Povezane vesti

Oboren rekord u izračunavanju dužine broja Pi

RTV 14.03.2019
TOKIO - Na dan broja Pi, koji se danas obeležava širom sveta, kompanija Gugl objavila je da je oboren novi svetski rekord u izračunavanju vrednosti tog broja. Ema Haruka Ivao, koja u Japanu radi za Gugl, izračunala je vrednost broja Pi u dužini od 31… »

Ema Haruka Ivao oborila rekord u dužini broja Pi

Radio 021 14.03.2019
Skoro svima je poznato da su prve cifre broja Pi 3.14, ali ovaj broj je beskonačno dug. Getty Images Između ostalog, NASA broj Pi koristi i za izračunavanje veličine padobrana potrebnog za slanje rovera na površinu Marsa Vrednost broja Pi dobila je… »

Ema Haruka Ivao oborila rekord u dužini broja Pi

B92 14.03.2019
Skoro svima je poznato da su prve cifre broja Pi 3.14, ali ovaj broj je beskonačno dug. Vrednost broja Pi dobila je novi svetski rekord u dužini od 31 bilion cifara, što je daleko iznad prethodnog rekorda od 22 biliona. Ema Haruka Ivao, koja u Japanu… »

Ema Haruka Ivao oborila rekord u dužini broja Pi

Južne vesti 14.03.2019
Getty Images Između ostalog, NASA broj Pi koristi i za izračunavanje veličine padobrana potrebnog za slanje rovera na površinu Marsa Vrednost broja Pi dobila je novi svetski rekord u dužini od 31 bilion cifara, što je daleko iznad prethodnog rekorda… »

Ema Haruka Ivao oborila rekord u dužini broja Pi

Danas 14.03.2019
Vrednost broja Pi dobila je novi svetski rekord u dužini od 31 bilion cifara, što je daleko iznad prethodnog rekorda od 22 biliona. Ema Haruka Ivao, koja u Japanu radi za Gugl, otkrila je nove cifre uz pomoć kompanije. Pi je broj koji se definiše kao… »

Vesti dana »