Povezane vesti

Petronijević za N1: Nije dokazana krivica Karadžića van razumne sumnje

N1 Info pre 31 dan
Drugostepena presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće sutra u Hagu u dva sata popodne. I tužilaštvo i odbrana podneli su žalbe na prvostepenu presudu, kojom je Karadžić bio osuđen na 40 godina zatvora. Sa Karadžićevim advokatom u Hagu je razgovarao reporter Zvonko Komšić.
Izvor: N1 Advokat Goran Petronijević, koji je član Karadžićevog pravnog tima, rekao je ranije da odbrana očekuje oslobađajuću presudu "ukoliko drugostepeno veće dokaze bude sagledalo sa pravnog, a ne političkog stanovišta".... »

Mit o Radovanu Karadžiću

Dojče vele pre 31 dan
Uoči drugostepene presude Radovanu Karadžiću, veći deo srpske javnosti u Republici Srpskoj očekuje oslobađajuću presudu. Mediji stalno ponavljaju da se radi o političkom sudu.
Predsednik „samoproglašene republike unutar Bosne i Hercegovine i naručilac brutalnog etničkog čišćenja“, kako je Radovan Karadžić označen u obrazloženju prvostepene presude Haškog tribunala kojom je on osuđen na 40 godina... »

Sutra konačna odluka o Karadžiću: Bivšem predsedniku Republike Srpske biće izrečena drugostepena presuda!

Kurir pre 32 dana
Konačna presuda Radovanu Karadžiću, bivšem predsedniku Republike Srpske biće izrečena sutra u Rezidualnom sudskom mehanizmu, nasledniku nekadašnjeg Haškog tribunala. Karadžić je u Hagu prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora za genocid u Srebrenici i zločine od 1992. do 1995. u BiH. On je u... »

Presuda Karadžiću: Izricanje sutra, u igri tri opcije za konačnu osudu ratnog predsednika Republike Srpske

Blic pre 32 dana
Pravosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće izrečena sutra na Žalbenom veću Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove. I tužilaštvo i odbrana podneli su žalbe na prvostepenu presudu, kojom je Karadžić osuđen na 40 godina zatvora. Bivši predsednik... »

Afere urušile poverenje u Hag

Večernje novosti pre 32 dana
Sudsko veće u sredu izriče drugostepenu presudu u postupku protiv Radovana Karadžića. Dodik: Nestanak dokaza nije doprineo da se veruje sudu
MEHANIZAM za krivične sudove u Hagu izreći će u sredu u 14 časova pravosnažnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. PROČITAJTE JOŠ - Karadžić zatražio da bude pušten na slobodu do pravosnažne presude... »

Sutra drugostepena presuda Radovanu Karadžiću

RTV pre 32 dana
RTV: Sutra drugostepena presuda Radovanu Karadžiću
HAG - Nakon tri godine žalbenog postupka, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu (naslednik Haškog tribunala) izreći će sutra drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Njega je u martu 2016. godine sudsko veće Haškog tribunala osudilo na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti u Bosni i Hercegovini 1992-1995. godine.
Žalbeno veće Mehanizma sada može tu presudu da potvrdi ili da je preinači, bilo u pogledu utvrđenih činjenica, bilo u pogledu vrste i visine kazne. Takođe može da je ukine i naloži da mu se suđenje ponovi. Prvostepenom presudom,... »

Uoči odluke o sudbini Radovana Karadžića - tri scenarija

Pravda pre 32 dana
Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog Mehanizma za krivične sudove, u sredu bi trebalo da izrekne presudu nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u drugostepenom (žalbenom) postupku. Karadžić je osuđen prvostepeno na 40 godina zatvora za zločine počinjene tokom poslednjeg rata na teritoriji te države.
Nekadašnja haška istražiteljka Nevenka Tromp za Avaz govori o tri moguća scenarija presude. Njoj je, kaže, najpoželjnija opcija, pa i najlogičnija, da bude proglašen krivim. Ona, međutim, ne isključuje ni mogućnost da Karadžić... »

Uoči odluke o sudbini Radovana Karadžića - tri scenarija

B92 pre 32 dana
B92: Uoči odluke o sudbini Radovana Karadžića - tri scenarija
Sarajevo -- U Bosni i Hercegovini se sa velikim očekivanjima gleda ka rezidualnom Mehanizmu u Hagu i izricanju pravosnažne presude Radovanu Karadžiću.
Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog Mehanizma za krivične sudove, u sredu bi trebalo da izrekne presudu nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u drugostepenom (žalbenom) postupku. Karadžić je osuđen... »

Šokantno svedočenje! Bivša haška istražiteljka: Radovan Karadžić bi sutra mogao da bude pušten na slobodu!

Kurir pre 32 dana
U Bosni i Hercegovini se sa velikim očekivanjima gleda ka Žalbenom veću Medunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, gde će sutra biti izrečena pravosnažna presuda Radovanu Karadžiću, koji je u prvom stepenu osuđen na 40 godina zatvora za zločine počinjene tokom poslednjeg rata na... »

Tri scenarija presude Karadžiću, od doživotne do slobode

Dnevnik pre 32 dana
SARAJEVO: U Bosni i Hercegovini se sa velikim očekivanjima gleda ka Žalbenom veću Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, gde će sutra biti izrečena pravosnažna presuda Radovanu Karadžiću, koji je u prvom stepenu osuđen na 40 godina zatvora za zločine počinjene tokom poslednjeg rata na teritoriji te države.
Nekadašnja haška istražiteljka Nevenka Tromp za Avaz govori o tri moguća scenarija presude Karadžiću. Njoj je, kaže, najpoželjnija opcija, pa i najlogičnija, da bude proglašen krivim za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu... »

Sutra konačna odluka o Karadžiću

Politika pre 32 dana
Sud odlučuje o žalbama bivšeg predsednika RS koji traži oslobađajuću presudu i tužilaštva koje za genocid u Srebrenici predlaže doživotni zatvor
Konačna presuda Radovanu Karadžiću, bivšem predsedniku Republike Srpske biće izrečena sutra u Rezidualnom sudskom mehanizmu, nasledniku nekadašnjeg Haškog tribunala. Karadžić je u Hagu prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora za... »
©2019 Netmark d.o.o.