Orkanska bura i jak olujni vetar u regionu

Orkanska bura i jak olujni vetar u regionu

Studio B pre 30 dana
Orkanska bura i olujni vetar napravili haos u Dalmaciji, Crnoj Gori i Hercegovini. Oborena stabla, saobraćajni znakovi i dalekovodi, trajektne linije u prekidu, a zatvorene i pojedine deonice auto-puteva.
foto printscreen Region se suočava sa orkanskom burom i jakim olujnim vetrom. U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros je u Splitu izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat, što je najveća poznata... »

Olujni vetar u Dalmaciji i Hercegovini, upozorenje građanima

N1 Info pre 30 dana
Orkanski vetar u priobalju Jadrana, koji duva s kontinenta prema moru, stvara velike probleme u saobraćaju, a u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije, javljaju mediji. Vetar je napravio veliku štetu, lomio drveće i oštetio objekte u Dalmaciji i Hercegovini. Došlo je i do prevrtanja vozila na auto-putevima.
Štab za vanredne situacije u Trebinju preporučio je građanima da bez potrebe ne izlaze iz objekata zbog snažnog olujnog vetra. U Makarskoj vetar brzine 191 kilometar na čas nosi sve pred sobom, javili su hrvatski mediji. Jak... »

Leteli kiosci, otpadale fasade, iščupano drveće FOTO/VIDEO

B92 pre 30 dana
B92: Leteli kiosci, otpadale fasade, iščupano drveće FOTO/VIDEO
Dalmaciju, crnogorsko primorje i Hercegovinu zahvatila je nezapamćena oluja i pričinjena je velika materijalna šteta.
Vetrovi su duvali i do 200 kilometara na sat u pojedinim područjima. Najveći udar bure zabeležen je jutros u Makarskoj i to od 53 metra u sekundi, odnosno oko 190 kilometara sat, dok je u Splitu, oko 4 ujutro izmeren najjači udar... »

Dalmaciju, crnogorsko primorje i Hercegovinu zahvatila oluja

RTV pre 30 dana
RTV: Dalmaciju, crnogorsko primorje i Hercegovinu zahvatila oluja
SPLIT, BAR, TREBINJE - Dalmaciju, crnogorske primorje i Hercegovinu zahvatila je nezapamćena oluja, pričinjena je velika šteta, a vetrovi su duvali i do 200 kilometara na sat u pojedinim područjima.
Najveći udar bure zabeležen je jutros u Makarskoj i to od 53 metra u sekundi, odnosno oko 190 kilometara sat, dok je u Splitu, oko 4 ujutro izmeren najjači udar bure u istoriji meteoroloških merenja na Marjanu od 176 kilometara... »

Hrvati na udaru najjače bure u 21. veku! (foto)

Mondo pre 30 dana
U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena u 21. veku. Zbog bure izbili veliki požari. U Makarskoj vetar brzine 191 kilometar na čas nosi sve pred sobom. Kolaps u saobraćaju.
U Makarskoj vetar brzine 191 kilometar na čas nosi sve pred sobom, javili su hrvatski mediji. Ova jačina vetra u rangu je uragana treće kategorije kada brzina dostiže od 178 do 209 kilometara na čas. U objektu "Superkonzuma" u... »

Tri osobe poginule u snažnim udarima vetrova u Italiji: Padalo drveće i zidovi, otkazani trajekti (foto) (video)

Telegraf pre 30 dana
U okolini Napulja povređeni su i jedna žena i njena ćerka kada je drvo palo na njih
Najmanje tri osobe poginule su danas u Italiji od posledica snažnih udara vetrova koji su izazvali obaranje drveća i zidova. Italijanska novinska agencija ANSA prenela je da je zbog snažnih udara vetrova oboren zid na jednom... »

Orkanski pakao na Jadranu: U Italiji vetar srušio zid i ubio dva starca, ulice u Splitu zatvorene zbog crepa i stakla koje leti (video)

Kurir pre 30 dana
Orkanski vetrovi rušili su danas dveće i zidove u Italiji i izazvali najmanje tri smrtna slučaja.
Vetrovi orkanske jačine pogodili su i veliki deo hrvatske jadranske obale, gde su oštećena vozila, polomljeni prozori i poremećen saobraćaj. Hrvatska meteorološka služba javila je da su naleti vetra u Splitu dostizali i 191... »

U orkanskom vetru u Italiji troje poginulo

Slobodna Evropa pre 30 dana
Orkanski vetrovi rušili su danas drveće i zidove u Italiji i izazvali najmanje tri smrtna slučaja. Italijanska novinska agencija Ansa javila je da je vetar srušio zid na imanju kod Frosinonea u centru Italije kada su poginula dva čoveka u 70-im godinama. Državna televizija RaiNews24 javila je da je... »

Olujni vetar napravio haos u Crnoj Gori i Hercegovini

RTS pre 30 dana
RTS: Olujni vetar napravio haos u Crnoj Gori i Hercegovini
Orkanska bura jačine preko 100 kilometara na čas, koja je počela da duva posle ponoći, prouzrokovala je u Herceg Novom štete na elektro-mreži, zalenilu, krovovima kuća od Sutorine do Kamenara, vratima, prozorima, a odnela je i deo krova Instituta Igalo, iznad bazena. Vetar sa udarima do 100 kilometara na sat lomio stabla u Mostaru. Jak olujni vetar koji je duvao u Trebinju devastirao je gradski park.
Pozivi za pomoć počeli su već posle 22 sata, a prema rečima načelnika Službe Zlatka Ćirovića, od sinoć su imali četiri požara kod hotela "Xanadu", na Mokrinama i dva u Zelenici, prenosi Radio Jadran. Prema njegovim rečima,... »

