Popović: Kompromis sa Prištinom, ali u okviru Ustava

Popović: Kompromis sa Prištinom, ali u okviru Ustava

RTS pre 26 dana
RTS: Popović: Kompromis sa Prištinom, ali u okviru Ustava
Iako se očekivalo da polemika ministara Nenada Popovića i Ivice Dačića o zvaničnoj politici o KiM dobije epilog na sednici Vlade, to se nije desilo. Na ideju o razgraničenju Popović odgovara: "Celo Kosovo je Srbija, ni metar manje." Ističe da je za kompromisno rešenje, ali koje će biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN.
Ministar Nenad Popović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da svaki pojedinac ima pravo na mišljenje, ali da mi imamo svoj Ustav i ustavnu preambulu. "Ja sam isključivo za poštovanje Ustava. Za tako važno pitanje kakvo je... »

Predlog o razgraničenju podelio Nemanjinu 11: Popović: Ne dam ni metar Kosova! Dačić: Idi iz vlade ako ti se ne sviđa!

Kurir pre 26 dana
Dvojica ministara ušla u otvoreni sukob oko mogućeg rešenja kosovskog pitanja. Pale teške reči, prozivke, ali i pozivanje na Ustav
Modeli rešavanja pitanja Kosova podelili su Vladu Srbije. Šef diplomatije Ivica Dačić i ministar bez portfelja Nenad Popović žestoko su se sukobili oko ove tačke, pa je lider SPS čak poručio kolegi da, ukoliko mu se ne sviđa to... »

Na sednici Vlade bez reči o sukobu Dačića i Popovića

Dnevnik pre 26 dana
BEOGRAD: Polemika između ministara Ivice Dačića i Nenada Popovića oko toga šta bi trebalo da bude državna politika o Kosovu i Meothiji - razgraničenje, kao što kaže Dačić, ili stav da je "celo Kosovo Srbija, ni metar manje", što zastupa Popović, nije dobila epilog na sednici vlade u četvrtak, piše danas "Politika".
"Ne znam zašto sedi u vladi ako se ne slaže sa predlogom predsednika. Stvarno ne znam", rekao je Dacicć reagujući na Popovićeve reči i najavio da će ga to i lično pitati. Dačić za "Politiku" kaže da Popoviću nije postavio to... »

Kosovska bitka Nenada i Ivice

Večernje novosti pre 26 dana
Nastavljen sukob ministara oko državne politike prema KiM. Nenad Popović: Celo Kosovo je Srbija, ni metar manje
ZAŠTO Nenad Popović sedi u Vladi ako se ne slaže sa predlogom predsednika Aleksandra Vučića oko rešavanja kosovskog pitanja? Ovako je u četvrtak šef diplomatije Ivica Dačić uzvratio na Popovićevu reakciju kada je reč o... »

Na sednici vlade nije bilo reči o sukobu Dačića i Popovića

RTV pre 26 dana
RTV: Na sednici vlade nije bilo reči o sukobu Dačića i Popovića
BEOGRAD - Polemika između ministra Ivice Dačića i Nenada Popovića oko toga šta bi trebalo da bude državna politika o Kosovu i Metohiji - razgraničenje, kao što kaže Dačić ili stav da je "celo Kosovo Srbija, ni metar manje", što zastupa Popović, nije dobila epilog na sednici vlade u četvrtak, piše "Politika".
"Ne znam zašto sedi u vladi ako se ne slaže sa predlogom predsednika. Stvarno ne znam", rekao je Dačić reagujući na Popovićeve reči i najavio da će ga to i lično pitati. Dačić za "Politiku" kaže da Popoviću nije postavio to... »
©2019 Netmark d.o.o.