Tužilaštvo: Gruevski iskoristio VMRO za nasilje u Sobranju

Tužilaštvo: Gruevski iskoristio VMRO za nasilje u Sobranju

Slobodna Evropa pre 25 dana
Makedonska tužiteljka za organizovani kriminal Vilma Ruskovska izjavila je danas da je bivši premijer i dugogodišnji lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski iskoristio partiju za organizaciju nasilja u makedonskom parlamentu u aprilu 2017. Tužilaštvo Severne Makedonije za organizovani kriminalje je juče... »

Krvavi ministri: Ex članovi Vlade prebijeni u pritvoru

Mondo pre 25 dana
Bivši makedonski ministri Mile Janakievski i Spiro Ristovski, protiv kojih je u sredu pokrenuta optužba zbog organizovanja napada u Sobranju 27. aprila 2017. godine, danas su prebijeni u pritvoru zatvora Šutka.
Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski Posle jučerašnjeg sudskog ispitivanja, njima je određena mera pritvora do 30 dana, a dramatično su u njemu proveli već prvi dan. Njihovi rođaci koje je kontaktirao portal A1on. mk, rekli su da su... »

Gruevski: U Makedoniji se nastavlja politički progon neistomišljenika

Sputnik pre 25 dana
Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, povodom toga što ga Tužilaštvo u Skoplju optužuje da je jedan od organizatora nereda u Sobranju 27. aprila 2017. godine, napisao je na svom Fejsbuk nalogu da se nastavlja politički progon protiv njega i protiv većine iz redova VMRO-DPMNE.
„Malo su im optužbe i politički naručeni zatvor zbog neosnovane tvrdnje da sam uticao tokom nabavke blindiranog automobila“, napisao je Gruevski. On je istakao da su aktuelnim vlastima u Makedoniji malo sve optužbe za koje ga... »

Bivši makedonski ministri pretučeni u zatvoru Šutka?

RTV pre 25 dana
RTV: Bivši makedonski ministri pretučeni u zatvoru Šutka?
SKOPLJE - Bivši makedonski ministri Mile Janakievski i Spiro Ristovski, protiv kojih je u sredu pokrenuta optužba za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i organizovanje napada u Sobranju 27. aprila 2017. godine, danas su prebijeni u skopskom zatvoru Šutka, prenosi A1on.mk.
Posle jučerašnjeg sudskog ispitivanja, njima je određena mera pritvora do 30 dana. Njihovi rođaci koje je kontaktirao portal A1on. mk, rekli su da su Janakievski i Ristovski povređeni u tuči kada su ih u zatvoru napali osuđenici... »

Gruevski i još četvorica osumnjičeni za terorizam

Vesti online pre 25 dana
Makedonsko tužilaštvo potvrdilo je da je bivši premijer Nikola Gruevski osumnjičen za terorizam i ugrožavanje ustavnog poretka, pošto je sa još nekolicinom zvaničnika VMRO-DPMNE organizovao upad u Sobranje, u kojem je 27. aprila 2017. godine povređeno desetak osoba. Skoplje trenutno dopunjava zahtev za ekstradiciju Gruevskog iz Mađarske.
Gruevski, nekadašnji predsednik Sobranja Trajko Veljanovski, bivši ministri Spiro Ristovski i Mile Janakieski i nekadašnji šef tajne službe Nikola Boškovski su osumnjičeni za „terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i... »

Haos u skopskom zatvoru: Pretučena dva bivša ministra, napali ih osuđenici Kumanovske grupe

Kurir pre 25 dana
Bivši makedonski ministri Mile Janakievski i Spiro Ristovski, protiv kojih je u sredu podignuta optužnica za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i organizovanje napada u Sobranju 27. aprila 2017. godine, danas su prebijeni u Šutki, skopskom zatvoru.
Posle jučerasnjeg sudskog ispitivanja, njima je određena mera pritvora do 30 dana. Njihovi rođaci su rekli da su Janakievski i Ristovski povređeni u tuči kada su ih u zatvoru napali osuđenici u slučaju "naselje Divo" u Kumanovu.... »

Skoplje: Gruevski i još četvorica osumnjičeni za terorizam

Sputnik pre 25 dana
Makedonsko tužilaštvo potvrdilo je da je bivši premijer Nikola Gruevski osumnjičen za terorizam i ugrožavanje ustavnog poretka, pošto je sa još nekolicinom zvaničnika VMRO-DPMNE organizovao upad u Sobranje, u kojem je 27. aprila 2017. godine povređeno desetak osoba. Skoplje trenutno dopunjava zahtev za ekstradiciju Gruevskog iz Mađarske.
Gruevski, nekadašnji predsednik Sobranja Trajko Veljanovski, bivši ministri Spiro Ristovski i Mile Janakieski i nekadašnji šef tajne službe Nikola Boškovski su osumnjičeni za „terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i... »

