"Nije nužno biti član NATO da bi država ušla u EU"

"Nije nužno biti član NATO da bi država ušla u EU"

B92 pre 28 dana
B92: "Nije nužno biti član NATO da bi država ušla u EU"
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je za nju očekivan stav da pristupanje BiH Evropskoj uniji nije uslovljeno članstvom u NATO-u.
Cvijanović je navela i da u formalnim i zvaničnim uslovima za kretanje neke države ka EU nigde ne piše da prethodno mora biti članica Alijanse. "Formalni zahtev te vrste ne postoji. Jedan broj država centralne i istočne Evrope,... »

Cvijanović: Nije nužno biti član NATO da bi država ušla u EU

RTV pre 28 dana
RTV: Cvijanović: Nije nužno biti član NATO da bi država ušla u EU
BANJALUKA - Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je za nju očekivan stav da pristupanje BiH Evropskoj uniji nije uslovljeno članstvom u NATO-u i da u formalnim i zvaničnim uslovima za kretanje neke države ka EU nigde ne piše da prethodno mora biti članica Alijanse.
"Formalni zahtev te vrste ne postoji. Jedan broj država centralne i istočne Evrope, kao i Baltika postale su članice NATO-a pre ulaska u EU, ali ne zato što je to bio uslov, već zato što je to bilo opredeljenje tih zemalja. Nije... »

Cvijanović: Nije nužno da država mora da bude član NATO da bi postala član EU

Blic pre 28 dana
Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je za nju očekivan stav da pristupanje BiH EU nije uslovljeno članstvom u NATO i da u formalnim i zvaničnim uslovima za kretanje neke države ka EU nigde ne piše da prethodno mora biti član Alijanse. -Formalni zahtev te vrste ne postoji.... »
©2019 Netmark d.o.o.