Prve optužnice za zločine na Kosovu u junu

Prve optužnice za zločine na Kosovu u junu

Danas četvrtak, 21. februar 2019.
Prve optužnice specijalnog tužilaštva za ratne zločine počinjene na Kosovu mogu se očekivati u junu, piše danas Zeri.
Navodi se da bi specijalni tužilac mogao uputiti pozive kosovskim liderima čija se imena pominju u izveštaju Saveta Evrope o trgovini ljudskim organima, čiji je autor švajcarski senator Dik... »

Zeri: U junu prve optužnice Specijalnog suda

RTS četvrtak, 21. februar 2019.
RTS: Zeri: U junu prve optužnice Specijalnog suda
Tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu, moglo bi sredinom godine da podigne prve optužnice protiv pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova, na osnovu dokaza prikupljenih unazad nekoliko godina, prenosi "Zeri".
Pravnici u Prištini procenjuju da će rad Specijalnog suda biti intenziviran i da će biti povećan broj poziva narednih meseci. Po njihovom mišljenju, među pozvanima u Tužilaštvo biće i osobe koje se spominju u izveštaju... »

Kosovski mediji: Prve optužnice Specijalnog suda u junu

Blic četvrtak, 21. februar 2019.
Prve optužnice Specijalnlnog tužilaštva za zločine nad Srbima, koje je su tokom poslednjih sukoba počinili pripadnici bivše tzv OVK na Kosovu, mogle bi da budu podignute u junu ove godine, a do tada može se očekivati da pozive za saslušanje u tom sudu dobiju i neki aktuelni politički i... »

Prve optužnice Specijalnog suda u junu

RTV četvrtak, 21. februar 2019.
RTV: Prve optužnice Specijalnog suda u junu
PRIŠTINA - Prve optužnice Specijalnlnog tužilaštva za zločine nad Srbima, koje je su tokom poslednjih sukoba počinili pripadnici bivše tzv OVK na Kosovu, mogle bi da budu podignute u junu ove godine, a do tada može se očekivati da pozive za saslušanje u tom sudu dobiju i neki aktuelni politički i institucionalni lideri, piše prištinska GazetaExpres.
Optužnice će, kako se navodi, biti podignute na osnovu dokaza prikupljenih u dosadašnjem istražnom postupku. List piše da stručnjaci za pravosuđe procenjuju da će rad tužilaštva i suda, čije je sedište u Hagu, biti intenziviran i... »
©2019 Netmark d.o.o.