Odlaže se Brexit! (video)

Brisel nemilosrdan prema Britancima posle današnje odluke: Moraćete dobro da opravdate odlaganje Bregzita!

Kurir pre 10 dana
Evropska komisija saopštila je večeras da će Britanija morati da opravda bilo kakav zahtev za odlaganje Bregzita, dok će se evropski lideri pre svega voditi idejom da ne bude nikakvih ometanja u evropskim institucijama dok se taj zahtev razmatra.
"Zahtev za produženje Člana 50. zahteva jednoglasnu saglasnost svih 27 država članica", saopšteno je iz Evropske komisije u reagovanju na glasanje u britanskom parlamentu, čiji su poslanici zatražili odlaganje Bregzita, prenosi... »

Odlaže se Brexit! (video)

Mondo pre 11 dana
Britanski poslanici izjašnjavali se se danas o eventualnom odlaganju datuma napuštanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) koji je predviđen 29. marta.
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein Britanski poslanici danas su glasali za odlaganje Bregzita, samo 15 dana pre nego što je bilo predviđeno da Velika Britanija napusti Evropsku uniju. Donji dom parlamenta je sa 412 glasova... »

"Britanija će morati da opravda odlaganje Bregzita"

B92 pre 11 dana
B92: "Britanija će morati da opravda odlaganje Bregzita"
Brisel -- Evropska komisija saopštila je da će Velika Britanija morati da opravda bilo kakav zahtev za odlaganje Bregzita.
Evropski lideri će se, pre svega, voditi idejom da ne bude nikakvih ometanja u evropskim institucijama dok se taj zahtev razmatra, saopšteno je iz Evropske komisije. "Zahtev za produženje Člana 50. zahteva jednoglasnu saglasnost... »

Tramp očekuje sporazum "velikih razmera" o trgovini s Velikom Britanijom

N1 Info pre 11 dana
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da očekuje sporazum "velikih razmera" o trgovini sa Velikom Britanijom, usled mogućeg odlaganja Bregzita, nakon što je parlament odbacio postignuti sporazum sa EU.
On je pred sastanak sa premijerom Irske Leom Varadkarom rekao da njegova administracija jedva čeka pregovore o sporazumu sa Londonom o trgovini i da je "potencijal neograničen". Tramp je istakao da želi da pregovori o Bregzitu... »

Parlament glasao za odlaganje Bregzita

RTS pre 11 dana
RTS: Parlament glasao za odlaganje Bregzita
Britanski poslanici glasali su za odlaganje Bregzita, koji je zakazan za 29. mart. Od Brisela će zatražiti kratko produženje roka za izlazak iz Evropske unije. Uslov za to je da parlament podrži već postignuti dogovor premijerke Tereze Mej sa evropskim zvaničnicima.
Opcija odlaganja Bregzita podržana je velikom većinom glasova – 412 "za" i 202 "protiv". Britanski poslanici izjasnili su se i protiv održavanja još jednog referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije. Protiv... »

Britanski poslanici glasali: Nema referenduma, traži se odlaganje izlaska iz EU

N1 Info pre 11 dana
Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predviđenog za 29. mart. Za tu odluku glasalo je 412 poslanika, a protiv 202, prenosi BBC.
Izvor: N1 Današnja odluka znači da Velika Britanija možda neće izaći iz EU 29. marta kako je bilo planirano. Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da će sledeće nedelje treći put izneti pred parlament sporazum o Bregzitu,... »

Britanci glasali "za" – traže od EU odlaganje Bregzita

B92 pre 11 dana
B92: Britanci glasali "za" – traže od EU odlaganje Bregzita
Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predviđenog za 29. mart.
Za tu odluku glasalo je 412 poslanika, a protiv 202, prenosi Bi-Bi-Si. Današnja odluka znači da Velika Britanija možda neće izaći iz EU 29. marta kako je bilo planirano. Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da će sledeće... »

