Gojković: DS pobegla - gde su naši novci?

Gojković: DS pobegla - gde su naši novci?

Blic pre 59 dana
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je rasprava o AP Vojvodini pokazala da u parlamentu sede ozbiljni poslanici koji argumentima sučeljavaju mišljenja i dodala da je sada bio trenutak da u salu uđu svi poslanici. Gojković je rekla da Srbija ne zna ništa o političkim... »

Gojković: Ova sednica bila prilika da se poslanici vrate u salu i iznesu svoj stav o Vojvodini

Beta pre 59 dana
Predsednica Skupštine Srbije i poslanica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković izjavila je danas da nije u pitanju farsa, ni političko potkusurivanje to što je na dnevni red sednice stavljen Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezoluciji o Vojvodini na zahtev Lige... »

Gojković: Ova sednica bila prilika da se poslanici vrate u salu i iznesu svoj stav o Vojvodini

Novi magazin pre 59 dana
Predsednica Skupštine Srbije i poslanica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković izjavila je danas da nije u pitanju farsa, ni političko potkusurivanje to što je na dnevni red sednice stavljen Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezoluciji o Vojvodini na zahtev Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Gojković je tokom rasprave o tom zakonu i rezoluciji u parlamentu rekla da je zakazivanje sednice bio trenutak da uđu svi poslanici u salu i da građani saznaju šta su politički stavovi poslanika koji bojkotuju rad u plenumu i da... »

Poslanici vladajuće koalicije kritikovali Čankovu rezoluciju

Politika pre 59 dana
Poslanici vladajuće koalicije ocenili su danas da Predlog rezolucije o Vojvodini koje je podneo LSV narušava i degradira srpski narod, kao i da je suprotan Ustavu i nedorečen, dok je predlagač Nenad Čanak odbacio takve navode. Poslanik SNS Marko Atlagić je najpre rekao da mu je žao što u sali nisu... »

Poslanici vladajuće koalicije: Čanak ne želi da Vojvodina bude autonomna pokrajina već federalna jedinica

RTV pre 59 dana
RTV: Poslanici vladajuće koalicije: Čanak ne želi da Vojvodina bude autonomna pokrajina već federalna jedinica
BEOGRAD - Poslanici vladajuće koalicije ocenili su danas da Predlog rezolucije o Vojvodini koje je podneo LSV narušava i degradira srpski narod, kao i da je suprotan Ustavu i nedorečen, dok je predlagač Nenad Čanak odbacio takve navode.
Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović ocenio je da se Čanak zalaže da se promeni državno uređenje i da Srbija postane federalna, navodeći da to nije izvorno njegova ideja već da ona traje prilično dugo. Kako je rekao,... »

SNS: Čankova rezolucija "pokvareno" degradira srpski narod

B92 pre 59 dana
B92: SNS: Čankova rezolucija "pokvareno" degradira srpski narod
Beograd -- Poslanici vladajuće koalicije ocenili su da Predlog rezolucije o Vojvodini koje je podneo LSV narušava i degradira srpski narod, Nenad Čanak odbacuje te navode.
Poslanici vladajuće koalicije ocenili su danas da je Predlog rezolucije o Vojvodini koje je podneo LSV suprotan Ustavu i nedorečen, Poslanik SNS Marko Atlagić je najpre rekao da mu je žao što u sali nisu prisutni poslanici Saveza... »

Degradira srpski narod i suprotna je Ustavu: Poslanici vladajuće koalicije kritikovali Čankovu rezoluciju

Kurir pre 59 dana
Poslanici vladajuće koalicije ocenili su danas da Predlog rezolucije o Vojvodini koje je podneo LSV narušava i degradira srpski narod, kao i da je suprotan Ustavu i nedorečen, dok je predlagač Nenad Čanak odbacio takve navode. Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović ocenio je da se Čanak... »

Martinović (SNS): Čanak ne želi autonomiju, već da Vojvodina bude republika

N1 Info pre 59 dana
Poslanici vladajuće većine kritikovali su predloženi zakon o finansiranju Vojvodine i rezoluciju koju su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine navodeći da je suprotna Ustavu i da lider LSV Nenad Čanak zagovara stvaranje federalne države.
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović rekao je da se Čanak zalaže da se promeni državno uređenje Srbije, odnosno da Srbija prestane da bude unitarna država i postane federalna, te Vojvodina... »

Martinović: Čanak ne pripada onima koji bi vlast menjali na ulici

Danas pre 59 dana
Poslanici Skupštine Srbije nastavili raspravu o zakonima koje je predložila LSV Sudeći po dosadašnjem toku rasprave Predlog Zakona o finansiranju Vojvodine i Rezolucija o Vojvodini koje je predložila Liga socijaldemokrata Vojvodine neće dobiti potrebnu podršku u danu za glasanje, jer je ocenjeno da se LSV zalaže za federalnu državu, vraćanje Ustava iz 1974. godine, ali i uvođenje fiskalnog separatizma.
Uprkos kritikama na račun predloženih takona šef skupštinskih naprednjaka nije skriviao reči pohvale na račun opozicionog kolege, lidera LSV, ali se i Čanak potrudio da ne ostane dužan kolegi iz poslaničke klupe. „Vi ste i juče i... »

