"EU više ništa dodatno ne može da učini da pomogne Mej"

"EU više ništa dodatno ne može da učini da pomogne Mej"

B92 pre 34 dana
B92: "EU više ništa dodatno ne može da učini da pomogne Mej"
Brisel -- Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je zadovoljstvo rezultatima dvodnevnog samita lidera EU posvećen Bregzitu.
Tusk je dodao da Evropska unija više ništa dodatno ne može da učini da pomogne britanskoj premijerki Terezi Mej. Tusk je novinarima na kraju samita rekao da je "sudbina Bregzita u rukama britanskih prijatelja". Predsednik... »

Tusk: Sve je moguće do novog roka za Brexit 12. aprila

Al Jazeera pre 34 dana
Šef Evropskog vijeća kaže da su mogući dogovor, duža odgoda ili poništavanje Člana 50, odnosno odustajanje od Brexita.
Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk izjavio je u petak da je "sve moguće" do novog roka za Brexit, određenog za 12. travnja, ne odobre li britanski zastupnici idućeg tjedna ugovor o izlasku. "Do 12. travnja sve je moguće:... »

Tusk: EU ne može više ništa dodatno da učini da pomogne Terezi Mej

Radio 021 pre 34 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je zadovoljstvo rezultatima dvodnevnog samita lidera Evropske unije (EU) posvećen Bregzitu i dodao da EU više ništa dodatno ne može da učini da pomogne britanskoj premijerki Terezi Mej.
Tusk je novinarima na kraju samita rekao da je "sudbina Bregzita u rukama britanskih prijatelja". Predsednik Evropskog saveta je dodao da su lideri EU spremni na najgore, ali da se nadaju najboljem. Lideri EU prihvatili su sinoć... »

Bregzit, ili-ili do 12. aprila

RTS pre 34 dana
RTS: Bregzit, ili-ili do 12. aprila
Lideri EU odlučili su da odlože izlazak Velike Britanije iz EU na najmanje dve nedelje. Premijeka Tereza Mej tako je dobila dodatno vreme da u parlamentu pronađe rešenje kojim bi se izbegao potencijalno haotični scenario izlaska Velike Britanije bez sporazuma sa Briselom.
Neizvesnost oko Bregzita se nastavlja. Ako britanski parlament odobri sporazum sledeće nedelje, datum Bregzita biće 22. maj, ali ako ga odbije po treći put–ima rok do 12. aprila da predloži kojim putem dalje. "Vlada Velike... »

"U paklu ima još mesta": Cela Britanija strepi od Bregzita, a lideri EU im se podsmevaju (video)

Blic pre 34 dana
Lideri Evropske unije su na samitu u Briselu odlučili da odlože Bregzit, ali po određenim uslovima i ne onoliko koliko je premijerka Velike Britanije Tereza Mej tražila. Na konferenciji za medije tim povodom na pitanja su odgovarali šef Evropske komisije Žan Klod Junker i predsednik Evropskog... »

Tusk: EU ne može više ništa dodatno da učini da pomogne Terezi Mej

Večernje novosti pre 34 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je danas zadovoljstvo rezultatima dvodnevnog samita lidera Evropske unije (EU) posvećen Bregzitu i dodao da EU više ništa dodatno ne može da učini da pomogne britanskoj premijerki Terezi Mej
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je danas zadovoljstvo rezultatima dvodnevnog samita lidera Evropske unije (EU) posvećen Bregzitu i dodao da EU više ništa dodatno ne može da učini da pomogne britanskoj premijerki... »

Makron: Evropa ne sme da ostane talac Bregzita

Vesti online pre 34 dana
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Evropa ne sme da ostane talac procesa Bregzita koji je u toku.
- Evropski projekat ne sme ostati zarobljenik Bregzita - rekao je Makron novinarima, u vreme kada se britanska premijerka Tereza Mej bori da ubedi poslanike u duboko podeljenom parlamentu da podrže njen sporazum o Bregzitu, nakon... »

Tusk: EU ne može više ništa dodatno da učini da pomogne Terezi Mej

Novi magazin pre 34 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je danas zadovoljstvo rezultatima dvodnevnog samita lidera Evropske unije (EU) posvećen Bregzitu i dodao da EU više ništa dodatno ne može da učini da pomogne britanskoj premijerki Terezi Mej.
Tusk je novinarima na kraju samita rekao da je "sudbina Bregzita u rukama britanskih prijatelja". Predsednik Evropskog saveta je rekao da su lideri EU spremni na najgore, ali da se nadaju najboljem. Lideri EU prihvatili su sinoć... »

Makron i Tusk o odlaganju Bregzita

RTS pre 34 dana
RTS: Makron i Tusk o odlaganju Bregzita
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk kaže da su EU 27 i Ujedinjeno Kraljevstvo formalizovali odluku o odlaganju Bregzita i poručuje da su do 12. aprila i dalje moguće sve opcije u procesu izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Unije. Emanuel Makron poručuje da Evropa ne sme da ostane talac Bregzita.
"Moguć je dogovor, duže odlaganje Bregzita ukoliko Ujedinjeno Kraljevstvo odluči da ponovo razmotri svoju strategiju, a moguće je i povlačenje Člana 50 što je u rukama vlade Ujedinjenog Kraljevstva", izjavio je Tusk. Predsednik... »

