Grenland bi mogao da izvozi pesak zbog klimatskih promena

Grenland bi mogao da izvozi pesak zbog klimatskih promena

Politika pre 3 dana
OSLO - Grenland bi mogao da počne da izvozi pesak, „zahvaljujući” globalnom zagrevanju koje topi ogromnu ledenu površinu ostrva i spira velike količine taloga u more, rezultat je najnovije studije tima naučnika iz Danske i SAD. Pesak bi Grenlandu mogao da donese korist od klimatskih promena,... »

Grenland bi mogao da izvozi pesak zbog klimatskih promena

Radio 021 pre 3 dana
Grenland bi mogao da počne da izvozi pesak, "zahvaljujući" globalnom zagrevanju koje topi ogromnu ledenu površinu ostrva i spira velike količine taloga u more, rezultat je najnovije studije tima naučnika iz Danske i SAD.
Pesak bi Grenlandu mogao da donese korist od klimatskih promena, objavio je tim naučnika iz Danske i SAD u časopisu "Nature Sustainability". "Možete zamisliti topljenje leda kao jednu slavinu kroz koju se izliva pesak na obalu",... »

Grenland bi mogao izvoziti pijesak zbog klimatskih promjena

Al Jazeera pre 3 dana
Zagrijavanje topi ogromnu ledenu površinu otoka i ispira velike količine taloga u more, stoji u novoj studiji.
Grenland bi mogao da počne izvoziti pijesak, zbog globalnog zagrijavanja koje topi ogromnu ledenu površinu otoka i ispira velike količine taloga u more, rezultat je najnovije studije tima naučnika iz Danske i Sjedinjenih... »

Globalno zagrevanje: Grenland bi uskoro mogao da izvozi višak peska

Blic pre 3 dana
Grenland bi mogao da počne da izvozi pesak, "zahvaljujući" globalnom zagrevanju koje topi ogromnu ledenu površinu ostrva i spira velike količine taloga u more, rezultat je najnovije studije tima naučnika iz Danske i SAD. Pesak bi Grenlandu mogao da donese korist od klimatskih promena, objavio je... »
©2019 Netmark d.o.o.