Britanski parlament glasao za odlaganje Bregzita

Vesti online pre 11 dana
Članovi britanskog parlamenta glasali su za odlaganje Bregzita, sa 412 glasova "za" i 202 "protiv".
Ovim predlogom bi Bregzit, prvobitno zakazan za 29. mart, bio odložen za tri meseca ili duže. Prethodno je parlament sa 249 glasova razlike (334 "za" i 85 "protiv") odbacio mogućnost održavanja drugog referenduma o Bregzitu.... »

Počeo rat za hleb zbog bregzita, Britanci u panici: Kupuju zalihe hrane, vode, ali i oružja! Ovo je pitanje života ili smrti, ne verujemo vladi! (video)

Kurir pre 11 dana
Do britanskog napuštanja Evropske unije ostalo je 15 dana, a ni premijerka te zemlje, ni čelnici EU, ni narod Velike Britanije ne znaju šta će se dogoditi nakon toga.
Premijerka Tereza Mej je doživela pravi debakl u skupštini, gde je 391 poslanik glasao protiv njenog sporazuma sa Briselom, što je povećalo šanse za haotični Bregzit. Nakon toga, britanski parlament odbaciio je opciju napuštanja... »

Britanski parlament za sada odbacio mogućnost novog referenduma o izlasku iz EU

Novi magazin pre 11 dana
Britanski poslanici danas su ubedljivom većinom odbacili amandman koji je predviđao mogućnost novog referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU.
Za usvajanje tog amandmana glasalo je 85 poslanika, a protiv 334, prenosi Bi-Bi-Si. Pošto su prekjuče odbacili sporazum koji je premijerka Tereza Mej postigla s EU, a sinoć i mogućnost Bregzita bez sporazuma, poslanici danas... »

"Jedva čekamo pregovore": Tramp očekuje sporazum o trgovini sa Britanijom

Blic pre 11 dana
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da očekuje sporazum "velikih razmera" o trgovini sa Velikom Britanijom, usled mogućeg odgađanja Bregzita, nakon što je Parlament odbacio postignuti sporazum sa EU. On je pred sastanak sa premijerom Irske Leom Varadkarom rekao da njegova administracija jedva... »

Tramp iznenađen lošim pregovorima o Bregzitu

Danas pre 11 dana
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je „iznenađen neuspehom“ pregovora o Bregzitu, nakon što je britanski parlament ponovo odbacio predloženi sporazum o istupanju iz EU.
„Iznenadio sam se koliko je loše. Iskreno, mislim da je o tome moglo biti pregovarano na drugi način“, rekao je Tramp u Beloj kući, prilikom sastanka s irskim premijerom Leom Varadkarom. Tramp je izjavio da se radi o „teškoj... »

Sada je sve moguće: Tereza Mej je izgubila kontrolu nad Bregzitom koju je ljubomorno čuvala mesecima, a evo ko je SAD ima

Blic pre 11 dana
Mantra političara koji žele da Velika Britanija napusti Evropsku uniju uvek je bila “povratiti kontrolu”. Dok se Vestminster priprema za treće zaredom glasanje u drami zvanoj Bregzit, postavlja se pitanje ko ovde ima kontrolu, jer to sigurno nije premijerka Tereza Mej, piše CNN. U sredu je Mejova... »

Da li je Bregzit "izmakao kontroli"?