Gruevski: Nastavlja se politički progon neistomišljenika

RTS pre 25 dana
RTS: Gruevski: Nastavlja se politički progon neistomišljenika
Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, povodom optužnice koje je tužilaštvo u Skoplju podiglo protiv njega kao organizatora nereda u Sobranju 27. aprila 2017. godine, na svom "Fejsbuk" nalogu napisao je da se nastavlja politički progon protiv njega i protiv većine iz redova VMRO-DPMNE.
"Malo su im optužbe i politički naručeni zatvor zbog neosnovane tvrdnje da sam uticao na postupak nabavke blindiranog automobila", napisao je Gruevski. Istakao je da su aktuelnim vlastima u Makedoniji malo sve optužbe za koje ga... »

"Nastavlja se politički progon neistomišljenika"

B92 pre 25 dana
B92: "Nastavlja se politički progon neistomišljenika"
Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski na svom fejsbuk nalogu napisao je da se nastavlja politički progon protiv njega i protiv većine iz redova VMRO-DPMNE.
On je to napisao povodom toga što ga tužilaštvo u Skoplju optužuje da je jedan od organizatora nereda u Sobranju 27. aprila 2017. godine. "Malo su im optužbe i politički naručeni zatvor zbog neosnovane tvrdnje da sam uticao tokom... »

Skoplje, Gruevski i još četvorica osumnjičeni za terorizam

RTS pre 25 dana
RTS: Skoplje, Gruevski i još četvorica osumnjičeni za terorizam
Makedonsko tužilaštvo potvrdilo je da je bivši premijer Nikola Gruevski osumnjičen za terorizam i ugrožavanje ustanog poretka, pošto je sa još nekolicinom zvaničnika VMRO-DPMNE organizovao upad u Sobranje u kojem je 27. aprila 2017. godine povređeno desetak osoba. Među osumnjičenima su dvojica bivših ministara, bivši predsednik parlamenta i bivši šef tajne službe. Skoplje dopunjava zahtev za ekstradiciju Gruevskog iz Mađarske.
Bivši premijer Nikola Nikola Gruevski, nekadašnji predsednik Sobranja Trajko Veljanovski, ministri Spiro Ristovski i Mile Janakieski, kao i bivši šef tajne službe Nikola Boškovski su osumnjičeni za "terorističko ugrožavanje... »

Tužilaštvo: Gruevski iskoristio partiju za organizaciju nasilja u Sobranju

N1 Info pre 25 dana
Makedonska tužiteljka za organizovani kriminal Vilma Ruskovska izjavila je da je bivši premijer i dugogodišnji lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski iskoristio partiju za organizaciju nasilja u makedonskom parlamentu u aprilu 2017.
Tužilaštvo Severne Makedonije za organizovani kriminalje juče je pokrenulo istragu protiv pet osoba osumnjičenih za organizaciju nasilnog upada u parlament, među kojima su Gruevski i bivši predsednik parlamenta Trajko... »

Uhapšen Trajko Veljanovski

B92 pre 26 dana
B92: Uhapšen Trajko Veljanovski
Skoplje -- Bivši predsednik makedonskog Sobranja Trajko Veljanovski uhapšen zbog izazivanja nereda i upada u Sobranju 27. aprila 2017. godine, javlja TV Telma.
Pored Veljanovskog, uhapšeni su i bivši ministar rada i socijalne politike Spiro Ristovski i bivši ministar transpotra Mile Janakijevski. Izvori TV Telma navode da se u vezi s ovim slučajem traga i za bivšim premijerom Nikolom... »

Gruevski i Veljanovski optuženi za ugrožavanje ustavnog poretka

Večernje novosti pre 26 dana
Bivši predsednik makedonskog Sobranja Trajko Veljanovski uhapšen je zbog izazivanja nereda i upada u Sobranju 27. aprila 2017. godine
SKOPLjE: OD STALNOG DOPISNIKA Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani krinimal i korupciju u Skoplju, pod sumnjom da su organizovali masovni krvavi upad u zdanje Sobranja (skupštine) 27. aprila 2017. u sredu su privedeni... »
©2019 Netmark d.o.o.