U Kovačici obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika

U Kovačici obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika

Dnevnik pre 26 dana
KOVAČICA: Međunarodni dan maternjeg jezika obeležen je u Kovačici, a ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je podsetio na reči Vuka Stefanovića Karadžića, koji je opisujući značaj maternjeg jezika rekao da dokle god živi jezik, dokle ga ljubimo i poštujemo, njime govorimo i pišemo, pročišćavamo, dotle živi i narod koji se može među sobom razumevati i umno sajedinjavati, ne preliva se u drugi i ne propada.
Istim povodom, u Galeriji Babka priređena je izložba naivnog slikarstva pod nazivom „Kreativna ekonomija“, koju su otvorili ministri kulture Srbije i Slovačke, Vukosavljević i Ljubica Lašakova. Naivno slikarstvo, koje je po... »

U Kovačici obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika

RTV pre 26 dana
RTV: U Kovačici obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika
KOVAČICA - Međunarodni dan maternjeg jezika obeležen je danas u Kovačici, a ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je podsetio na reči Vuka Stefanovića Karadžića, koji je opisujući značaj maternjeg jezika rekao da dokle god živi jezik, dokle ga ljubimo i poštujemo, njime govorimo i pišemo, pročišćavamo, dotle živi i narod koji se može među sobom razumevati i umno sjedinjavati, ne preliva se u drugi i ne propada.
Istim povodom, u Galeriji Babka priređena je izložba naivnog slikarstva pod nazivom "Kreativna ekonomija", koju su otvorili ministri kulture Srbije i Slovačke, Vukosavljević i Ljubica Lašakova. "Naivno slikarstvo, koje je po... »
©2019 Netmark d.o.o.