RTV pre 11 dana
RTV: Da li je Bregzit "izmakao kontroli"?
LONDON - Evropska i svetska javnost sa pažnjom prati britanski parlament koji će treći dan zaredom glasati o odlaganju Bregzita. Nakon dve rasprave jasno je šta Velika Britanija ne želi. Ne želi Bregzit sa postignutim dogovorom i ne želi da izađe bez dogovora. Ipak, tvrdi Bregzit je još moguć, kao i sve druge opcije izlaska i ostanka Ujedinjenog kraljevstva u uniji.
Neizvesnost je reč koja se najčešće čuje u Velikoj Britanij, a gotovo niko sa sigurnošću ne može da kaže hoće li, kada i pod kojim uslovima biti Bregzita. Premijerka Tereza Mej sprema se da treći put za tri dana u Donjem domu... »

Poslanici odbacili mogućnost Bregzita bez sporazuma

Politika pre 11 dana
LONDON – Britanski poslanici odbacili su sinoć mogućnost napuštanja EU bez sporazuma, čime se otvorila mogućnost da parlament glasa o odlaganju datuma napuštanja EU, prenosi Tanjug. Juče je u britanskom parlamentu dogovor premijerke Tereze Mej s Briselom odbačen velikom većinom glasova. Danas će... »

Tusk traži od EU da omogući Britaniji dugo odlaganje izlaska

Blic pre 11 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da evropski blok treba da bude otvoren i da Velikoj Britaniji dozvoli dugo odlaganje njenog izlaska iz Evropske unije. Tusk je na svom Tviter nalogu naveo da će u konsulatacijama pred samit lidera EU, naredne sedmice u Brisleu, apelovati na... »

Tramp se raduje: Pregovori o Bregzitu u ćorsokaku, velika šansa za SAD

B92 pre 11 dana
B92: Tramp se raduje: Pregovori o Bregzitu u ćorsokaku, velika šansa za SAD
Vašington -- Postoji ogroman potencijal za trgovinski sporazum SAD - Velika Britanija, u trenutku kada su se pregovori o Bregzitu u Londonu našli u ćorsokaku.
Ocenio je američki predsednik Donald Tramp, a prenosi Frans pres. "Moja administracija se raduje pregovorima o velikom trgovinskom sporazumu sa Velikom Britanijom. Potencijal je neograničen!", tvitovao je Tramp. Britanski... »

Tusk: EU da omogući Britaniji dugo odlaganje odlaska

Dnevnik pre 11 dana
BRISEL: Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da evropski blok treba da bude otvoren i da Velikoj Britaniji dozvoli dugo odlaganje njenog izlaska iz Eevropske unije.
Tusk je na svom Tviter nalogu naveo da će u konsulatacijama pred samit lidera EU, naredne sedmice u Brisleu, apelovati na lidere ostalih 27 članica da "budu otvoreni prema dugom odlaganju ako Velika Britanija bude smatrala da je... »

Tramp u trenutku odlučivanja o Bregzitu: Ogroman potencijal za trgovinski sporazum SAD-Britanija

Novi magazin pre 11 dana
Američki predsednik Donald Tramp danas je ocenio da postoji ogroman potencijal za trgovinski sporazum SAD - Velika Britanija, u trenutku kada su se pregovori o Bregzitu u Londonu našli u ćorsokaku, prenosi Frans pres.
"Moja administracija se raduje pregovorima o velikom trgovinskom sporazumu sa Velikom Britanijom. Potencijal je neograničen!", tvitovao je Tramp. Britanski poslanici danas treba da se izjasne o eventualnom odlaganju datuma... »

Tusk: EU da bude otvorena za odlaganje rastanka sa Britanijom

RTS pre 11 dana
RTS: Tusk: EU da bude otvorena za odlaganje rastanka sa Britanijom
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk navodi da evropski blok treba da bude otvoren i da Velikoj Britaniji dozvoli dugo odlaganje njenog izlaska iz Eevropske unije.
Donald Tusk je na Tviteru naveo da će u konsulatacijama pred samit lidera EU, naredne sedmice u Brisleu, apelovati na lidere ostalih 27 članica da "budu otvoreni prema dugom odlaganju ako Velika Britanija bude smatrala da je... »

