Tajani: Žao mi je ako su moje izjave pogrešno shvaćene

Hrvati u šoku! Predsednik Evropskog parlamenta Tajani zaprepastio govorom u trstu: Živele italijanske Istra i Dalmacija! Živeli prognani i vrednosti Italije! (video)

Kurir pre 9 dana
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani održao je takav govor u Bazovici, gradu kraj Trsta, da je Hrvatska u šoku.
On je na ceremoniji obeležavanja Dana sećanja na žrtve egzodusa Italijana iz Istre, Rijeke i Dalmacije posle Drugog svetskog rata, kazao da Trst simboliše nacionalni identitet Italijana i da je stanovništvo te oblasti jako patilo... »

Tajani: Žao mi je ako su moje izjave pogrešno shvaćene

N1 Info pre 9 dana
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da u njegovom govoru na skupu povodom Dana sećanja na žrtve fojbi u mestu Bazovica kod Trsta nije bilo nikakvih teritorijalnih pretenzija prema Hrvatskoj i Sloveniji i da mu je žao ako su njegove izjave pogrešno shvaćene.
"Moje izjave ni na koji način ne znače teritorijalne pretenzije. Govorio sam o Istranima i Dalmatincima koji govore italijanski, a čiji su mnogi sinovi i unuci bili prisutni na svečanosti. Italijanski, hrvatski i slovenački narod... »

Hrvatski državni vrh osudio Tajanijevu izjavu o italijanskoj Istri i Dalmaciji

Slobodna Evropa pre 9 dana
Predsjednica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković osudili su u ponedjeljak izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija o italijanskoj Istri i Dalmaciji. "Istorijski revizionizam i iredentizam apsolutno su neprihvatljivi. Temelji Europske unije i njenih... »

Tajani odgovorio na reagovanja Hrvatske i Sloveniji

Novi magazin pre 9 dana
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je danas da u njegovom govoru na skupu povodom Dana sećanja na žrtve fojbi u mestu Bazovica kod Trsta nije bilo nikakvih teritorijalnih pretenzija prema Hrvatskoj i Sloveniji i da mu je žao ako su njegove izjave pogrešno shvaćene.
"Moje izjave ni na koji način ne znače teritorijalne pretenzije. Govorio sam o Istranima i Dalmatincima koji govore italijanski, a čiji su mnogi sinovi i unuci bili prisutni na svečanosti. Italijanski, hrvatski i slovenački narod... »

Tajani se izvinjava 'ako je krivo shvaćen'

Al Jazeera pre 9 dana
Čelnik Evropskog parlamenta odgovorio na kritike njegovog govora u nedjelju o Italiji, Istri i Dalmaciji.
Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je u ponedjeljak na početku plenarne sjednice u Strazburu kako u njegovim izjavama u govoru u nedjelju u Basovizzi pokraj Trsta nije bilo nikakvih teritorijalnih pretenzija... »

Tajani: Žao mi je

B92 pre 9 dana
B92: Tajani: Žao mi je
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izrazio je žaljenje ako su njegove reči o "italijanskoj Istri i Dalmaciji" pogrešno shvaćene.
"Meni je žao ako su moje reči krivo protumačene, nisam hteo nikoga da uvredim, samo sam hteo da pošaljem poruku da ono što se tada dogodilo da se nikada ne ponovi", rekao je Tajani na početku plenarne sednice EP u Strazburu,... »

Oglasila se Kolinda povodom izjave Tajanija

B92 pre 9 dana
B92: Oglasila se Kolinda povodom izjave Tajanija
Hrvatski državni vrh oštro je reagovao na izjavu predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija u kojoj je slavio italijansku Istru i Dalmaciju.
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručila je da su revizionizam i iredentizam neprihvatljivi. "Temelji Evropske unije i njenih institucija ne počivaju na takvim vrednostima. Odlučno odbacujem i osuđujem pokušaje... »

Hrvatska i Slovenija osudile Tajanijevu izjavu o italijanskoj Istri i Dalmaciji

Slobodna Evropa pre 9 dana
Predsednik Evropskog parlamenta, Antonio Tajani izazvao je burne reakcije nakon što je objavljen video snimak njegovog govora gde je on završio nastup uzvikom: “Živeo Trst, živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija”. Tim povodom oglasila se većina evropskih zastupnika, pogotovo oni... »

Kolinda ljuta na predsednika Evropskog parlamenta: Ovo nisu temelji EU!

