišnjim iskustvom, nakon analize efekata rada i mogućih preventivnih mera koje bi doprinele sprečavanju izvršenja krivičnih dela na teritoriji Srbije, izradili predlog za uvođenje novog krivičnog dela - pripremanje krivičnog dela teško ubistvo.
- Smatramo da je to u cilju veće bezbednosti građana Srbije. Ukoliko se prikupe dokazi koji ukazuju da su određeno lice ili kriminalna grupa pripremali ovo krivično delo, ista treba da budu oštrije kažnjena nego što je to sada... »

Planiranje ubistva kažnjivo i ako se ne ostvari

Politika pre 10 dana
Za misao se nikada ne odgovara i to ne može ni da se dokaže, a za pripremanje se po pravilu ne kažnjava, osim za neke vrste dela kao što je terorizam, kaže profesor Škulić
Komisija za izmene Krivičnog zakonika dobila je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije predlog za uvođenje novog krivičnog dela – pripremu ubistva. Iz Ministarstva pravde su pre dva dana potvrdili da će do kraja februara... »

Rebić: Uvesti pripremanje krivičnog dela teško ubistvo u Krivični zakonik

Večernje novosti pre 10 dana
Direktor policije je istakao da su spekulacije da bi zbog uvođenja krivičnog dela na stotine građana moglo da završi u pritvoru potpuno apsurdne
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova predložiti uvođenje novog krivičnog dela - pripremanje krivičnog dela teško ubistvo u Krivični zakonik, pre svega u cilju preventivnog delovanja i... »

MUP predlaže novo krivično delo - pripremanje teškog ubistva

N1 Info pre 10 dana
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova predložiti uvođenje novog krivičnog dela pripremanje krivičnog dela teško ubistvo u Кrivični zakonik, pre svega u cilju preventivnog delovanja i sprečavanja dešavanja ovakvih ubistava na ulicama Srbije.
"Želimo da na ovaj način prevaziđemo nedostatke sa kojima se susrećemo u praksi. U ovom trenutku, shodno važećoj regulativi, kada imamo određene dokaze da neko priprema ubistvo, za to ga ne možemo procesuirati, već eventualno za... »

MUP: predložio uvođenje novog krivičnog dela

Blic pre 10 dana
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova predložiti uvođenje novog krivičnog dela - pripremanje krivičnog dela teško ubistvo u Krivični zakonik, pre svega u cilju preventivnog delovanja i sprečavanja dešavanja ovakvih ubistava na ulicama Srbije. -... »

MUP predlaže uvođenje novog krivičnog dela u Krivični zakonik

RTS pre 10 dana
RTS: MUP predlaže uvođenje novog krivičnog dela u Krivični zakonik
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova predložiti uvođenje novog krivičnog dela – pripremanje krivičnog dela teško ubistvo u Krivični zakonik, pre svega u cilju preventivnog delovanja i sprečavanja dešavanja ovakvih ubistava na ulicama Srbije.
Obrazlažući predlog koji MUP priprema, Vladimir Rebić kaže da je cilj da se na taj način prevaziđu nedostaci sa kojima se susrećemo u praksi. "U ovom trenutku shodno važećoj regulativi, kada imamo određene dokaze da neko priprema... »

Rebić: Predložićemo da priprema ubistva bude krivično delo, hapšenja samo kada postoje dokazi

Radio 021 pre 10 dana
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova predložiti uvođenje novog krivičnog dela pripremanje krivičnog dela teško ubistvo u Krivični zakonik, pre svega u cilju sprečavanja dešavanja ovakvih ubistava na ulicama Srbije.
"Želimo da na ovaj način prevaziđemo nedostatke sa kojima se susrećemo u praksi. U ovom trenutku shodno važećoj regulativi, kada imamo određene dokaze da neko priprema ubistvo, za to ga ne možemo procesuirati, već eventualno za... »

Rebić: Predložićemo da se planiranje ubistva uvede u Krivični zakonik

Danas pre 10 dana
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova predložiti uvođenje novog krivičnog dela pripremanje krivičnog dela teško ubistvo u Krivični zakonik, pre svega u cilju preventivnog delovanja i sprečavanja dešavanja ovakvih ubistava na ulicama Srbije.
„Želimo da na ovaj način prevaziđemo nedostatke sa kojima se susrećemo u praksi. U ovom trenutku shodno važećoj regulativi, kada imamo određene dokaze da neko priprema ubistvo, za to ga ne možemo procesuirati, već eventualno za... »
©2019 Netmark d.o.o.