Povezane vesti

Počelo suđenje separatistima u Madridu uprkos protestima

RTV 12.02.2019
MADRID - Sudski proces protiv 12 katalonskih separatističkih lidera počeo je danas pred španskim Vrhovnim sudom, uprkos protestima i mogućnosti da se zbog toga u zemlji raspišu vanredni izbori. Suđenje je emitovano uživo na televiziji, zbog… »

Puđdamon: Suđenje – test izdržljivosti za Španiju

RTS 12.02.2019
U Madridu je počelo suđenje katalonskim separatistima za pokušaj otcepljenja Katalonije od Španije. Prete im kazne od 7 do 25 godina zatvora. Najznačajnije suđenje u Španiji u poslednjih 40 godina, prate protesti širom Katalonije. Iz pritvora u… »

Pućdemon: Suđenje katalonskim separatistima test za demokratiju u Španiji

Novi magazin 12.02.2019
Bivši lider španske pokrajine Katalonije Karles Pućdemon izjavio je danas u Berlinu da suđenje katalonskim separatistima za pokušaj otcepljenja Katalonije od Španije predstavlja "test za špansku demokratiju". "Špansko pravosuđe je od danas na… »

Puđdemon: Suđenje katalonskim separatistima test za demokratiju u Španiji

Večernje novosti 12.02.2019
Bivši lider španske pokrajine Katalonije Karles Puđdemon izjavio je danas u Berlinu da suđenje katalonskim separatistima za pokušaj otcepljenja Katalonije od Španije predstavlja "test za špansku demokratiju" Bivši lider španske pokrajine… »

Pudždemon: Suđenje - test izdržljivosti za Španiju

Dnevnik 12.02.2019
BERLIN: Bivši katalonski lider Karles Pudždemon ocenio je danas da suđenje grupi od 12 katalonskih lidera u Madridu predstavlja test izdržljivosti za španski pravosudni sistem i njenu demokratiju. Pudžemon, koji žive u egzilu u Belgiji, rekao je to… »

Katalonija na nogama - počinje suđenje separatistima

Vesti online 12.02.2019
Demonstranti su blokirali auto-puteve u Kataloniji uoči današnjeg početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih nekoliko decenija protiv grupe katalonskih separatista. Grupa od 12 optuženih suočava se sa raznim optužbama, uključujući i one… »

Blokirani putevi zbog suđenje katalonskim separatistima

RTS 12.02.2019
Uoči početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih nekoliko decenija protiv grupe katalonskih separatista demonstranti su blokirali auto-puteve u toj pokrajini. Očekuje se da će suđenje trajati najmanje tri meseca, a odluka će biti doneta… »

Španija: Demonstranti blokirali puteve uoči početka suđenja

Dnevnik 12.02.2019
MADRID: Demonstranti su blokirali autoputeve u Kataloniji uoči današnjeg početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih nekoliko decenija protiv grupe katalonskih separatista. Grupa od 12 optuženih suočava se sa raznim optužbama, uključujući… »

Najvažniji i najosetljiviji sudski proces 12: katalonskih separatista na osuđenjičkoj klupi, demonstranti blokirali puteve…

Blic 12.02.2019
Demonstranti su blokirali autoputeve u Kataloniji uoči današnjeg početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih nekoliko decenija protiv grupe katalonskih separatista. Grupa od 12 optuženih suočava se sa raznim optužbama, uključujući i za… »

Katalonski separatisti na optuženičkoj klupi: Demonstranti blokirali puteve uoči početka suđenja, a evo u koga su uprte…

Kurir 12.02.2019
Demonstranti su blokirali autoputeve u Kataloniji uoči današnjeg početka najosetljivijeg sudskog procesa u poslednjih nekoliko decenija protiv grupe katalonskih separatista. Grupa od 12 optuženih suočava se sa raznim optužbama, uključujući i za… »

Vesti dana »