Povezane vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, evo kakva će biti reakcija Beograda na prištinsku Platformu

Srbija danas pre 41 dan
Kosovski parlament usvojio je juče većinom glasova Platformu za dijalog o, kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine
Okončana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijaloga kojom su Srbi stavljeni u najteži položaj još od 2011. godine. Premijer Ana... »

Brnabić: Platforma Prištine suprotna zdravom razumu, reagovaćemo odmereno

N1 Info pre 41 dan
Pregovaračka platforma Prištine je, bez ikakve sumnje, treći i završni udarac dijalogu, to je dokument protiv bilo kakvog kompromisa i dijaloga, suprotan zdravom razumu, a rekacija Srbije biće odmerena i u interesu naših građana, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.
Izvor: N1 Ona je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednosti rekla da je, uz izbegavanje formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu i uvođenje taksi na robu iz Srbije i BiH, usvajanje platforme treći i završni udarac... »

Skot: Prosperitet Srbije zavisi od odnosa sa Prištinom

Glas Amerike pre 41 dan
Budući prosperitet Srbije zavisi od postizanja napretka u odnosima sa Prištinom, objavio je u četvrtak na svom Tviter nalogu američki ambasador u Beogradu Kajl Skot povodom sastanka predsednika Srbije Aleksandara Vučića i američkog podsekretara Dejvida Hejla. "Ponovo pokretanje dijaloga nije lak... »

Brnabić: Reakcija Srbije biće odmerena, platforma završni udarac dijalogu

Glas Amerike pre 42 dana
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je platforma koju je usvojila Priština suprotna zdravom razumu, a da će reakcija Srbije, kao i do sada, biti odmerana i odgovorna. Ona je u izjavi novinarima, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, ocenila da je platforma Prištine je treći i... »

Platforma završni udarac dijalogu

Politika pre 42 dana
„Prvi udarac bilo je nepoštovanje Briselskog sporazuma od strane Prištine. Danas je 2.149 dana od kada je potpisan Sporazum, a Priština nije uradila ništa, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić
Platforma Prištine je treći i završni udarac dijalogu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić novinarima, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao nakon usvajanja... »

Premijerka najavljuje odmerenu i odgovornu reakciju Beograda

RTS pre 42 dana
RTS: Premijerka najavljuje odmerenu i odgovornu reakciju Beograda
Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, premijerka Ana Brnabić je poručila da će odgovor Beograda na usvajanje platforme za dijalog u Prištini biti odmeren i odgovoran. Srbija će, ističe, zaštititi interese Srba na Kosmetu.
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost jutros je održana na Andrićevom vencu, a sazvao ju je predsednik Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijalog. Premijerka Ana Brnabić, koja je prisustvovala sednici,... »

Kurir TV posle Saveta za nacionalnu bezbednost Brnabićeva: Platforma Prištine protivna je zdravom razumu i završni udarac dijalogu! Državni vrh s patrijarhom o Kosovu u nedelju

Kurir pre 42 dana
BEOGRAD - Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je kao hitnu jutros sazvao predsednik Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijalog kojom su Srbi stavljeni u najteži položaj još od 2011. godine, počela je jutros nešto posle 8.30 sati, a završena je sat kasnije. 1 / 13... »

Priština poslala poruku da je ovo kraj dijaloga

Politika pre 42 dana
Priština je tzv. platformom koju je usvojila o dijalogu sa Beogradom poslala poruku da je ovo kraj dijaloga, izjavio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Odluka privremenih privremenih institucija u Prištini da usvoje tzv. platformu u kojoj se kaže da je jedini mogući ishod dijaloga... »

Savet za bezbednost: Ovo će biti reakcija Srbije

Mondo pre 42 dana
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijalog, održana je danas.
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Sednici Nacionalnog saveta prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministri Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, šef BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba, general-potpukovnik... »

Poruka sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost: Reakcija Srbije će biti odgovorna

Danas pre 42 dana
Održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijalog, preneo je RTS.
Premijerka Ana Brnabić je nakon sednice poručila da će reakcija Srbije biti odmerena i odgovorna. Ona je ocenila da je odluka Prištine da usvoji platformu završni udarac dijalogu Beograda i Prištine. Nakon sednice Saveta za... »

Brnabić o platformi Prištine: Srbija će biti odmerena

Vesti online pre 42 dana
"Platforma Prištine je treći i završni udarac dijalogu", izjavila je danas premijerka Ana Brnabić novinarima posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i dodala da je taj dokument suprotan zdravom razumu.
Brnabićeva je novinarima prenela da je zaključak sednice da je bez sumnje usvajanje ovakve platforme treći završni udarac dijalogu Beograda i Prištine. - Prvi udarac bilo je nepoštovanje Briselskog sporazuma od strane Prištine.... »

