Povezane vesti

NBS vratila digitalizovana izdanja Politike, koja je prethodno povukla sa sajta

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: NBS vratila digitalizovana izdanja Politike, koja je prethodno povukla sa sajta
Narodna biblioteka Srbije vratila je digitalizovana izdanja lista "Politika" od 1904. do 1941. godine, koja su prethodno ukolnjena sa sajta NBS na zahtev kuće "Politika novine i magazini", saopštilo je Udruženje novinara Srbije.
U pismu upućenom direktorki PNM-a Miri Glišić Simić koje je potpisao upravnik NBS Laslo Blašković stoji da njen usmeni zahtev od 21. februara "nema pravni osnov". Kako navodi UNS, Narodna biblioteka je u pismu upućenom Miri... »

Nezakoniti zahtevi najstarijeg dnevnika u Srbiji

Danas sreda, 20. mart 2019.
Digitalna izdanja predratnih brojeva Politike ponovo na sajtu NBS Digitalizovana izdanja lista Politika za period od 1904. do 1941. od danas u podne ponovo su dostupna na sajtu Narodne biblioteke Srbije.
NBS je danas u isto vreme objavila i sadržaj pisma svog upravnika Lasla Blaškovića, kojim je u ponedeljak obavestio direktora izdavačke kuće Politika novine i Magazini Miru Glišić Simić da ne postoji pravni osnov za njen usmeni... »

Narodna biblioteka vratila digitalizovana izdanja Politike, koja je prethodno povukla sa sajta

Danas sreda, 20. mart 2019.
Narodna biblioteka Srbije (NBS) vratila je digitalozovana izdanja lista „Politika“ od 1904. do 1941. godine, koja su prethodno ukolnjena sa sajta NBS-a na zahtev kuće „Politika novine i magazini“(PNM), saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije(UNS).
U pismu upućenom direktorki PNM-a Miri Glišić Simić koje je potpisao upravnik NBS-a Laslo Blašković stoji da njen usmeni zahtev od 21. februara „nema pravni osnov“. Kako navodi UNS, Narodna biblioteka je u pismu upućenom Glišić... »
©2019 Netmark d.o.o.