Nije šala: Ne kupovati meso na pijacama?

Nije šala: Ne kupovati meso na pijacama?

Mondo pre 31 dan
Na pijacama u severoistočnom delu Srbije zabranjena je prodaja mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije, kao i sa lokalnih gazdinstava. Jesu li time bezbedni i građani u ostatku Srbije?
Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija U Srednjobanatskom okrugu zabranjen je promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije, kao i iz gazdinstava, radi sprečavanja unošenja, pojave i širenja zarazne bolesti... »

Opasno: Zaražene svinje mogu da unište ekonomiju Srbije VIDEO

B92 pre 31 dan
B92: Opasno: Zaražene svinje mogu da unište ekonomiju Srbije VIDEO
Beograd -- Na pijacama u Srednjobanatskom okrugu zabranjen je promet mesa i proizvoda od mesa.
Ovo se odnosi na proizvode poreklom iz Mađarske i Rumunije, kao i iz gazdinstava zbog sprečavanja unošenja, pojave i širenja zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kako se navodi, postoji povećan rizik od zaraze tom opasnom i... »

Zabranjen promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije

RTV pre 31 dan
RTV: Zabranjen promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije
ZRENJANIN - Zbog sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti afričke kuge svinja odlučeno je da se zabrani promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije na pijacama. Odluka o zabrani prodaje i kupovine mesa doneta je na današnjem sastanku u sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga.
Zabrana je doneta na osnovu Zakona o bezbednosti hrane i Zakona o veterinarstvu. Uzeta je u obzir i Naredba o preduzimanju mera za sprečavanje unošenja, pojave i širenja afričke kuge svinja u Srbiju. "S obzirom na povećanu... »

Velika opasnost za Srbiju: Afička kuga u komšiluku, virus kosi životinje! A najgore od svega...

Pravda pre 31 dan
Pojava afričke kuge svinja u Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji predstavlja neposrednu pretnju za zemlje Balkana, koje nikada nisu bile izložene toj bolesti. Na opreznost pozivaju iz Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).
- Balkan nikada nije bio izložen afričkoj svinjskoj kugi, što znači da vlade, farmeri i lovci imaju malo informacija i tehničkog znanja o toj bolesti - kaže Danijela Manđone iz FAO. Ta bolest se poslednjih godina postepeno... »

Zabrana prometa mesa na pijacama zbog sprečavanja pojave Afričke kuge svinja

Danas pre 31 dan
Na pijacama u Srednjobanatskom okrugu zabranjen je promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije, kao i iz gazdinstava radi sprečavanja unošenja, pojave i širenja zarazne bolesti Afričke kuge svinja (AKS), saopšteno je danas iz Srednjobanatskog upravnog okruga.
Kako se navodi, postoji povećan rizik od zaraze tom opasnom i neizlečivom bolešću svinja zbog blizine novih žarišta AKS u Rumuniji. Odluka o zabrani prometa mesa na pijacama doneta je zbog velike otpornosti virusa koji izazva... »
©2019 Netmark d.o.o.