Tusk: EU ne može više ništa dodatno da učini da pomogne Terezi Mej

Danas pre 34 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je danas zadovoljstvo rezultatima dvodnevnog samita lidera Evropske unije (EU) posvećen Bregzitu i dodao da EU više ništa dodatno ne može da učini da pomogne britanskoj premijerki Terezi Mej.
Tusk je novinarima na kraju samita rekao da je „sudbina Bregzita u rukama britanskih prijatelja“. Predsednik Evropskog saveta je rekao da su lideri EU spremni na najgore, ali da se nadaju najboljem. Lideri EU prihvatili su sinoć... »

Makron: Evropa ne sme da ostane talac Bregzita

Večernje novosti pre 34 dana
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Evropa ne sme da ostane talac procesa Bregzita koji je u toku
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Evropa ne sme da ostane talac procesa Bregzita koji je u toku. "Evropski projekat ne sme ostati zarobljenik Bregzita", rekao je Makron novinarima, u vreme kada se britanska... »

Tusk: Evropa je spremna na najgore, ali nadamo se najboljem!

Kurir pre 34 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk kaže da su EU 27 i Ujedinjeno Kraljevstvo formalizovali odluku o odlaganju Bregzita i poručuje da su do 12. aprila i dalje moguće sve opcije u procesu izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU.
"Moguć je dogovor, duže odlaganje Bregzita ukoliko Ujedinjeno Kraljevstvo odluči da ponovo razmotri svoju strategiju, a moguće je i povlačenje Člana 50 što je u rukama vlade Ujednjenog Kraljevstva", izjavio je Tusk. Predsednik... »

Lideri EU stavili Britance pred giljotinu

Večernje novosti pre 34 dana
Ako parlament u Londonu ponovo odbije predlog premijerke Mej o prihvatanju sporazuma s EU, uz neke naknadne dopune, na snagu stupa, kako svi vide, haotični izlazak Britanaca
Vođe Evropske unije (EU) su sinoć oko ponoći odlučile da Velikoj Britaniji izlazak iz članstva odlože do 12. aprila, ako parlament u Londonu i treći put odbaci sporazum EU-Velika Britanija o "uređenom izlasku", dok bi ako ga... »

Bregzit se odlaže

B92 pre 34 dana
B92: Bregzit se odlaže
Brisel -- Evropski savet jednoglasno je doneo odluku da se povlačenje Velike Britanije iz Evropske unije odloži za 22. maj 2019. godine.
To se navodi u zaključcima dvodnevnog samita lidera EU koji je sinoć završen u Briselu. Ovaj produžetak odobrilo je 27 članica EU pod uslovom da Donji dom britanskog parlamenta sledeće nedelje podrži Sporazum o povlačenju. "Po... »

EU pokazala jedinstvo o Bregzitu, nema poverenja u Terezu Mej

EurActiv pre 34 dana
Lideri EU na samitu u Briselu preuzeli su kontrolu u procesu Bregzita od britanske premijerke Tereze Mej. Oni su 22. marta ocenili da su opasnosti oko Bregzita prevelike i ukazali na potrebu delovanja kako bi se zaštitilo nesmetano funkcionisanje najvećeg trgovinskog bloka u svetu. Posle osam sati... »

Bregzit: Lideri EU stavili Britance pred giljotinu

Novi magazin pre 34 dana
Vođe Evropske unije (EU) su sinoć oko ponoći odlučile da Velikoj Britaniji izlazak iz članstva odlože do 12. aprila, ako parlament u Londonu i treći put odbaci sporazum EU-Velika Britanija o "uređenom izlasku", dok bi ako ga prihvati rok za Bregzit bio 22. maj, dan uoči izbora za Evropski parlament.
Velika Britanija, jer tad stupa na snagu sporazum o uređenom razdruživanju ne bi mogla učestvovati na tim izborima i prethodno bi već uveliko krenula u ratifikaciju sporazuma i druge korake razlaza s EU. Ako parlament u Londonu... »

EU prihvatila odlaganje Bregzita

Novi magazin pre 34 dana
Britanska premijerka Tereza Mej tražiće od poslanika svoje zemlje da podrže njen dogovor o izlasku iz EU posle pristanka vođa Unije da odlože Bregzit.
Sinoć su posle osam sati pregovora vođe EU prihvatile da odobre Velikoj Britaniji dve opcije za odlaganje Bregzita dalje od prvobitnog roka 29. marta. Oni su se dogovorili da odlože Brezgit do 22. maja ukoliko britanski poslanici... »