Tusk: EU da omogući Britaniji dugo odlaganje odlaska

Večernje novosti pre 11 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da evropski blok treba da bude otvoren i da Velikoj Britaniji dozvoli dugo odlaganje njenog izlaska iz Eevropske unije
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da evropski blok treba da bude otvoren i da Velikoj Britaniji dozvoli dugo odlaganje njenog izlaska iz Eevropske unije. Tusk je na svom Tviter nalogu naveo da će u... »

Tramp: Ogroman potencijal za trgovinski sporazum SAD-Britanija

N1 Info pre 11 dana
Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da postoji ogroman potencijal za trgovinski sporazum SAD - Velika Britanija, u trenutku kada su se pregovori o Bregzitu u Londonu našli u ćorsokaku, prenosi Frans pres.
"Moja administracija se raduje pregovorima o velikom trgovinskom sporazumu sa Velikom Britanijom. Potencijal je neograničen!", tvitovao je Tramp. My Administration looks forward to negotiating a large scale Trade Deal with the... »

Tusk: EU da omogući Britaniji dugo odlaganje odlaska

B92 pre 11 dana
B92: Tusk: EU da omogući Britaniji dugo odlaganje odlaska
Brisel -- Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio da evropski blok treba da bude otvoren i da Velikoj Britaniji dozvoli odlaganje njenog izlaska iz EU.
Tusk je na svom Tviter nalogu naveo da će u konsulatacijama pred samit lidera EU, naredne sedmice u Brisleu, apelovati na lidere ostalih 27 članica da "budu otvoreni prema dugom odlaganju ako Velika Britanija bude smatrala da je... »

DW: Tri glasanja, a o uceni da i ne govorimo

B92 pre 11 dana
B92: DW: Tri glasanja, a o uceni da i ne govorimo
Nakon pravog haosa, britanski parlament glasao je protiv izlaska iz Evropske unije bez sporazuma.
Premijerka Tereza Mej doživela je još jedan poraz, ali ipak želi još jedno, treće glasanje o sporazumu o Bregzitu. Trebalo je da to bude dan kada parlament preuzima kontrolu nad Bregzitom, ali je Terezi Mej uspela da pod... »

EU treba da bude otvorena za odlaganje Bregzita

Nova ekonomija pre 11 dana
Donald Tusk
Evropska unija (EU) treba da bude otvorena da se na duže odloži datum odlaska Velike Britanije iz bloka. To je izjavio Donald Tusk, predsednik Evropskog saveta. "Na konsultacijama pred samit EU, savetovaću 27 članica Unije da budu spremne da odobre dugo produženje (za... »

Tusk: EU da bude otvorena za odlaganje datuma rastanka sa Velikom Britanijom

N1 Info pre 11 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da Evropska unija (EU) treba da bude otvorena da se na duže odloži datum odlaska Velike Britanije iz bloka.
"Na konsultacijama pred samit EU, savetovaću 27 članica Unije da budu spremne da odobre dugo produženje (za datum izlaska) ako Britanija utvrdi da je potrebno da ponovo razmotri svoju strategiju za Bregzit i postigne konsenzus",... »

Tusk: EU da bude otvorena za odlaganje datuma rastanka sa Britanijom

Novi magazin pre 11 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da Evropska unija (EU) treba da bude otvorena da se na duže odloži datum odlaska Velike Britanije iz bloka.
"Na konsultacijama pred samit EU, savetovaću 27 članica Unije da budu spremne da odobre dugo produženje (za datum izlaska) ako Britanija utvrdi da je potrebno da ponovo razmotri svoju strategiju za Bregzit i postigne konsenzus",... »

Treća sreća za terezu Mej? Britance čeka agonija zbog Bregzita! Evo zašto za 6 dana moraju sve da reše!

