Povezane vesti

Hrvati u šoku! Predsednik Evropskog parlamenta Tajani zaprepastio govorom u trstu: Živele italijanske Istra i Dalmacija…

Kurir 11.02.2019
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani održao je takav govor u Bazovici, gradu kraj Trsta, da je Hrvatska u šoku. On je na ceremoniji obeležavanja Dana sećanja na žrtve egzodusa Italijana iz Istre, Rijeke i Dalmacije posle Drugog svetskog… »

Hrvatski državni vrh osudio Tajanijevu izjavu o italijanskoj Istri i Dalmaciji

Slobodna Evropa 11.02.2019
Predsjednica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković osudili su u ponedjeljak izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija o italijanskoj Istri i Dalmaciji. "Istorijski revizionizam i iredentizam apsolutno su… »

Tajani: Žao mi je ako su moje izjave pogrešno shvaćene

N1 Info 11.02.2019
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da u njegovom govoru na skupu povodom Dana sećanja na žrtve fojbi u mestu Bazovica kod Trsta nije bilo nikakvih teritorijalnih pretenzija prema Hrvatskoj i Sloveniji i da mu je žao ako su… »

Tajani odgovorio na reagovanja Hrvatske i Sloveniji

Novi magazin 11.02.2019
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je danas da u njegovom govoru na skupu povodom Dana sećanja na žrtve fojbi u mestu Bazovica kod Trsta nije bilo nikakvih teritorijalnih pretenzija prema Hrvatskoj i Sloveniji i da mu je žao ako su… »

Tajani se izvinjava 'ako je krivo shvaćen'

Al Jazeera 11.02.2019
Čelnik Evropskog parlamenta odgovorio na kritike njegovog govora u nedjelju o Italiji, Istri i Dalmaciji. Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je u ponedjeljak na početku plenarne sjednice u Strazburu kako u njegovim izjavama u govoru… »

Tajani: Žao mi je

B92 11.02.2019
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izrazio je žaljenje ako su njegove reči o "italijanskoj Istri i Dalmaciji" pogrešno shvaćene. "Meni je žao ako su moje reči krivo protumačene, nisam hteo nikoga da uvredim, samo sam hteo da pošaljem… »

Oglasila se Kolinda povodom izjave Tajanija

B92 11.02.2019
Hrvatski državni vrh oštro je reagovao na izjavu predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija u kojoj je slavio italijansku Istru i Dalmaciju. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručila je da su revizionizam i iredentizam… »

Hrvatska i Slovenija osudile Tajanijevu izjavu o italijanskoj Istri i Dalmaciji

Slobodna Evropa 11.02.2019
Predsednik Evropskog parlamenta, Antonio Tajani izazvao je burne reakcije nakon što je objavljen video snimak njegovog govora gde je on završio nastup uzvikom: “Živeo Trst, živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija”. Tim povodom… »

Kolinda ljuta na predsednika Evropskog parlamenta: Ovo nisu temelji EU!

Sputnik 11.02.2019
Stigle su prve reakcije iz Hrvatske i Slovenije na zapaljivu izjavu predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija, u kojoj je rekao: „Živeo Trst, živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija!“. Predsednica Hrvatske Kolinda… »

Ovo vam nije prvi put: Ljutito Pahorovo pismo predsedniku Italije

Sputnik 11.02.2019
Slovenački predsednik Borut Pahor pisao je danas italijanskom predsedniku Serđu Matareli povodom izjava potpredsednika italijanske vlade Matea Salvinija i predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija na obeležavanju Dana sećanja u Bazovice kod… »

Tajani razbesneo Hrvate i Slovence izjavom o Istri

B92 11.02.2019
Zagreb -- Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani razbesneo je Hrvate i Slovence. On je tokom ceremonije obeležavanja Dana sećanja u italijanskoj Bazovici Istru i Dalmaciju nazvao italijanskom. "Živeo Trst, živela italijanska Istra, živela… »

Hrvati besni: Tajani neće da se izvini zbog izjave da su Istra i Dalmacija italijanski!

Kurir 11.02.2019
ZAGREB - Predstavnik kabineta predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija izjavio je danas da je njegova izjava da su Istra i Dalmacija italijanski, nije dobro interpretirana, da nije mislio ništa loše i da se neće izviniti zbog nje. "On nikada… »

Prvi čovek Evrope najavio novu borbu za zemlju, pa uzviknuo reči od kojih Zagreb drhti! (video)

Alo 11.02.2019
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani održao je takav govor u Bazovici, gradu kraj Trsta, da je Hrvatska u šoku. On je na ceremoniji obeležavanja Dana sećanja na žrtve egzodusa Italijana iz Istre, Rijeke i Dalmacije posle Drugog svetskog… »

"Živele italijanska Istra i Dalmacija": Predsednik Evropskog parlamenta šokirao Hrvate (video)

Telegraf 11.02.2019
Nakon održanog govora, odmah su usledile kritike iz Slovenije. Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani govorio je na ceremoniji u Bazovici, na obeležavanju Dana sećanja. Rano ujutros na svom Tviteru je objavio kako oseća moralnu dužnost, sa… »

Predsednik Evropskog parlamenta „razbesneo“ Hrvate: Živela italijanska Istra i Dalmacija (video)

Večernje novosti 11.02.2019
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani "razbesneo" je Hrvate i Slovence jer je tokom ceremonije obeležavanja Dana sećanja u italijanskoj Bazovici Istru i Dalmaciju nazvao italijanskom. Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani "razbesneo"… »

Došla maca...: "Živela italijanska Dalmacija!"

Mondo 11.02.2019
Sve više antipartizanski i antifašistički nastrojenim Hrvatima i Slovencima zakucala je istorija na vrata. Svojom nacionalističkom izjavom razbesneo ih je, ni manje ni više nego predsednik Evropskog parlamenta. Foto: MONDO, Lana Stošić Rovinj… »

Video: Šef Evropskog parlamenta uskliknuo 'Živjele italijanska Istra i Dalmacija!'

Al Jazeera 11.02.2019
Antonio Tajani izrekao je to u govoru na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve za vrijeme egzodusa iz Istre, Rijeke i Dalmacije kod Trsta. [Antonio Tajani / Facebook] Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani prošlog je vikenda održao govor… »

Vesti dana »