Počelo suđenje separatistima u Madridu uprkos protestima

Počelo suđenje separatistima u Madridu uprkos protestima

RTV pre 6 dana
RTV: Počelo suđenje separatistima u Madridu uprkos protestima
MADRID - Sudski proces protiv 12 katalonskih separatističkih lidera počeo je danas pred španskim Vrhovnim sudom, uprkos protestima i mogućnosti da se zbog toga u zemlji raspišu vanredni izbori.
Suđenje je emitovano uživo na televiziji, zbog transparentnosti, kao odgovor vlasti na kritike separatista u vezi sa kredibilitetom suda. Španske vlasti odbacuju tvrdnju da je suđenje političko i ističu da ono sledi najviše... »

Puđdamon: Suđenje – test izdržljivosti za Španiju

RTS pre 6 dana
RTS: Puđdamon: Suđenje – test izdržljivosti za Španiju
U Madridu je počelo suđenje katalonskim separatistima za pokušaj otcepljenja Katalonije od Španije. Prete im kazne od 7 do 25 godina zatvora. Najznačajnije suđenje u Španiji u poslednjih 40 godina, prate protesti širom Katalonije.
Iz pritvora u kome su oko godinu dana, 12 bivših zvaničnika Katalonije sada su na optuženičkoj klupi. Sudi im se zbog pobune, neposlušnosti i korišćenja javnog novca za organizovanje refernduma o nezavisnosti 2017. godine.... »

Pućdemon: Suđenje katalonskim separatistima test za demokratiju u Španiji

Novi magazin pre 6 dana
Bivši lider španske pokrajine Katalonije Karles Pućdemon izjavio je danas u Berlinu da suđenje katalonskim separatistima za pokušaj otcepljenja Katalonije od Španije predstavlja "test za špansku demokratiju".
"Špansko pravosuđe je od danas na testu, a to je test za špansku demokratiju", rekao je Pućdemon komentarišući početak suđenja grupi od 12 bivših katalonskih zvaničnika. Pućdemon je ocenio da je suđenje "maskarada" dodajući da... »

Puđdemon: Suđenje katalonskim separatistima test za demokratiju u Španiji

Večernje novosti pre 6 dana
Bivši lider španske pokrajine Katalonije Karles Puđdemon izjavio je danas u Berlinu da suđenje katalonskim separatistima za pokušaj otcepljenja Katalonije od Španije predstavlja "test za špansku demokratiju"
Bivši lider španske pokrajine Katalonije Karles Puđdemon izjavio je danas u Berlinu da suđenje katalonskim separatistima za pokušaj otcepljenja Katalonije od Španije predstavlja "test za špansku demokratiju". "Špansko pravosuđe... »

Pudždemon: Suđenje - test izdržljivosti za Španiju

Dnevnik pre 6 dana
BERLIN: Bivši katalonski lider Karles Pudždemon ocenio je danas da suđenje grupi od 12 katalonskih lidera u Madridu predstavlja test izdržljivosti za španski pravosudni sistem i njenu demokratiju.
Pudžemon, koji žive u egzilu u Belgiji, rekao je to na konferenciji za medije u Berlinu, a prenosi Rojters. Demonstranti su blokirali autoputeve u Kataloniji uoči današnjeg početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih... »

Blokirani putevi zbog suđenje katalonskim separatistima

RTS pre 6 dana
RTS: Blokirani putevi zbog suđenje katalonskim separatistima
Uoči početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih nekoliko decenija protiv grupe katalonskih separatista demonstranti su blokirali auto-puteve u toj pokrajini. Očekuje se da će suđenje trajati najmanje tri meseca, a odluka će biti doneta nakoj još nekoliko meseci.
Grupa od 12 optuženih suočava se sa raznim optužbama, uključujući i za pobunu tokom neuspelog pokušaja secesije, krajem 2017. godine. Suđenje će biti prenošeno uživo na televiziji, a sve oči će biti uprte na nepristrasnost... »

Katalonija na nogama - počinje suđenje separatistima

Vesti online pre 6 dana
Demonstranti su blokirali auto-puteve u Kataloniji uoči današnjeg početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih nekoliko decenija protiv grupe katalonskih separatista.
Grupa od 12 optuženih suočava se sa raznim optužbama, uključujući i one za pobunu tokom neuspelog pokušaja secesije, krajem 2017. godine. Suđenje će biti prenošeno uživo na televiziji, a sve oči će biti uprte na nepristrasnost... »

Katalonski separatisti na optuženičkoj klupi: Demonstranti blokirali puteve uoči početka suđenja, a evo u koga su uprte sve oči!

Kurir pre 7 dana
Demonstranti su blokirali autoputeve u Kataloniji uoči današnjeg početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih nekoliko decenija protiv grupe katalonskih separatista.
Grupa od 12 optuženih suočava se sa raznim optužbama, uključujući i za pobunu tokom neuspelog pokušaja secesije, krajem 2017. godine. Suđenje će biti prenošeno uživo na televiziji, a sve oči će biti uprte na nepristrasnost... »

Najvažniji i najosetljiviji sudski proces 12: katalonskih separatista na osuđenjičkoj klupi, demonstranti blokirali puteve (foto)

Blic pre 7 dana
Demonstranti su blokirali autoputeve u Kataloniji uoči današnjeg početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih nekoliko decenija protiv grupe katalonskih separatista. Grupa od 12 optuženih suočava se sa raznim optužbama, uključujući i za pobunu tokom neuspelog pokušaja secesije, krajem 2017.... »

Španija: Demonstranti blokirali puteve uoči početka suđenja

Dnevnik pre 7 dana
MADRID: Demonstranti su blokirali autoputeve u Kataloniji uoči današnjeg početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih nekoliko decenija protiv grupe katalonskih separatista.
Grupa od 12 optuženih suočava se sa raznim optužbama, uključujući i za pobunu tokom neuspelog pokušaja secesije, krajem 2017. godine.Suđenje će biti prenošeno uživo na televiziji, a sve oči će biti uprte na nepristrasnost... »
©2019 Netmark d.o.o.