Igor Jurić: Država je zakasnila

Igor Jurić: Država je zakasnila

B92 pre 3 dana
B92: Igor Jurić: Država je zakasnila
Beograd -- Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić smatra da su izmene Krivičnog zakonika jedno od rešenja za slučajeve poput Dušana Murgaškog.
Murgaški je višestruki silovatelj koji je nedavno napao i povredio nožem radnicu Kliničkog centra u Novom Sadu. Jurić zahteva izmeme Kriivičnog zakonika koje podrazumevaju uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike... »

Krajnje je vreme za izmene zakona, nemamo rešenja za silovatelje povratnike

RTS pre 3 dana
RTS: Krajnje je vreme za izmene zakona, nemamo rešenja za silovatelje povratnike
Osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, rekao je za RTS da nije trebalo da bude vidovit pa da predvidi da će silovatelj Dušan Murgaški, zvani Pikaso, pošto je izašao iz zatvora pokušati da ponovi krivično delo. Država je zakasnila sa izmenama Krivičnog zakonika, kaže Jurić i dodaje da nemamo rešenje za silovatelje povratnike.
Višestruki osuđivani silovatelj napao je i povredio nožem radnicu Kliničkog centra u Novom Sadu. "Kroz razgovor sa psiholozima i stručnjacima, došao sam do zaključka da će se delo ponoviti i, kada je izašao iz zatvora, rekao sam... »

Jurić: Dušan Murgaški je propust celog našeg društva

Radio 021 pre 3 dana
Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić smatra da su izmene Krivičnog zakonika jedno od rešenja za slučajeve poput Dušana Murgaškog.
Murgaški je višestruki silovatelj koji je nedavno napao i nožem povredio radnicu Kliničkog centra Vojvodine. Jurić zahteva izmene Krivičnog zakonika koje podrazumevaju uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike krivičnih... »

Jurić: Bilo je očekivano da će Pikaso ponovo nekoga napasti, moramo da nađemo rešenje za silovatelje povratnike

Blic pre 3 dana
Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić reko je da nije trebalo da bude vidovit pa da predvidi da će silovatelj Dušan Murgaški, zvani Pikaso, pošto je izašao iz zatvora pokušati da ponovi krivično delo. Država je zakasnila sa izmenama Krivičnog zakonika, kaže Jurić i dodaje da nemamo rešenje za... »

Jurić: Krajnje je vreme za izmene Krivičnog zakonika

RTV pre 3 dana
RTV: Jurić: Krajnje je vreme za izmene Krivičnog zakonika
BEOGRAD - Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić smatra da su izmene Krivičnog zakonika, koje podrazumevaju uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike krivičnih dela, jedno od rešenja za slučajeve poput Dušana Murgaškog, višestrukog silovatelja koji je nedavno napao i povredio nožem radnicu Kliničkog centra u Novom Sadu.
"Država je zakasnila sa izmenama Krivičnog zakonika, a sam naš predlog je koncipiran zbog povratnika", rekao je Jurić za RTS, ističući da sada ne postoji rešenje za silovatelje povratnike. On je dodao da očekuje da se predlog... »
©2019 Netmark d.o.o.