Kurir pre 11 dana
Britanska premijerka Tereza Mej moraće i treći put da svoj sporazum Bregzitu stavi na glasanje u parlament, i to najkasnije do 20. marta, a tamošnji mediji su obuzeti pravljenjem scenarija koji čekaju tu zemlju u jeku političke krize.
Odgađanje Bregzita 'Chaos reigns': what the papers say about the no-deal Brexit vote https://t.co/irsUec6G5H — The Guardian (@guardian) March 14, 2019 Mejova je upozorila da bi treće odbijanje sporazuma moglo da znači odgađanje... »

Tri glasanja, a o uceni da i ne govorimo

Dojče vele pre 11 dana
Nakon pravog haosa, britanski parlament glasao je protiv izlaska iz Evropske unije bez sporazuma. Premijerka Tereza Mej doživela je još jedan poraz, ali ipak želi još jedno, treće glasanje o sporazumu o Bregzitu.
Trebalo je da to bude dan kada parlament preuzima kontrolu nad Bregzitom, ali je Terezi Mej uspelo da pod haotičnim uslovima izbegne poraz. Uzvratila je udarac i najavljuje još jedno glasanje o sporazumu o izlasku iz Evropske... »

Bregzit: Poslanici glasaju o odlaganju izlaska iz EU

Južne vesti pre 11 dana
PA Njen plan za izlazak iz EU već dva puta nije prošao Poslanici britanskog parlamenta glasaće danas o potencijalnog odlaganju Bregzita. Ako ovaj predlog bude usvojen, oni će od Evropske unije tražiti dozvolu da odlože Bregzit za period posle 29. marta. Ovo je sledeći korak koji dolazi nakon što su... »

Bregzit: Poslanici glasaju o odlaganju izlaska iz EU

Radio 021 pre 11 dana
Tereza Mej će dobiti i treću priliku za usvajanje plana za Bregzit.
PA Njen plan za izlazak iz EU već dva puta nije prošao Poslanici britanskog parlamenta glasaće danas o potencijalnog odlaganju Bregzita. Ako ovaj predlog bude usvojen, oni će od Evropske unije tražiti dozvolu da odlože Bregzit za... »

Bregzit: Poslanici glasaju o odlaganju izlaska iz EU

B92 pre 11 dana
B92: Bregzit: Poslanici glasaju o odlaganju izlaska iz EU
Tereza Mej će dobiti i treću priliku za usvajanje plana za Bregzit.
Poslanici britanskog parlamenta glasaće danas o potencijalnog odlaganju Bregzita. Ako ovaj predlog bude usvojen, oni će od Evropske unije tražiti dozvolu da odlože Bregzit za period posle 29. marta. Ovo je sledeći korak koji... »

Bregzit: Poslanici glasaju o odlaganju izlaska iz EU

Danas pre 11 dana
Poslanici britanskog parlamenta glasaće danas o potencijalnog odlaganju Bregzita. Ako ovaj predlog bude usvojen, oni će od Evropske unije tražiti dozvolu da odlože Bregzit za period posle 29. marta. Ovo je sledeći korak koji dolazi nakon što su poslanici u sredu uveče glasali protiv strategije da... »

Bregzit: Poslanici glasaju o odlaganju izlaska iz EU

BBC News pre 11 dana
Tereza Mej će dobiti i treću priliku za usvajanje plana za Bregzit.
Poslanici britanskog parlamenta glasaće danas o potencijalnog odlaganju Bregzita. Ako ovaj predlog bude usvojen, oni će od Evropske unije tražiti dozvolu da odlože Bregzit za period posle 29. marta. Ovo je sledeći korak koji... »

Tereza Mej će u četvrtak predložiti novo glasanje o sporazumu

Politika pre 11 dana
LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej predložiće sutra parlamentu da glasa o predlogu da do 20. marta ponovo bude organizovano glasanje o sporazumu koji su London i Brisel postigli krajem novembra. Parlament je juče ponovo odbacio taj sporazum. Prvi put je bilo u januaru. Ukoliko parlament u... »

