Povezane vesti

Nemačka vlada: London treba da dostavi predloge EU o Bregzitu

Novi magazin 15.03.2019
London treba da dostavi predloge za istupanje iz članstva u Evropkoj uniji (EU) nakon što je britanski parlament odbio da ode bez sporazuma, saopštila je danas nemačka vlada. "Jasno je da bi naredni korak trebalo da bude onaj Velike Britanije koja… »

Britanija traži odlaganje izlaska iz EU

EurActiv 15.03.2019
Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predviđenog za 29. mart. Zvaničnici EU i lideri članica navode da će tražiti konkretne razloge za odlaganje Bregzita… »

Grubješić: Britanija neće dobiti bolji sporazum

Radio 021 15.03.2019
Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predvidjenog za 29. mart. Za tu odluku glasalo je 412 poslanika, a protiv 202. Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da… »

Britanski parlament odbacio mogućnost izjašnjavanja poslanika o alternativnim opcijama za Bregzit

Danas 15.03.2019
Britanski parlament je danas tesnom većinom odbacio amandman koji je predviđao da se poslanicima da vreme da glasaju o alternativnim opcijama za Bregzit. Poslanici su prethodno odbacili još dva amandmana – o organizovanju novog referenduma o izlasku… »

Tusk: Tražiću odlaganje Bregzita

Danas 14.03.2019
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk najavio je da će podržati kasniju primenu Člana 50 u procesu Bregzita ako vlada Velike Britanije ne bude mogla da se složi oko sporazuma o izlasku iz Evropske unije. „Tokom konsultacija pred samit Evropskog… »

Bregzit: Britanski parlament glasao za odlaganje

Danas 14.03.2019
Poslanici britanskog parlamenta odlučili su ubedljivom većinom da zatraže saglasnost Evropske unije za odlaganje Bregzita, koji je bio predviđen za 29. mart. Za tu opciju glasalo je 412 poslanika i poslanica, dok je protiv bilo 202. Britanska… »

Britanski parlament odlučio da zatraži odlaganje izlaska iz EU

Danas 14.03.2019
Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predviđenog za 29. mart. Za tu odluku glasalo je 412 poslanika, a protiv 202, prenosi Bi-Bi-Si. Današnja odluka znači da… »

Vesti dana »