Povezane vesti

Zagreb izgubio živce: Šta dobijete kada „proguglate“ Blajburg

Sputnik 14.03.2019
U Hrvatskoj se ne stišava nezadovoljstvo odlukom Katoličke crkve u Koruškoj da ove godine zabrani komemoraciju palim ustašama na Lojbuškom polju, kraj Blajburga, prenosi Tanjug. I dok biskup Engelbert Gugenberger tvrdi da ništa ne može da promeni… »

Hrvatska piše austrijskim medijima: „Zgranuti“ zbog Blajburga

Sputnik 14.03.2019
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske poslalo je austrijskim medijima saopštenje. U saopštenju se navodi da Ministarstvo žali i smatra uvredljivim što se komemorativni skup u Blajburgu etiketira kao „fašistička zabava“, „najveće… »

Zagreb: Blajburg za Hrvate simbol masakra

RTS 14.03.2019
Hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova poslalo je austrijskim medijima saopštenje u kojem navodi da žali i smatra uvredljivim što se komemorativni skup u Blajburgu etiketira kao "fašistička zabava", "najveće okupljanje neonacista u EU"… »

HR piše austrijskim medijima: "Zgranuti" zbog Blajburga

B92 14.03.2019
Zagreb -- Hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova poslalo je austrijskim medijima saopštenje. U saopštenju se navodi da ministarstvo žali i smatra uvredljivim što se komemorativni skup u Blajburgu etiketira kao "fašistička zabava"… »

Hrvatski sabor će biti pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu

Al Jazeera 14.03.2019
Čelnik Sabora Gordan Jandroković kaže da je cilj da se komemorira žrtva, iskaže poštovanje prema ubijenima bez suda i presude. Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u četvrtak je austrijskim medijima poslalo priopćenje u kojem žali i… »

Hrvatska uvređena zbog tekstova o Blajburgu u austrijskoj štampi

N1 Info 14.03.2019
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske poručilo je ausrtijskim medijima da žali i smatra uvredljivim da se komemorativni skup u Blajburgu etiketira "fašističkom zabavom", "najvećim okupljanjem neonacista u EU" ili "skupom ustaša"… »

"Bolna uvreda": Hrvati zgranuti zbog Blajburga

Mondo 14.03.2019
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske poručilo je austrijskim medijima da žali i smatra uvredljivim da se skup u Blajburgu etiketira "fašističkom zabavom", "najvećim okupljanjem neonacista u EU" ili "skupom ustaša". Foto… »

Hrvati ne odustaju od ustaške komemoracije u Blajburgu: Evo ko će finansirati kontroverzni skup

Telegraf 14.03.2019
Katolička crkva u Koruškoj odbila je ranije ovog meseca molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanje ovogodišnje mise na Lojbaškom polju. Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je da će komemoracija… »

Ne odriču se ustaštva: Hrvati finansiraju manifestaciju u Blajburgu

Srbija danas 14.03.2019
Hrvatski Sabor, uprkos zabrani austrijskih vlasti, sprema novac za održavanje komemoracije u Blajburgu. Predsednik hrvatskog Sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković, izjavio je da će komemoracija na Blajburškom polju u Austriji ipak biti… »

Skup u Blajburgu će se ipak održati: Hrvatski sabor će biti pokrovitelj komemoracije ubijenim ustašama

Večernje novosti 14.03.2019
Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je da će komemoracija na Blajburškom polju u Austriji ipak biti održana i da će Parlament biti pokrovitelj. Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a… »

Sabor pokrovitelj: Blajburga će ipak biti

Vesti online 14.03.2019
Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je da će komemoracija na Blajburškom polju u Austriji ipak biti održana i da će Parlament biti pokrovitelj. Uoči sednice zagrebačkog HDZ-a, Jandroković je rekao… »

Sabor pokrovitelj: Blajburga će ipak biti

Sputnik 14.03.2019
Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je da će komemoracija na Blajburškom polju u Austriji ipak biti održana i da će Parlament biti pokrovitelj. Uoči sednice zagrebačkog HDZ-a, Jandroković je rekao da… »

Jandroković: Komemoracije na Blajburgu će biti, Sabor će biti pokrovitelj

RTV 14.03.2019
ZAGREB - Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković tvrdi da će komemoracija na Blajburgu ipak biti održana i da će Hrvatski sabor biti pokrovitelj. Uoči sednice zagrebačkog HDZ-a, Jandroković je rekao da je glavni… »

Jandroković: Komemoracija u Blajburgu će se održati

Radio 021 14.03.2019
Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković tvrdi da će se komemoracija u Blajburgu ipak održati i da će Hrvatski sabor biti pokrovitelj. Uoči sednice zagrebačkog HDZ-a, Jandroković je rekao da je glavni cilj da se… »

Blajburga će biti?

B92 14.03.2019
Zagreb -- Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković tvrdi da će komemoracija na Blajburgu biti održana i da će Sabor biti pokrovitelj. Uoči sednice zagrebačkog HDZ-a, Jandroković je rekao da je glavni cilj da se… »

Jandroković: Komemoracija na Blajburgu će biti održana

RTS 14.03.2019
Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković tvrdi da će komemoracija na Blajburgu ipak biti održana i da će Hrvatski sabor biti pokrovitelj. Uoči sednice zagrebačkog HDZ-a, Gordan Jandroković je rekao da je glavni cilj… »

Hrvati se ne odriču ustaškog okupljanja Jandroković: Komemoracija će biti održana u Blajburgu, a Sabor je pokrovitelj

Kurir 14.03.2019
Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković tvrdi da će komemoracija na Blajburgu ipak biti održana i da će Hrvatski sabor biti pokrovitelj. Uoči sednice zagrebačkog HDZ-a, Jandroković je rekao da je glavni cilj da se… »

Vesti dana »

Bjelica trojkom uz zvuk sirene doneo pobedu Sakramentu

Politika pre 1 satjoš 22 povezane

Čileanski avion pao na letu za Antarktik, 38 nestalih

Politika pre 1 satjoš 17 povezanih

Završni udarac Zvezdine dece

Mozzart sport pre 1 satjoš 17 povezanih

Kadri Veselji saslušan u Hagu zbog zločina OVK

Politika pre 1 satjoš 15 povezanih