Britanski parlament danas o eventualnom odlaganju Bregzita

Novi magazin pre 11 dana
Britanski poslanici danas treba da se izjasne o eventualnom odlaganju datuma napuštanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) koji je predviđen 29. marta.
Parlament je sinoć odbacio opciju Bregzita bez sporazuma. Ukupno 312 poslanika glasalo je protiv Bregzita bez sporazuma, dok je 308 glasalo za tu opciju. Britanska vlada je posle glasanja saopštila da će premijerka Tereza Mej... »

Kako kapital reaguje na nestabilnost u Velikoj Britaniji

RTS pre 11 dana
RTS: Kako kapital reaguje na nestabilnost u Velikoj Britaniji
Rok za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije je 29. mart, ali je situacija neizvesna. Za nesanicu je i više nego dovoljno znati kako na ovakvu nestabilnost reaguje finansijski kapital.
Dve nedelje uoči planiranog definitivnog izlaska iz Evropske unije, nesanica sa obe strane Lamanša. Zbog bregzita ne spava direktor Banke Engleske, a zbog premijerke Tereze Mej ni predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Dok... »

Britanci u rasulu: Danas glasaju o odlaganju Bregzita, EU traži objašnjenja od Londona (video)

Kurir pre 11 dana
Britanski poslanici danas treba da se izjasne o eventualnom odlaganju datuma napuštanja Velike Britanije članstva u Evropskoj uniji, (EU) koji je predviđen 29. marta.
Parlament je sinoć odbacio opciju Bregzita bez sporazuma. Ukupno 312 poslanika glasalo je protiv Bregzita bez sporazuma, dok je 308 glasalo za tu opciju. Britanska vlada je posle glasanja saopštila da će premijerka Tereza Mej... »

Makron: O sporazumu se ne može pregovarati

B92 pre 12 dana
B92: Makron: O sporazumu se ne može pregovarati
Predsednik Francuske Emanuel Makron ponovio je da se o sporazumu koji su London i Brisel postigli o istupanju VB iz članstva u EU ne može ponovo pregovarati.
Makron je pozvao Britance da "izađu iz ćorskokaka". "Situacija je jednostavna. O sporazumu se ne može pregovarati", rekao je Makron u Najrobiju gde se nalazi u poseti. Makron je rekao da je primio k znanju sinoćnje glasanje... »

Tereza Mej će sutra predložiti novo glasanje o sporazumu do 20. marta

Danas pre 12 dana
Britanska premijerka Tereza Mej predložiće sutra parlamentu da glasa o predlogu da do 20. marta ponovo bude organizovano glasanje o sporazumu koji su London i Brisel postigli krajem novembra.
Parlament je juče ponovo odbacio taj sporazum. Prvi put je bilo u januaru. Ukoliko parlament u novom glasanju prihvati sporazum, onda će premijerka od EU zatražiti odlaganje Bregzita do 30. juna. Ako parlament ponovo odbije... »

Britanski parlament odbio izlazak iz EU bez sporazuma

Blic pre 12 dana
Britanski parlament odbaciio je opciju napuštanja Evropske unije bez sporazuma. Kako prenosi "Si-En-En", poslanici su odobrili amandman koji odbacuje Bregzit bez dogovora u bilo kojem trenutku pod bilo kojim okolnostima. Njihova odluka nije pravno obavezujuća i ne znači da će Bregzit biti... »

Makron: O sporazumu o Bregzitu se ne može pregovarati

Danas pre 12 dana
Predsednik Francuske Emanuel Makron ponovio je danas da se o sporazumu koji su London i Brisel postigli o istupanju Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) ne može ponovo pregovarati, pozivajući Britance da „izađu iz ćorskokaka“.
„Situacija je jednostavna. O sporazumu se ne može pregovarati“, rekao je Makron u Najrobiju gde se nalazi u poseti. Makron je rekao da je primio k znanju sinoćnje glasanje britanskog parlamenta koji je ponovo odbacio sporazum i... »
©2019 Netmark d.o.o.