Sputnik pre 9 dana
Stigle su prve reakcije iz Hrvatske i Slovenije na zapaljivu izjavu predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija, u kojoj je rekao: „Živeo Trst, živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija!“.
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović poručila je da su revizionizam i iredentizam neprihvatljivi. „Temelji Evropske unije i njenih institucija ne počivaju na takvim vrednostima. Odlučno odbacujem i osuđujem pokušaje... »

Ovo vam nije prvi put: Ljutito Pahorovo pismo predsedniku Italije

Sputnik pre 10 dana
Slovenački predsednik Borut Pahor pisao je danas italijanskom predsedniku Serđu Matareli povodom izjava potpredsednika italijanske vlade Matea Salvinija i predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija na obeležavanju Dana sećanja u Bazovice kod Trsta, prenosi Tanjug.
Pahor je u pismu izrazio duboku zabrinutost zbog izjava koje su u Sloveniji većinom označene nečuvenim slučajem istorijskog revizionizma, i naveo da nije prvi put da se u susednoj Italiji pojavljuju i javno iznose slične teze,... »

Prvi čovek Evrope najavio novu borbu za zemlju, pa uzviknuo reči od kojih Zagreb drhti! (video)

Alo pre 10 dana
Alo: Prvi čovek Evrope najavio novu borbu za zemlju, pa uzviknuo reči od kojih Zagreb drhti! (video)
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani održao je takav govor u Bazovici, gradu kraj Trsta, da je Hrvatska u šoku.
On je na ceremoniji obeležavanja Dana sećanja na žrtve egzodusa Italijana iz Istre, Rijeke i Dalmacije posle Drugog svetskog rata, kazao da Trst simboliše nacionalni identitet Italijana i da je stanovništvo te oblasti jako patilo... »

Tajani razbesneo Hrvate i Slovence izjavom o Istri

B92 pre 10 dana
B92: Tajani razbesneo Hrvate i Slovence izjavom o Istri
Zagreb -- Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani razbesneo je Hrvate i Slovence.
On je tokom ceremonije obeležavanja Dana sećanja u italijanskoj Bazovici Istru i Dalmaciju nazvao italijanskom. "Živeo Trst, živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija", rekao je Tajani u govoru povodom Dana sećanja... »

Hrvati besni: Tajani neće da se izvini zbog izjave da su Istra i Dalmacija italijanski!

Kurir pre 10 dana
ZAGREB - Predstavnik kabineta predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija izjavio je danas da je njegova izjava da su Istra i Dalmacija italijanski, nije dobro interpretirana, da nije mislio ništa loše i da se neće izviniti zbog nje.
"On nikada nije rekao da su Istra i Dalmacija deo Italije. Bilo bi ludo to tvrditi. Istra i Dalmacija su Hrvatska", rečeno je sajtu Index u Tajanijevom kabinetu. Tajani je u nedelju prisustvovao ceremoniji povodom Dana sećanja u... »

"Živele italijanska Istra i Dalmacija": Predsednik Evropskog parlamenta šokirao Hrvate (video)

Telegraf pre 10 dana
Nakon održanog govora, odmah su usledile kritike iz Slovenije
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani govorio je na ceremoniji u Bazovici, na obeležavanju Dana sećanja. Rano ujutros na svom Tviteru je objavio kako oseća moralnu dužnost, sa trobojnicom u srcu, da dođe na komemoraciju... »

Video: Šef Evropskog parlamenta uskliknuo 'Živjele italijanska Istra i Dalmacija!'

Al Jazeera pre 10 dana
Antonio Tajani izrekao je to u govoru na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve za vrijeme egzodusa iz Istre, Rijeke i Dalmacije kod Trsta.
[Antonio Tajani / Facebook] Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani prošlog je vikenda održao govor povodom Dana sjećanja na žrtve za vrijeme egzodusa iz Istre, Rijeke i Dalmacije i pri kraju govora rekao: "Živio Trst,... »

Predsednik Evropskog parlamenta „razbesneo“ Hrvate: Živela italijanska Istra i Dalmacija (video)

Večernje novosti pre 10 dana
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani "razbesneo" je Hrvate i Slovence jer je tokom ceremonije obeležavanja Dana sećanja u italijanskoj Bazovici Istru i Dalmaciju nazvao italijanskom
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani "razbesneo" je Hrvate i Slovence jer je tokom ceremonije obeležavanja Dana sećanja u italijanskoj Bazovici Istru i Dalmaciju nazvao italijanskom. "Živeo Trst, živela italijanska... »

Došla maca...: "Živela italijanska Dalmacija!"

Mondo pre 10 dana
Sve više antipartizanski i antifašistički nastrojenim Hrvatima i Slovencima zakucala je istorija na vrata. Svojom nacionalističkom izjavom razbesneo ih je, ni manje ni više nego predsednik Evropskog parlamenta.
Foto: MONDO, Lana Stošić Rovinj Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani "razbesneo" je Hrvate i Slovence jer je tokom ceremonije obeležavanja Dana sećanja (na italijanske žrtve u Drugom svetskom ratu) u italijanskoj... »

U glavnom gradu Bangladeša u požaru poginulo 78 ljudi

BBC News  pre 8 sati  još 19 povezanih

Dačić odbrusio Skotu: Tako se ne razgovara sa Srbijom!

Mondo  pre 9 sati  još 12 povezanih

PPF grupa završila kupovinu Telenor banke

Beta  pre 9 sati  još 11 povezanih

Skoplje: Gruevski i još četvorica osumnjičeni za terorizam

Sputnik  pre 2 sata  još 11 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.