Povezane vesti

"Meša Selimović" Lomparu i Vukadinoviću

Večernje novosti pre 24 dana
Prestižna nagrada "Novosti" za knjigu godine podeljena na ravne časti pesničkoj zbirci i monografiji. Laureati dobili po 20 glasova članova Velikog žirija, koji je činilo 60 istaknutih kritičara
PRESTIŽNA nagrada "Meša Selimović" za knjigu godine pripala je pesniku Aleku Vukadinoviću za zbirku "U vatri se bog odmara" ("Konras", Beograd i Kulturni park Kovionica, Kutlovo) i profesoru dr Milu Lomparu za knjigu "Crnjanski -... »

Nagradu "Meša Selimović" dele Alek Vukadinović i Milo Lompar

RTV pre 24 dana
RTV: Nagradu "Meša Selimović" dele Alek Vukadinović i Milo Lompar
BEOGRAD - Nagrada "Meša Selimović", koju dodeljuje kompanija "Večernje novosti", pripala je za 2018. godinu ravnopravno Aleku Vukadinoviću za zbirku poezije "U vatri se Bog odmara", u izdanju "Konrasa", i Milu Lomparu za studiju "Crnjanski - biografija jednog sećanja", u izdanju "Pravoslavne reči".
Za nagradu, jednu od najprestižnijih u regionu za literarno delo na srpskom jeziku, glasao je, po 31. put, Veliki žiri "Večenjih novosti" u kome je bilo 60 istaknutih književnih kritičara, teoretičara i književnih istoričara.... »

Mešu Selimovića dele Alek Vukadinović i Milo Lompar

Dnevnik pre 24 dana
BEOGRAD: Zahvaljujući se na nagradi Meša Selimović koju je dobio za za studiju „Crnjanski-biografija jednog sećanja“, a deli je s pesnikom Alekom Vukadinovićem autorom zbirku poezije „U vatri se Bog odmara“, prof. dr Milo Lompar je rekao da mu je drago „što je svetlost javne pažnje pala na Miloša Crnjanskog, jer je na delo najvećeg modernog srpskog pisca često - s rđavih i gorih razloga - padala tamna senka naše javne pažnje.
Prof. dr Milo Lompar je osvojio isti broj glasova (20) kao Vukadinović zahvaljujući glasu koji mu je dao Draško Ređep i koji je u roku dostavila njegova porodica iako je on u međuvremenu preminuo i to je poslednje što je napisao.... »

"Mešu Selimović" dele Alek Vukadinović i Milo Lompar

B92 pre 24 dana
B92: "Mešu Selimović" dele Alek Vukadinović i Milo Lompar
Nagrada " Meša Selimović", koju dodeljuje kompanija "Večernje novosti", pripala je za 2018. godinu ravnopravno Aleku Vukadinoviću za zbirku poezije "U vatri se Bog odmara", u izdanju "Konrasa", i Milu Lomparu za studiju "Crnjanski - biografija jednog sećanja", u izdanju "Pravoslavne reči".
Za nagradu, jednu od najprestižnijih u regionu za literarno delo na srpskom jeziku, glasao je, po 31. put, Veliki žiri "Večernjih novosti" u kome je bilo 60 istaknutih književnih kritičara, teoretičara i književnih istoričara.... »

''Meša Selimović" Vukadinoviću i Lomparu

RTS pre 24 dana
RTS: ''Meša Selimović" Vukadinoviću i Lomparu
Književna nagrada "Meša Selimović", koju dodeljuje kompanija "Večernje novosti", pripala je za 2018. godinu ravnopravno Aleku Vukadinoviću za zbirku poezije "U vatri se Bog odmara", u izdanju "Konrasa" i Milu Lomparu za studiju "Crnjanski – biografija jednog sećanja", u izdanju "Pravoslavne reči".
Za jednu od najprestižnijih literarnih nagrada na srpskom jeziku, glasao je, po 31. put, Veliki žiri "Večernjih novosti" sastavljen od 60 istaknutih književnih kritičara, teoretičara i književnih istoričara, različitih... »

Nagradu „Meša Selimović” dele Alek Vukadinović i Milo Lompar

Politika pre 24 dana
Nagrada „Meša Selimović”, koju dodeljuje kompanija „Večernje novosti”, pripala je za 2018. godinu ravnopravno Aleku Vukadinoviću za zbirku poezije „U vatri se Bog odmara”, u izdanju „Konrasa”, i Milu Lomparu za studiju „Crnjanski - biografija jednog osećanja”, u izdanju „Pravoslavne reči”. Za... »

Nagrada "meša selimović": Poslednji glasovi Velikog žirija

Večernje novosti pre 25 dana
Književni kritičari biraju knjigu godine (15): Ime dobitnika 31. prestižne nagrade biće saopšteno na konferenciji za novinare koja se održava u petak u Vukovoj zadužbini
Književni kritičari biraju knjigu godine (15): Ime dobitnika 31. prestižne nagrade biće saopšteno na konferenciji za novinare koja se održava u petak u Vukovoj zadužbini. SLAĐANA JAĆIMOVIĆ (BEOGRAD) 1. “CRNjANSKI - BIOGRAFIJA... »
©2019 Netmark d.o.o.