Vučić sa Hejlom: Odgovor Srbije na platformu Prištine biće brz, odlučan i odgovoran

Beta pre 42 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas američkom držvanom podsekretaru Dejvidu Hejlu da će država Srbija "u relativno kratkom roku doneti mere kojima će reagovati na neispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, na uvodjenje taksi i odluku Prištine o prekidu svakog dijaloga sa... »

Digli vulina sa vojne obuke: Pravo iz kasarne na sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost! Pogledajte njegov dolazak u Predsedništvo (Kurir TV)

Kurir pre 42 dana
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji se od nedelje nalazi na vojnoj obuci u požarevačkoj kasarni, pozvan je jutros hitno u Beograd zbog sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koju je sinoć sazvao predsednik Aleksandar Vučić. 1 / 17 Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Pogledajte jutrošnji... »

Brnabić: Platforma je završni udarac dijalogu

Novi magazin pre 42 dana
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je odluka Prištine da usvoji platformu završni udarac dijalogu Beograda i Prištine.
Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, premijerka je novinarima rekla da se radi o dokumentu "koji je protiv zdravog razuma". Prema njenim rečima, odgovor Srbije će, kao i uvek, biti uzdržana. Skupština Kosova usvojila je... »

Predsednik o potezu Prištine: Odgovor Srbije biće ozbiljan, odgovoran i čvrst

Večernje novosti pre 42 dana
Platforma za dijalog, usvojena u četvrtak u Prištini, u suštini predstavlja odluku Prištine da prekine dijalog sa Beogradom, rekao je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Platforma za dijalog, usvojena u četvrtak u Prištini, u suštini predstavlja odluku Prištine da prekine dijalog sa Beogradom, rekao je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsekretaru za politička pitanja u američkom Stejt... »

Vučić: Donećemo mere zbog prekida dijaloga sa Beogradom

Danas pre 42 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na sastanku sa podsekretarom za politička pitanja u Stejt Departmentu SAD Dejvidom Hejlom, rekao da je Platforma za dijalog u suštini odluka Prištine da prekine dijalog sa Beogradom.
On je rekao da je odavno upozoravao visoku predstavnicu Evropske unije Mogerini i njen tim da usvajanje ovakve platforme ne ostavlja prostor za kompromisno rešenje i da je, samim tim, platforma protiv dijaloga, posebno uz... »

Vučić: Prištinska platforma je odluka o prekidu dijaloga

RTV pre 42 dana
RTV: Vučić: Prištinska platforma je odluka o prekidu dijaloga
BEOGRAD - Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić jе, na sastanku sa podsеkrеtarom za politička pitanja u Stеjt Dеpartmеntu Sjеdinjеnih Amеričkih Država Dеjvidom Hеjlom, rеkao da jе Platforma za dijalog, usvojеna jučе u Prištini, u suštini odluka Prištinе da prеkinе dijalog sa Bеogradom.
Prеdsеdnik Vučić jе rеkao da jе odavno upozoravao visoku prеdstavnicu Evropskе unijе Mogеrini i njеn tim da usvajanjе ovakvе platformе nе ostavlja prostor za kompromisno rеšеnjе i da jе, samim tim, platforma protiv dijaloga,... »

Kurir TV uživo na licu mesta, završena Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Predsedavao Vučić, Brnabićeva najavila sastanak državnog vrha s patrijarhom o Kosovu u nedelju ujutru

Kurir pre 42 dana
BEOGRAD - Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je kao hitnu sazvao predsednik Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijalog kojom su Srbi stavljeni u najteži položaj još od 2011, počela je jutros nešto posle 8.30 časova, a završena je oko sat vremena kasnije. 1 / 13... »

"Treći i završni udarac, suprotno zdravom razumu" VIDEO

B92 pre 42 dana
B92: "Treći i završni udarac, suprotno zdravom razumu" VIDEO
Platforma Prištine je treći i završni udarac dijalogu, izjavila je premijerka Ana Brnabić novinarima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.
Sednicu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao nakon usvajanja platforme. Premijerka je dodala da je taj dokument suprotan zdravom razumu, kao i da će reakcija Srbije biti, kao i uvek, odmerena. Brnabić je novinarima... »

Vučić, Brnabić i Dačić u nedelju sa patrijarhom o KiM

B92 pre 42 dana
B92: Vučić, Brnabić i Dačić u nedelju sa patrijarhom o KiM
Beograd -- Premijerka Ana Brnabić je najavila da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i ona u nedelju razgovarati sa patrijarhom Irinejom o situaciji na KiM.
"U nedelju u pola osam videćemo se sa patrijharhom i Sinodom SPC, da razgovaramo o sitauciji na KiM, jer je dijalog prekinut", rekla je Brnabić novianrima posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. Sednicu je sazvao... »