Poslednji ustupak Londonu

Dojče vele pre 34 dana
Evropska unija dala je Terezi Mej još malo vremena. Ukoliko sporazum naredne sedmice bude usvojen, dobiće još dva meseca. A ako ne, samo još dve nedelje. EU se priprema za tvrdi Bregzit, ocenjuje Barbara Vezel.
Tereza Mej ne može i neće više da uči. Još jednom se pojavila praznih ruku na samitu EU u Briselu i nije imala spreman odgovor za svoje evropske kolege. Šta želi da uradi ako britanski parlament sledeće nedelje još jednom odbije... »

EU pristala na odlaganje Bregzita

N1 Info pre 34 dana
Evropska Unija (EU) ponudila je Velikoj Britaniji odlaganje Bregzita, izlaska iz EU, do sredine aprila, umesto ranije dogovorenog za 29. mart.
Unija je, kako prenose svetske agencije, time daje šansu premijerki Terezi Mej da postigne dogovor u britanskom parlamentu o Bregzitu. U agencijskim vestima se dodaje da će EU dozvoliti i odlaganje do 22. maja, ali samo pod... »

EU pristala na odlaganje Bregzita

Nova ekonomija pre 34 dana
Evropska Unija (EU) ponudila je Velikoj Britaniji odlaganje Bregzita, izlaska iz EU, do sredine aprila, umesto ranije dogovorenog za 29. mart. Unija, kako prenose svetske agencije, nudi Britaniji kraće odlaganje izlaska iz EU čime daje šansu premijerki Terezi Mej da postigne dogovor u britanskom... »

EU pristala na odlaganje Bregzita

Nova ekonomija pre 34 dana
Evropska Unija (EU) ponudila je Velikoj Britaniji odlaganje Bregzita, izlaska iz EU, do sredine aprila, umesto ranije dogovorenog za 29. mart. Unija, kako prenose svetske agencije, nudi Britaniji kraće odlaganje izlaska iz EU čime daje šansu premijerki Terezi Mej da postigne dogovor u britanskom... »

Lideri EU postiglli dogovor o odlaganju "Bregzita"

Večernje novosti pre 35 dana
Lideri zemalja članica EU ponovo su posvetili svoj samit famoznom članu 50. Lisabonskog sporazuma, ne bi li oko izlaska Velike Britanije pronašli rešenje kojim će svi biti zadovoljni
BRISEL-OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" LIDERI zemalja članica odobrili su u četvrtak Velikoj Britaniji kratak predah za "bregzit", i to po dva scenarija. Kako je to nešto pre ponoći na konferenciji za štampu u četvrtak veče u... »

EU pristala na odlaganje Bregzita

Danas pre 35 dana
Evropska Unija (EU) ponudila je Velikoj Britaniji odlaganje Bregzita, izlaska iz EU, do sredine aprila, umesto ranije dogovorenog za 29. mart.
Unija, kako prenose svetske agencije, nudi Britaniji kraće odlaganje izlaska iz EU čime daje šansu premijerki Terezi Mej da postigne dogovor u britanskom parlamentu o Bregzitu. U agencijskim vestima se dodaje da će EU dozvoliti i... »

EU prihvatila zahtev Velike Britanije: Bregzit odložen do 22. maja

Kurir pre 35 dana
Britanska premijerka Tereza Mej pozdravila je odluku lidera EU da odloži Bregzit, navodeći da sada poslanici britanskog parlamenta imaju jasan izbor šta sledeće treba da urade
Evropski savet jednoglasno je doneo odluku da se povlačenje Velike Britanije iz EU odloži za 22. maj 2019. godine, navodi se u zaključima dvodnevnog samita lidera EU koji je sinoć završen u Briselu. Unija, kako prenose svetske... »

Krajnji rok za Bregzit 22. maj?

Danas pre 35 dana
EU ne prihvata predlog britanske premijerke za tromesečno odlaganje Evropska unija je spremna da preuzme kontrolu nad izlaskom Velike Britanije iz bloka time što će odbaciti zahtev premijerke Tereze Mej za tromesečno odlaganje i postaviti novi rok, koji ne može biti kasnije od 22. maja.
Mej je zatražila odlaganje Bregzita do 30. juna, kako bi pokušala konačno da dobije podršku članova parlamenta za svoj sporazum sa EU. Međutim, ambasadori EU su se na sastanku u sredu kasno uveče složili da bi bilo previše... »

Bregzit: EU planira da ponudi Velikoj Britaniji odlaganje za 22. maj

Danas pre 35 dana
Velika Britanija bi mogla da dobije odlaganje Bregzita do 22. maja, pod uslovom da poslanici u parlamentu prihvate plan premijerke Tereze Mej, navodi se u nacrtu dokumenta Evropske saveta. Navodi se i da nije moguće odlaganje posle datuma kada se održavaju izbori za Evropski parlament. Mej je u... »

Vučić se sastao sa Lukašenkom u Pekingu

Blic  pre 57 minuta  još 12 povezanih

Sjajna partija Jokića nedovoljna, Sparsi izborili majstoricu

Beta  pre 57 minuta  još 9 povezanih

Notr Dam: Sakupljeno više novca od troškova popravke

RTV  pre 4 sata  još 5 povezanih

"U Vatikanu sam u zvaničnoj poseti, a za male duše..."

B92  pre 44 minuta  još 5 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.