Mogu li se pedofili zaustaviti oštrijom kaznenom politikom?

Mogu li se pedofili zaustaviti oštrijom kaznenom politikom?

Večernje novosti pre 3 dana
Na višestrukog silovatelja iz Novog Sada, Dušana Murgaškog upozoravao je pre dva meseca i Igor Jurić, otac pokojne Tijane Jurić, a sada se pita šta će biti sa njim kada ponovo bude na slobodi
Slučaj vešetrukog silovatelja iz Novog Sada, Dušana Murgaškog, koji je proveo ukupnu 25 godina u zatvoru zbog tri silovanja, od kojih je jedno nad maloletnicom, a posle puštanjanja na slobodu pre dva meseca, pokušao ubistvo... »

Mogu li se pedofili zaustaviti oštrijom kaznenom politikom?

Dnevnik pre 3 dana
BEOGRAD: Slučaj višestrukog silovatelja iz Novog Sada, Dušana Murgaškog, koji je proveo ukupno 25 godina u zatvoru zbog tri silovanja, od kojih je jedno nad maloletnicom, a posle puštanja na slobodu pre dva meseca, pokušao ubistvo servirke u Centru za rehabilitaciju KC Vojvodine, aktuelizovao je pitanje kaznene politike prema izvršiocima ovakvih dela.
Na višestrukog silovatelja upozoravao je pre dva meseca i Igor Jurić, otac pokojne Tijane Jurić, koju je na svirep način oteo, silovao i ubio Dragan Đurić. "Ono što kažu statistike je da takvi ljudi imaju nagone koje ne mogu da... »

Silovatelj ponovo napao čim je ostao bez nadzora

Politika pre 3 dana
Dušan Murgaški bio je pod prismotrom kad je posle trećeg silovanja pušten iz zatvora. – Zakon ne propisuje nadziranje policije za silovatelje osuđene po starom zakonu
Mnogi su upozoravali sve devojke i žene u Srbiji, a posebno u Novom Sadu i okolini, da je višestruki silovatelj povratnik Dušan Murgaški Pikaso (60), od 30. novembra 2018. na slobodi, ali je on ipak pre dva dana ponovo napao.... »

Pikaso priznao da je izbo ženu Serijski silovatelj rekao policajcima: Izbo sam je jer me je iznervirala

Press pre 3 dana
Dušan Murgaški Pikaso (60), koji je tri puta robijao zbog silovanja žena, uhapšen po četvrti put zbog sumnje da je pokušao da ubije radnicu KC Vojvodine. Kako nezvanično saznajemo, protiv Murgaškog, koji je na slobodi proveo svega dva meseca, podneta je krivična prijava za ubistvo u pokušaju, pošto je u liftu u jednoj od zgrada KC Vojvodine u nedelju po podne nožem nasrnuo na radnicu.
foto:blic Izvadio sam nož - Bio sam u Urgentnom centru na trežnjenju, a kad sam izašao iz bolnice, video sam ljude u uniformi. Mislio sam da će oni mene da jure, pa sam prvo uleteo u zgradu, a potom i u lift. Hteo sam da se... »

Pikaso priznao da je izbo ženu: Serijski silovatelj rekao policajcima: Izbo sam je jer me je iznervirala

Blic pre 3 dana
Dušan Murgaški Pikaso (60), koji je tri puta robijao zbog silovanja žena, uhapšen po četvrti put zbog sumnje da je pokušao da ubije radnicu KC Vojvodine. Kako nezvanično saznajemo, protiv Murgaškog, koji je na slobodi proveo svega dva meseca, podneta je krivična prijava za ubistvo u pokušaju, pošto... »

Serijski silovatelj uhapšen po četvrti put: Izbo sam servirku,iznervirala me je!

Kurir pre 3 dana
Dušan Murgaški Pikaso (60), koji je tri puta robijao zbog silovanja žena, uhapšen po četvrti put zbog sumnje da je pokušao da ubije radnicu KC Vojvodine
Dušan Murgaški (60), zvani Pikaso, višestruki silovatelj iz Novog Sada, koji je prekjuče uhapšen po četvrti put zbog sumnje da je izbo nožem Marijanu Č. (44), servirku u KC Vojvodine, priznao je na saslušanju u policiji da je... »

Višestruki silovatelj "Pikaso" ponovo napao

Dnevnik pre 3 dana
Dušan Murgaški (60), zvani Pikaso, višestruki silovatelj-povratnik, uhapšen je u nedelju zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistva u pokušaju.
Sumnja se da je napao nožem radnicu Centra za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine M. Č. (44) i lakše je povredio. Murgaškom je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca. On će, kako nezvanično saznaje... »

Ko je višestruki silovatelj Pikaso: Proveo 25 godina iza rešetaka, a posle svakog izlaska iz zatvora bi ponovo napao

Blic pre 4 dana
Incident prilikom kog je radnicu Kliničkog centra Vojvodine napao višestruki silovatelj povratnik Dušan Murgaški (60) poznatiji pod nadimkom Pikaso, dogodio se nakon što ga je ekipa Hitne pomoći dovela u tu ustanovu na trežnjenje. Njega su prethodno pronašli na ulici, maltene onesvešćenog od... »
©2019 Netmark d.o.o.