Povezane vesti

Pilsnel:Da li je Stepinac 1943. tražio od pape priznanje NDH?

Studio B pre 7 dana
Otvaranje arhive pape Pija XII, koja se odnosi na period Drugog svetskog rata, u martu 2020. moglo bi konačno da otkrije ko je u Vatikanu i koliko znao o zločinima nad Srbima, papin stav prema Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH) i hrvatskom kardinalu Alojziju Stepincu.
„Videćemo šta je Stepinac pisao Vatikanu ili papi lično. Među problematičnim stvarima, na koje bi trebalo da dobijemo odgovor, jeste da li je tačno ili ne da je u maju 1943. tražio od pape Pija XII priznanje NDH“, kazao je za RTS... »

Da li je Stepinac 1943. tražio od pape priznanje NDH?

Vesti online pre 7 dana
Otvaranje arhive pape Pija XII, koja se odnosi na period Drugog svetskog rata, moglo bi konačno da otkrije ko je u Vatikanu i koliko znao o zločinima nad Srbima.
Arhiva, koja će biti otvorena u martu 2020. godine, mogla bi da otkrije i papin stav prema Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH) i hrvatskom kardinalu Alojziju Stepincu. "Videćemo šta je Stepinac pisao Vatikanu ili papi lično. Među... »

Da li je Stepinac 1943. godine tražio od pape prizanje NDH?

Večernje novosti pre 8 dana
Otvaranje arhive pape Pija XII, koja se odnosi na period Drugog svetskog rata, u martu 2020. moglo bi konačno da otkrije ko je u Vatikanu i koliko znao o zločinima nad Srbima
Otvaranje arhive pape Pija XII, koja se odnosi na period Drugog svetskog rata, u martu 2020. moglo bi konačno da otkrije ko je u Vatikanu i koliko znao o zločinima nad Srbima, papin stav prema Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH) i... »

Tajni arhivi Vatikana mogli bi da otkriju istinu o odnosu pape prema Stepincu

RTS pre 8 dana
RTS: Tajni arhivi Vatikana mogli bi da otkriju istinu o odnosu pape prema Stepincu
Otvaranje arhive pape Pija 12, koja se odnosi na period Drugog svetskog rata, moglo bi da razreši dilemu jevrejske zajednice o tome šta je Vatikan znao o progonu Jevreja. Tajni spisi koji će istraživačima postati dostupni u martu 2020. mogli bi konačno da otkriju i ko je i koliko znao o zločinima nad Srbima, papin stav prema NDH i Alojziju Stepincu.
Od pisma i reakcija legata Svete Stolice opata Markonea, iz tada Nezavisne države Hrvatske do saznanja Vatikana o Jasenovcu. Mogli bismo konačno da imamo i uvid u originalna pisma nadbiskupa Stepinca za čiji sadržaj danas u... »
©2019 Netmark d.o.o.