Grenland bi mogao da izvozi pesak zbog klimatskih promena

Grenland bi mogao da izvozi pesak zbog klimatskih promena

RTV pre 3 dana
RTV: Grenland bi mogao da izvozi pesak zbog klimatskih promena
OSLO - Grenland bi mogao da počne da izvozi pesak, "zahvaljujući" globalnom zagrevanju koje topi ogromnu ledenu površinu ostrva i spira velike količine taloga u more, rezultat je najnovije studije tima naučnika iz Danske i SAD.
Pesak bi Grenlandu mogao da donese korist od klimatskih promena, objavio je tim naučnika iz Danske i SAD u časopisu "Nature Sustainability". "Možete zamisliti topljenje leda kao jednu slavinu kroz koju se izliva pesak na obalu",... »

Da li će Grenland izvoziti pesak zbog klimatskih promena?

RTS pre 3 dana
RTS: Da li će Grenland izvoziti pesak zbog klimatskih promena?
Grenland bi mogao da počne da izvozi pesak, „zahvaljujući“ globalnom zagrevanju koje topi ogromnu ledenu površinu ostrva i spira velike količine taloga u more, zaključak je najnovije studije tima naučnika iz Danske i SAD.
Vodeći autor studije Met Bendiken, istraživač sa Univerziteta Kolorado, ukazao je na činjenicu da topljenje leda možemo zamisliti kao jednu slavinu kroz koju se izliva pesak na obalu, preneo je Rojters. Studija navodi i da bi... »

Verovali ili ne? Grenland bi mogao da izvozi pesak

Večernje novosti pre 3 dana
Pesak bi Grenlandu mogao da donese korist od klimatskih promena, objavio je tim naučnika iz Danske i SAD u časopisu "Nature Sustainability"
Grenland bi mogao da počne da izvozi pesak, "zahvaljujući" globalnom zagrevanju koje topi ogromnu ledenu površinu ostrva i spira velike količine taloga u more, rezultat je najnovije studije tima naučnika iz Danske i SAD.... »
©2019 Netmark d.o.o.