Povezane vesti

Kocijančič o platformi: EU ne komentariše stavove pojedinih strana

N1 Info pre 44 dana
Evropska unija "ne komentariše stavove pojedinih strana" u dijalogu Beograd-Priština i traži da vlasti u Prištini ukinu carine od 100 odsto na robu iz Srbije kako bi se pregovorima u dijalogu došlo do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg rešenja odnosa Srbije i Kosova, izjavila je u Briselu portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič.
Izvor: N1 / Agencije To je bio njen jedini komentar na upit novinara da kaže da li EU ne smatra udarcem i prekidom dijaloga zakon i platformu koji je usvojila skupština u Prištini s ključnim stavovima da pregovori moraju dovesti... »

Kocijančić: Nastavak dijaloga jedini put napred

Slobodna Evropa pre 44 dana
Pregovaračka platforma kosovskog parlamenta za Evropsku uniju predstavlja “individualnu poziciju jedne strane”. ”Kao posrednik, EU ne komentariše individualne pozicije strana u dijalogu, ali je jasno da se samo kroz pregovore može doći do konačnog sporazuma”, izjavila je glasnogovornica EU za... »

Kocijančič o platformi Prištine: EU ne komentariše stavove pojedinih strana

Politika pre 44 dana
BRISEL - Evropska unija „ne komentariše stavove pojedinih strana” u dijalogu Beograd-Priština i traži da vlasti u Prištini ukinu carine od 100 odsto na robu iz Srbije kako bi se pregovorima u dijalogu došlo do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg rešenja odnosa Srbije i Kosova, izjavila je danas u... »

Kocijančič: EU ne komentariše stavove pojedinih strana u dijalogu Beograd-Priština

Danas pre 45 dana
EU „ne komentariše stavove pojedinih strana“ u dijalogu Beograd-Priština i traži da vlasti u Prištini ukinu carine od 100 odsto na robu iz Srbije kako bi se pregovorima u dijalogu došlo do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg rešenja odnosa Srbije i Kosova…
…izjavila je danas u Briselu portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič. To je bio njen jedini komentar na traženje novinara da kaže da li EU ne smatra udarcem i prekidom dijaloga zakon i platforu koji je usvojila skupština... »

EU: Platforma individualna pozicija Prištine

RTS pre 45 dana
RTS: EU: Platforma individualna pozicija Prištine
Evropska unija, kao posrednik, ne komentariše individualne pozicije strana u dijalogu, rekla je portparolka EU Maja Kocijančič na pitanje novinara o platformi Prištine. Naglasila je da se samo kroz pregovore može doći do konačnog sporazuma.
Diplomatski izvori u Briselu jasno preciziraju za Tanjug da je platforma Prištine tek "individualna pregovaračka pozicija" Kosova i da se samo na tome "ne može bazirati kompromis". Istovremeno, Priština se upozorava da neće biti... »

EU se oglasila povodom platforme Kosova

Vesti online pre 45 dana
Evropska unija "ne komentariše stavove pojedinih strana" u dijalogu Beograd-Priština i traži da vlasti u Prištini ukinu carine od 100 odsto na robu iz Srbije.
- Ukidanjem takse bi se pregovorima u dijalogu došlo do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg rešenja odnosa Srbije i Kosova - izjavila je u Briselu portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič. To je bio njen jedini komentar na... »

Joksimović: Izbaciti Briselski sporazum iz poglavlja 35

Večernje novosti pre 45 dana
Ukoliko EU, kao medijator i garant, prihvati sadašnji odnos Prištine prema dijalogu i Briselskom sporazumu, očekujemo od EK da se poglavlje 35 isprazni od tog dodatnog sadržaja, kaže Jadranka Joksimović
BEOGRAD - Ukoliko Evropska unija, kao medijator i garant, prihvati sadašnji odnos Prištine prema dijalogu i Briselskom sporazumu, očekujemo od Evropske komisije da se poglavlje 35, koje prati implementaciju Briselskog sporazuma,... »

Rampa iz Brisela: Ukoliko ne ukine takse, Priština neće moći ni da predstavi svoju platformu za dijalog

Blic pre 45 dana
Evropska unija, kao posrednik, ne komenariše individualne pozicije strana u dijalogu, rekla je danas portparolka EU Maja Kocijančić. Ona je tako odgovorila na pitanje novinara o platformi za dijalog koju je juče usvojio kosovski parlament, naglasivši da se samo kroz pregovore može doći do finalnog... »

EU se oglasila povodom prištinske platforme

Telegraf pre 45 dana
Stav je prenela Maja Kocijančič
Evropska unija "ne komentariše stavove pojedinih strana" u dijalogu Beograd-Priština i traži da vlasti u Prištini ukinu carine od 100 odsto na robu iz Srbije. - Ukidanjem takse bi se pregovorima u dijalogu došlo do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg rešenja odnosa... »