Parlament nastavio raspravu o finansiranju Vojvodine

RTS pre 59 dana
RTS: Parlament nastavio raspravu o finansiranju Vojvodine
Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju i o finansiranju Vojvodine i rezoluciji o Vojvodini koji su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine. Iz redova vladajuće kolacije ocenjeno je da su predložena rešenja suprotna Ustavu i nedorečena kao i da degradiraju srpski narod. Lider LSV Nenad Čanak odbacuje takve navode.
U nastavku rasprave o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i Predlogu rezolucije o Vojvodini koji su podneli poslanici LSV-a, poslanici vladajuće koalcije odbacili su preložena rešenja. Poslanik SNS-a Marko Atlagić poručio je... »

Poslanici vladajuće koalicije kritikovali Čankovu rezoluciju

Dnevnik pre 59 dana
BEOGRAD: Poslanici vladajuće koalicije ocenili su danas da Predlog rezolucije o Vojvodini koje je podneo LSV narušava i degradira srpski narod, kao i da je suprotan Ustavu i nedorečen, dok je predlagač Nenad Čanak odbacio takve navode.
Poslanik SNS Marko Atlagić je najpre rekao da mu je žao što u sali nisu prisutni poslanici Saveza za Srbiju da sučele stavove o rezoluciji. "Oni vrše ovih dana protivpravne upade u institucije zemlje. Njihov vođa Boško obradović... »

Zakon o "vojvođanskim novcima" praktično već odbačen

Mondo pre 59 dana
U Skupštini Srbije se danas raspravlja da li AP Vojvodina treba da ima stabilni izbor finansiranja i fiksni iznos. SPS i SNS protiv predloženog zakona i 7 odsto budžeta za Vojvodinu.
Foto: MONDO, Milutin Vujičić Socijalistička partija Srbije (SPS) neće glasati za predloženi zakon o finansiranju Vojvodine, jer bi njegovo usvajanje vodilo novima sukobima i podelama unutar srpskog društva, najavio je danas... »

Poslanici traže reagovanje države

B92 pre 59 dana
B92: Poslanici traže reagovanje države
Beograd -- Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Natašu Jovanović pitala je najviše državne organe šta će preduzeti “povodom sramne presude Radovanu Karadžiću”.
Ona je u Skupštini Srbije, pitanje postavila predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i ministarki pravde Neli Kuburović. Presuda, prema njenoj oceni, predstavlja kontinuitet "antisrpskog Haškog tribunala u... »

Nastavljena rasprava o Vojvodini, radikali traže da država reaguje na presudu Karadžiću

Novi magazin pre 59 dana
Skupština Srbije nastavila je danas načelnu raspravu o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i rezoluciji o Vojvodini koje je predložila Liga socijaldemokrata Vojvodine.
Tokom jučerašnje rasprave predstavnici vladajućih stranka najavili su da neće podržati predložene akte, Savez vojvođanskih Mađara je najavio podršku, a lider LSV Nenad Čanak ocenio je da je bez obzira na to što nije najavljena... »

Predlog o Vojvodini star 10 godina?

Danas pre 59 dana
Rasprava o Vojvodini Kada se sve veća politička kriza, zbog uzurpacije, blokade i urušavanja državnih institucija od strane režima prenela na ulicu, vlast nas uvlači u grotesku zvanu Vojvodina prikrivajući ključne državne probleme, upozorio je danas potpredsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Sandić.
U saopštenju medijima navodi da Narodna skupština odavno nije narodna, da Vlada Srbije stvara privid rada Parlamenta a da omiljena Vučićeva opozicija odlučuje o finansiranju Vojvodine, u šta se građani mogu uveriti prateći rad... »

Poslanici i danas o Predlogu zakona o finansiranju AP Vojvodine

Danas pre 59 dana
Skupština Srbije nastavila je danas rad, a na dnevnom redu je, posle poslaničkih pitanja, koja se po Poslovniku postavljaju utorkom i četvrtkom u prvom satu sednice, nastavak rasprave o Predlogu zakona o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Taj predlog podnela je Liga socijaldemokrata Vojvodine, čiji je lider Nenad Čanak u sredu i sam izrazio sumnju da će zakon biti usvojen, ali je ocenio da je dobro to što je uopšte stavljen na dnevni red. Vlada Srbije, kao i... »

Poslanici danas ponovo u klupama: U Skupštini nastavak rasprave o zakonima o Vojvodini

Kurir pre 59 dana
BEOGRAD - Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i Predlogu rezolucije u Vojvodini, koji su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine. Vlada Srbije odbila je oba predložena rešenja, a nadležni skuštinski odbor je ocenio da je rezolucija... »

Skupština Srbije nastavlja raspravu o zakonima o Vojvodini

Radio 021 pre 59 dana
Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i Predlogu rezolucije u Vojvodini, koji su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Vlada Srbije odbila je oba predložena rešenja, a nadležni skuštinski odbor je ocenio da je rezolucija neustavna. Predsednik LSV Nenad Čanak rekao je na sednici da predloženim rešenjima niko ne poriče neodvojivost Vojvodine od... »

SNS: Čankov predlog zakona o Vojvodini neprihvatljiv

Politika pre 59 dana
Predlog zakona o finansiranju Vojvodine koji je predložio lider LSV Nenad Čanak je neprihvatljiv za Vladu Srbije i SNS, izjavila je poslanica te stranke Aleksandra Tomić. „Treba da razgovaramo o finansiranju Vojvodine, ali ovakav koncept je neprihvatljiv za SNS i vladu koja odgovorno vodi ovu... »
©2019 Netmark d.o.o.