Savet za nacionalnu bezbednost zasedao zbog platforme Prištine

Radio 021 pre 42 dana
Platforma Prištine je treći i završni udarac dijalogu, izjavila je premijerka Ana Brnabić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.
Sednicu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao nakon usvajanja platforme. Premijerka je navela da je taj dokument suprotan zdravom razumu, kao i da će "reakcija Srbije biti, kao i uvek, odmerena". Brnabić je prenela da je... »

Brnabić: Platforma je završni udarac dijalogu

Beta pre 42 dana
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je odluka Prištine da usvoji platformu završni udarac dijalogu Beograda i Prištine. Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, premijerka je novinarima rekla da se radi o dokumentu "koji je protiv zdravog razuma". Prema njenim rečima, odgovor... »

Drecun: Vučić iz prve ruke čuo koje će korake preduzeti SAD, šanse sa dogovor ravne nuli

Večernje novosti pre 42 dana
Posle današnjeg sastanka s podsekretarom američkog Stejt departmenta Dejvidom Hejlom, predsednik Aleksandar Vučić ima čistu situaciju, kaže Milovan Drecun
Posle današnjeg sastanka s podsekretarom američkog Stejt departmenta Dejvidom Hejlom, predsednik Aleksandar Vučić ima čistu situaciju, zna stavove administracije predsednika Donalda Trampa, smatra Milovan Drecun, predsednik... »

Brnabić posle sednice Saveta: Zaštitićemo interese Srbije, odluka Prištine je suprotna zdravom razumu

Večernje novosti pre 42 dana
Premijerka Ana Brnabić istakla je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je odluka Prištine o dijalogu "suprotna zdravom razumu"
PLATFORMA Prištine je treći i završni udarac dijalogu, izjavila je premijerka Ana Brnabić novinarima, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao nakon usvajanja platforme i... »

Završen sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost

Vesti online pre 42 dana
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić završena je oko 9.30.
Sastanku su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, šef BIA Bratislav Gašić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin,... »

Brnabić nakon sednice Saveta za bezbednost: Priština je zadala završni udarac dijalogu, odluke suprotne zdravom razumu

Blic pre 42 dana
Platforma Prištine je treći i završni udarac dijalogu, rekla je premijerka Ana Brnabić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. Ona je dodala da je taj dokument suprotan zdravom razumu. - Bez sumnje je usvajanje ovakve platforme treći završni udarac dijalogu Beograda i Prištine. „Prvi udarac... »

Brnabić: Reakcija Srbije biće odmerena i odgovorna

Dnevnik pre 42 dana
BEOGRAD: Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da je platforma koju je usvojila Priština suprotna zdravom razumu, a da će reakcija Srbije, kao i do sada, biti odmerana i odgovorna.
"Reakcija Srbije će biti, kao i do sada odmerena. Mi ćemo paziti kakva je naš reakcija, analiziraćemo sve aspekte naše reakcije. Ona će biti odgovorna, ali moram da kažem da ćemo u svakom trenutku umeti da zaštitimo interese... »

Drecun: Vučić iz prve ruke čuo koje će korake preduzeti SAD

Kurir pre 42 dana
Posle današnjeg sastanka s podsekretarom američkog Stejt departmenta Dejvidom Hejlom, predsednik Aleksandar Vučić ima čistu situaciju, zna stavove administracije predsednika Donalda Trampa, smatra Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM. On je za RTS ocenio da je sastanak predsednika... »

Državni vrh Srbije o prištinskoj platformi! Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, Srbija će odgovoriti na šiptarske pretnje

Pravda pre 42 dana
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijaloga kojom su Srbi stavljeni u najteži položaj još od 2011. godine, počela je nešto posle 8.30 sati i završena je pre pola sata.
Sastanku su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, šef BIA Bratislav Gašić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić,ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin,... »

Platforma Prištine završni udarac dijalogu, reakcija Srbije biće odmerena

RTV pre 42 dana
RTV: Platforma Prištine završni udarac dijalogu, reakcija Srbije biće odmerena
BEOGRAD - Platforma Prištine je treći i završni udarac dijalogu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić novinarima, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i dodala da je taj dokument suprotan zdravom razumu.
Brnabić je istovremeno rekla da će reakcija Srbije biti, kao i uvek, odmerena. "Reakcija Srbije će biti, kao i do sada odmerena. Mi ćemo paziti kakva je naš reakcija, analiziraćemo sve aspekte naše reakcije. Ona će biti... »

"Vučić posle razgovora ima čistu situaciju"

B92 pre 42 dana
B92: "Vučić posle razgovora ima čistu situaciju"
Posle sastanka s podsekretarom američkog Stejt departmenta Dejvidom Hejlom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima čistu situaciju.
On zna stavove administracije predsednika Donalda Trampa, smatra Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM. Drecun je za RTS ocenio da je sastanak predsednika Vučića s Hejlom važan. Prema njegovim rečima, Vučić je sa... »

