"London neće menjati svoj stav povodom Golanske visoravni"

"London neće menjati svoj stav povodom Golanske visoravni"

Blic pre 34 dana
Britanija je saopštila da ne planira da menja svoj stav u vezi sa Golanskom visoravni, nakon što je američki predsednik Donald Tramp najavio priznanje izraelskog suvereniteta nad ovom teritorijom, koja je oduzeta Siriji tokom rata 1967. godine. - Stav Britanije je da je Izrael okupirao Golansku... »

UN: Golanska visoravan pripada Siriji

Danas pre 34 dana
Zamenik zvaničnog predstavnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Farhan Hak izjavio je danas da status Golanske visoravni ostaje nepromenjen, uprkos najavi američkogh predsednika Donalda Trampa da će SAD priznati suverenitet Izraela na toj teritoriji.
To je veoma konkretno izrečeno u rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i u odgovarajućoj rezoluciji Generalne skupštine – status Golanske visoravni nije promenjen, rekao je Hak, prenosi Sputnik. Tramp je 21. marta na... »

EU neće priznati suvernitet Izraela nad Goranskom visoravni

Danas pre 34 dana
Portoparolka Evropske unije Maja Kocijančič izjavila je da EU neće priznati suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni, nakon što je američki predsednik Donald Tramp najavio da će Vašington to učiniti.
Tramp: Vreme je da SAD priznaju suverenitet Izraela nad Golanom U skladu sa međunarodnim pravom, EU ne priznaje suverenitet Izraela nad teritorijama koje je okupirao od jula 1967. godine, uključujući Golansku visoravan, i ne... »
©2019 Netmark d.o.o.