Joksimović: Izbaciti Briselski sporazum iz poglavlja 35

RTS pre 45 dana
RTS: Joksimović: Izbaciti Briselski sporazum iz poglavlja 35
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović smatra da ukoliko Evropska unija kao medijator i garant, prihvati sadašnji odnos Prištine prema dijalogu i Briselskom sporazumu, očekuje od Evropske komisije da se poglavlje 35, koje prati implementaciju tog dokumenta, isprazni od dodatnog sadržaja, i ostane kao i za druge zemlje povezano sa takozvanim "ostalim pitanjima".
Jadranka Joksimović je istakla da sa trenutnom sadržinom poglavlje 35 ne može više da bude delotvorno praćeno. "Samim tim ne može ni na koji način da bude uslov za nastavak našeg procesa pregovora o pridruživanju i otvaranje... »

EU ne želi da komentariše Platformu Prištine

RTV pre 45 dana
RTV: EU ne želi da komentariše Platformu Prištine
BRISEL - Evropska unija, kao posrednik, ne komentariše individualne pozicije strana u dijalogu, rekla je danas portparolka EU Maja Kocijančić na pitanje novinara o Platformi Prištine, ali i naglasila da se samo kroz pregovore može doći do finalnog sporazuma.
Diplomatski izvori u Briselu jasno preciziraju za Tanjug da je Platforma Prištine tek "individualna pregovaračka pozicija" Kosova i da se samo na tome "ne može bazirati kompromis". Istovremeno, Priština se upozorava da neće biti... »

Maja Kocijančič o platformi Prištine: EU ne komentariše stavove pojedinih strana

Novi magazin pre 45 dana
Evropska unija "ne komentariše stavove pojedinih strana" u dijalogu Beograd-Priština i traži da vlasti u Prištini ukinu carine od 100 odsto na robu iz Srbije kako bi se pregovorima u dijalogu došlo do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg rešenja odnosa Srbije i Kosova, izjavila je danas u Briselu portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič.
To je bio njen jedini komentar na traženje novinara da kaže da li EU ne smatra ; udarcem i prekidom dijaloga zakon i platforu koji je usvojila skupština u Prištini s ključnim stavovima da pregovori moraju dovesti do uzajamnog... »

Maja Kocijančič o platformi Prištine: EU ne komentariše stavove pojedinih strana

Beta video pre 45 dana
BRISEL - Evropska unija ``ne komentariše stavove pojedinih strana`` u dijalogu Beograd-Priština i traži da vlasti u Prištini ukinu carine od 100 odsto na robu iz Srbije kako bi se pregovorima u dijalogu došlo do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg rešenja odnosa Srbije i Kosova, izjavila je danas u... »

Isprazniti poglavlje 35 od praćenja razgovora sa Prištinom

RTV pre 45 dana
RTV: Isprazniti poglavlje 35 od praćenja razgovora sa Prištinom
BEOGRAD - Ukoliko Evropska unija, kao medijator i garant, prihvati sadašnji odnos Prištine prema dijalogu i Briselskom sporazumu, očekujemo od Evropske komisije da se poglavlje 35, koje prati implementaciju Briselskog sporazuma, isprazni od tog dodatnog sadržaja, i ostane kao i za druge zemlje vezano za takozvana "ostala pitanja", izjavila je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.
"Sa sadašnjom sadržinom, ono u tom slučaju ne može više da bude delotvorno praćeno i samim tim ni na koji način uslovljavajuće za nastavak našeg procesa pregovora o pridruživanju i otvaranje drugih poglavlja", rekla je... »

EU se oglasila povodom prištinske platforme

B92 pre 45 dana
B92: EU se oglasila povodom prištinske platforme
Brisel -- Evropska unija "ne komentariše stavove pojedinih strana" u dijalogu Beograd-Priština i traži da vlasti u Prištini ukinu carine od 100 odsto na robu iz Srbije.
Ukidanjem takse bi se pregovorima u dijalogu došlo do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg rešenja odnosa Srbije i Kosova, izjavila je u Briselu portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič. To je bio njen jedini komentar na... »

Maja Kocijančič o platformi Prištine: EU ne komentariše stavove pojedinih strana

Beta pre 45 dana
Evropska unija "ne komentariše stavove pojedinih strana" u dijalogu Beograd-Priština i traži da vlasti u Prištini ukinu carine od 100 odsto na robu iz Srbije kako bi se pregovorima u dijalogu došlo do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg rešenja odnosa Srbije i Kosova, izjavila je danas u Briselu... »

Šri Lanka: Napadači su imali pomoć grupa iz inostranstva

BBC News  pre 4 sata  još 49 povezanih

Zimonjić ispao u igri parova u Budimpešti

Vesti online  pre 1 sat  još 22 povezane

Vlada Srbije donirala milion eura za obnovu Notre-Damea

Al Jazeera  pre 3 sata  još 19 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.