Okončan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost

Večernje novosti pre 42 dana
Parlament tzv. Kosova je Platformu usvojio uz poruku premijera Ramuša Haradinaja da su "granice Kosova nedodorljive", odnosno da to znači "očuvanje Kosova od 17. februara 2008."
Okončana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijaloga kojom su Srbi stavljeni u najteži položaj još od 2011. godine. Pročitajte još:... »

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

RTS pre 42 dana
RTS: Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost
Održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijalog. Premijerka Ana Brnabić je nakon sednice poručila da će reakcija Srbijeć biti odmerena i odgovorna.
Sednici Nacionalnog saveta prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministri Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, šef BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba, general-potpukovnik Milan Mojsilović, kao i direktor... »

Završen sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost

B92 pre 42 dana
B92: Završen sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić završena je oko 9.30.
Sastanku su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, šef BIA Bratislav Gašić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin,... »

Državni vrh u predsedništvu: Održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, tema: Skandalozna platforma Prištine (foto, video)

Blic pre 42 dana
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijaloga kojom su Srbi stavljeni u najteži položaj još od 2011. godine, počela je nešto posle 8.30 sati. U zgradu Predsedništva prvi su stigli šef BIA Bratislav Gašić,... »

Drecun: Vučić iz prve ruke čuo koje će korake preduzeti Vašington

RTS pre 42 dana
RTS: Drecun: Vučić iz prve ruke čuo koje će korake preduzeti Vašington
Nakon sastanka sa Dejvidom Hejlom, predsednik Vučić ima čistu situaciju, zna stavove administracije američkog predsednika Donalda Trampa, smatra Milovan Drecun.
Predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je ocenio da je važan sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa američkim podsekretarom za politička pitanja Dejvidom Hejlom. Drecun je rekao da je Vučić sa saradnicima iz prve... »

Vulin se vratio sa vojne obuke: Iz kasarne na sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost (foto)

Blic pre 42 dana
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji se od nedelje nalazi na vojnoj obuci u požarevačkoj kasarni, pozvan je jutros hitno u Beograd zbog sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koju je sinoć sazvao predsednik Aleksandar Vučić. Kako je "Blic" ranije pisao, Vulin se dobrovoljno javio na obuku, jer... »

Priština usvojila platformu o dijalogu, Vučić zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Politika pre 42 dana
Platformu, koju je Priština usvojila, Beograd je još od momenta kada se pojavila prva njena verzija u javnosti doživeo kao neformalnu „objavu rata”. -Platforma predviđa priznanje Kosova u sadašnjim granicama
PRIŠTINA - Skupština Kosova usvojila je Platformu za dijalog sa Srbijom sa 61 glasom za i jednim uzdržanim. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je glasanjem o zakonu i platformi za dijalog o konačnom pravno obavezujućem... »

Priština zvanično odbacila dijalog!

Večernje novosti pre 42 dana
Usvajanjem tzv. platforme u parlamentu, predstavnici kosovskih Albanaca otvorili karte. Traže priznavanje, brane "granice". Đurić: Srbija će znati da zaštiti svoj narod
USVAJANjEM takozvane platforme, u kojoj se navodi da jedini ishod može da bude međusobno priznavanje, kao i da jedino moguće rešenje može da bude ono definisano postojećim "Ustavom Kosova", udaren je ekser na mrtvački sanduk... »

Priština uzima gazivode i trepču: Šta piše u skandaloznoj Platformi o dijalogu koju je kosovski parlament usvojio

Blic pre 43 dana
"Platforma o dijalogu o konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu o normalizaciji odnosa između Republike Kosovo i Republike Srbije", posle više pokušaja, usvojena je danas u kosovskom parlamentu. Reagujući na njeno usvajanje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić za sutra prepodne zakazao... »

Đurić: Usvajanjem platforme, Priština poslala poruku da je ovo za nju kraj dijaloga

Danas pre 43 dana
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je današnjim usvajanjem Platforme o nastavku dijaloga u kosovskoj skupštini, Priština „jasno poslala poruku celom svetu da je ovo za nju kraj dijaloga“.
Đurić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je takva odluka Prištine stavila Srbiju „u najteži položaj još od 2011. godine“ kada su, po njegovim rečima, kosovski Albanci „uz pomoć zapadnih partnera i... »

Skupština Kosova usvojila Zakon i platformu za dijalog sa Srbijom

Danas pre 43 dana
Skupština Kosova usvojila je danas Platformu za dijalog sa Srbijom sa 61 glasom za i jednim uzdržanim.
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je današnjim glasanjem o zakonu i platformi za dijalog o konačnom pravno obavezujućem sporazumu o normalizaciji odnosa sa Srbijom, utvrđena pozicija Kosova sa granicama kao... »
©2019 Netmark d.o.o.