Nevreme urniše Hrvatsku: Na udaru Split, Makarska, Brač, Dubrovnik, šteta je već sad ogromna(video)

Večernje novosti pre 30 dana
U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat, što je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu
U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4 sata u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat, što je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu. U pojedinim delovima grada granje i... »

Oluja donela haos u Trebinje: Jak vetar širi požar ka gradu! Građani upozoreni da ostanu u kućama, a struje nema čitava oblast! Počupano drveće leži po ulicama! (video)

Kurir pre 30 dana
Olujno nevreme koje je zahvatilo područje Trebinja donosi nove probleme šireći vatru koja je izbila u mestu Bobovišta u Federaciji BIH.
Požar se velikom brzinom širi, rečeno je u Vatrogasnoj jedinici Trebinje, a situaciju otežava i to što se vatra, koja je izbila juče oko 16 sati, rasplamsava na području koje je nepristupačno vatrogascima. Zbog jakih udara vetra... »

Orkanski vetar u Crnoj Gori i BiH, ima povređenih

Mondo pre 30 dana
Jaka bura pogodila je danas zemlje regiona. Osim Hrvatske, na udaru su se našle Crne Gora i Bosna i Hercegovina. Otkazani letovi s aerodroma u Tivtu.
Foto: Mondo/Mladen Stojović ilustracija Orkanska bura, jača od 100 kilometara na sat, koja je iza ponoći počela da duva na području novske opštine prouzrokovala je štete na elektro mreži, zalenilu, na krovovima kuća od Sutorine... »

Nezapamćena bura u Dalmaciji FOTO/VIDEO

B92 pre 30 dana
B92: Nezapamćena bura u Dalmaciji FOTO/VIDEO
Split -- U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat. Nevreme u ostatku regiona.
Bura u Dalmaciji je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu. I u ostatku regiona nevreme. U pojedinim delovima Splita granje i drveće pada na puteve, par stabala je u Trogiru pao na automobile, a jak vetar oborio je... »

U Splitu duva "bura veka": Zatvoren tunel Sveti Rok i most kod Dubrovnika, na Dinari -17 (video)

Pravda pre 30 dana
U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat, što je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu.
U pojedinim delovima grada granje i drveće pada na puteve, par stabala je u Trogiru pao na automobile, a jak vetar oborio je saobraćajne znake, prenosi "Dalmacija danas". U Splitu je izmerena temperatura od -1 stepena, dok je,... »

Građani da ne izlaze na ulice: Više hercegovačkih opština bez struje, očekuje se nestanak vode

Blic pre 30 dana
Štab za vanredne situacije u Trebinju na današnjoj sednici je zaključio da sva preduzeće budu u pripravnosti i po potrebi na terenu, te da stave na raspologanje celopukno ljudstvo i tehniku nakon što je vetar tokom noći napravio haos na jugu Srpske. Takođe su pozvani predstavnici svih mesnih... »

Olujni vjetar u regiji: Najjača bura ikad u Splitu, oboreni krovovi u Igalu i Trebinju

Al Jazeera pre 30 dana
Jutros oko 4.00 u Splitu je izmjeren udar bure od čak 176 kilometara na sat...
U dijelovima Dalmacije puše najjača bura ikada izmjerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmjeren udar bure od čak 176 kilometara na sat, što je najveća poznata brzina vjetra izmjerena u tom gradu. U pojedinim dijelovima grada... »

Haos U crnoj gori: Bura nosi krovove, ruši skele, čupa drveće! Uništen bazen vaterpolista Jadrana! (Foto)

Kurir pre 30 dana
HERCEG NOVI - Orkanska bura jačine preko 100 kilometara na čas, koja je posle ponoći počela da duva, prouzrokovala je u Herceg Novom štete na elektro mreži, na krovovima kuća od Sutorine do Kamenara, vratima, prozorima, obarala drveće, a odnela je i deo krova Instituta Igalo, iznad bazena.
Pozivi za pomoć počeli su već posle 22 sata, a prema rečima načelnika Službe Zlatka Ćirovića, od sinoć su imali četiri požara i to hotela "Ksanadu", na Mokrinama i dva u Zelenici. Prema njegovim rečima, vatrogasci su na nekoliko... »

Orkanska bura u Hrvatskoj, požari u Splitu i Makarskoj

RTS pre 30 dana
RTS: Orkanska bura u Hrvatskoj, požari u Splitu i Makarskoj
U delovima Dalmacije duva veoma jaka bura. U Pomorskom hidrometeorološkom centru Split potvrdili su da je noćas i jutros najjača bura duvala u Makarskoj, čak 191 kilometar na sat, a u Splitu je dostigla 176 kilometara na sat i najjača je u poslednjih deset godina. U priobalju je izbilo i nekoliko požara. Orkanska bura zaustavila je sav pomorski saobraćaj, a zatvoreni su i neki putevi.
Zbog jake bure razbuktao se veliki požar kod mesta Grebaštica, pa je zatvorena jadranska magistrala, prenosi HRT. Hitne službe Splitsko-dalmatinske županije primile su tokom noći stotine poziva uznemirenih građana koji su ih... »
©2019 Netmark d.o.o.