Povezane vesti

Nemačka vlada: London treba da dostavi predloge EU o Bregzitu

Novi magazin pre 9 dana
London treba da dostavi predloge za istupanje iz članstva u Evropkoj uniji (EU) nakon što je britanski parlament odbio da ode bez sporazuma, saopštila je danas nemačka vlada.
"Jasno je da bi naredni korak trebalo da bude onaj Velike Britanije koja treba da predloži kako će se nastaviti" situacija s Bregzitom, rekao je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert na redovnoj konferenciji za novinare.... »

Britanija traži odlaganje izlaska iz EU

EurActiv pre 9 dana
Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predviđenog za 29. mart. Zvaničnici EU i lideri članica navode da će tražiti konkretne razloge za odlaganje Bregzita. Britanski zahtev biće razmotren na samitu Evropskog... »

Grubješić: Britanija neće dobiti bolji sporazum

Radio 021 pre 9 dana
Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predvidjenog za 29. mart.
Za tu odluku glasalo je 412 poslanika, a protiv 202. Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da će sledeće nedelje treći put izneti pred parlament sporazum o Bregzitu koji je postigla s EU. Najavila je da će, u slučaju da on... »

Britanski parlament odbacio mogućnost izjašnjavanja poslanika o alternativnim opcijama za Bregzit

Danas pre 9 dana
Britanski parlament je danas tesnom većinom odbacio amandman koji je predviđao da se poslanicima da vreme da glasaju o alternativnim opcijama za Bregzit.
Poslanici su prethodno odbacili još dva amandmana – o organizovanju novog referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU, i o mogućnosti da se od EU zatraži odlaganje izlaska Velike Britanije iz Unije, ali ne kasnije od 30. juna.... »

Tusk: Tražiću odlaganje Bregzita

Danas pre 10 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk najavio je da će podržati kasniju primenu Člana 50 u procesu Bregzita ako vlada Velike Britanije ne bude mogla da se složi oko sporazuma o izlasku iz Evropske unije.
„Tokom konsultacija pred samit Evropskog saveta (koji se održava 21. i 22. marta) apelovaću na 27 zemalja članica EU (EU27) da budu otvorene za produžetak ukoliko Velika Britanija odluči da je neophodno da ponovo promisli o... »

Britanski parlament odlučio da zatraži odlaganje izlaska iz EU

Danas pre 10 dana
Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predviđenog za 29. mart.
Za tu odluku glasalo je 412 poslanika, a protiv 202, prenosi Bi-Bi-Si. Današnja odluka znači da Velika Britanija možda neće izaći iz EU 29. marta kako je bilo planirano. Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da će sledeće... »

Bregzit: Britanski parlament glasao za odlaganje

Danas pre 10 dana
Poslanici britanskog parlamenta odlučili su ubedljivom većinom da zatraže saglasnost Evropske unije za odlaganje Bregzita, koji je bio predviđen za 29. mart. Za tu opciju glasalo je 412 poslanika i poslanica, dok je protiv bilo 202. Britanska premijerka Tereza Mej je izjavila da bi Bregzit mogao da... »
©2019 Netmark d.o.o.