Dan sećanja na KIM: Srbi praštaju, ali ne zaboravljaju

Dan sećanja na KIM: Srbi praštaju, ali ne zaboravljaju

Studio B pre 57 dana
Predstavnici lokalne samouprave i Srpske liste simbolično u 12 sati i 44 minuta položili su vence na spomenik „Istina“ u blizini glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici.
foto Tanjug Predstavnici Srpske liste i predsednik privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić odali su poštu stradalima u NATO agresiji uz poruku da se zločini nikada nesmeju zaboraviti. Dan sećanja na KIM: Srbi praštaju,... »

Jedna mapa pokazuje kolika sila je "navalila" na malu Srbiju i sav besmisao nemilosrdnog bombardovanja (foto)

Telegraf pre 57 dana
Na njoj su prikazani pravci doleta i operacije NATO vazduhoplovnih snaga tokom čitavog perioda agresije
Bombardovanja tadašnje SRJ se ne seća samo onaj ko se tada nije ni rodio. Svi ga pamtimo, na ovaj ili onaj način. Neko ne može iz glave da izbaci užasni zvuk sirena koje najavljuju vazdušnu opasnost, a poneko se seća samo lepih... »

"Možemo oprostiti, ali najgnusniji zločin 20. veka nikada nećemo zaboraviti": Na Kosovu odata pošta nastradalima u NATO agresiji (foto) (video)

Telegraf pre 57 dana
Građani su minutom ćutanja odali poštu nastradalima, a zvuk sirene za vazdušnu opasnost podsetio je na dan kada je pre 20 godina počelo bombradovanje SR Jugoslavije
Širom Kosova i Metohije danas se raznim manifestacijama obeležava 20. godina od početka NATO bombardovanja SRJ. U Kosovskoj Mitrovici su pored glavnog gradskog mosta na Ibru vence na spomenik “Beli Anđeo” predsednik privremenog... »

Godišnjica NATO agresije obeležena i u Subotici: Položeni venci na spomenik poginulim herojima

Kurir pre 57 dana
Subotički dobrovoljac Josip Sič poginuo na Košarama, a tri subotička vojnika Goran, Zoltan i Vladimir poginuli su 1999. godine, od NATO bombi. Danas u Subotici na spomeniku Njihovoj vernosti položeni venci poginulima.
SUBOTICA - Danas se navršava 20 godina od početka vazdušnih napada NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ). Napadi su započeti 24. marta, nešto pre 20 časova i trajali su 11 nedelja. Danas su u Subotici u znak sećanja na... »

Pacoli: Početak bombardovanja bio je jedan od najsrećnijih dana u mom životu

Vesti online pre 57 dana
U danu kada se u Srbiji obeležava 20 godina NATO agresije na našu zemlju, kosovski šef diplomatije Bedžet Pacoli, likuje i slavi početak napada, postavljanjem neprimerenih komentara na društvenim mrežama.
Naime, on je uz objavu fotografije zgrade u plamenu posle NATO bombardovanja jednog od ciljeva napisao da je na današnji dan počela agresija na nekadašnju državu Jugoslaviju. - Na današnji dan NATO je započeo udare protiv srpskih... »

"Početak NATO agresije bio je jedan od najsrećnijih dana u mom životu": Pacoli ovim komentarom zapalio društvene mreže (foto)

Telegraf pre 57 dana
Zahvalni zauvek - napisao je Bedžet Pacoli uz fotografiju pogođene mete u SRJ
U danu kada se u Srbiji obeležava 20 godina NATO agresije na našu zemlju, šef diplomatije tzv. Kosova, Bedžet Pacoli, likuje i slavi početak napada, postavljanjem neprimerenih komentara na društvenim mrežama. Naime, on je uz... »

Dvadeset godina od NATO agresije

RT Kragujevac pre 57 dana
Danas se navršava 20 godina od početka vazdušnih napada NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Tokom NATO bombardovanja koje je trajalo 11 nedelja je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. U bombardovanjima, koja su bez prekida trajala 78 dana, tesko su... »

Dan sećanja na NATO agresiju: Bol neprolazna

OK radio pre 57 dana
U Vranju je u nedelju, 24. marta, ispred spomenika stradalima, obeležan dan kada je pre 20 godina počela agresija NATO snaga na tadašnju SR Jugoslaviju.
- Danas se navršava dve decenije naše žive rane, dve decenije kako znamo da je naša tuga neutešna, da žal ne jenjava i da je naša bol neprolazna. 24. mart je dan kada je pre 20 godina utihnuo osmeh proleća i kada su miris cveća... »

Dan sećanja na NATO agresiju: Žal ne jenjava, bol je neprolazna

Jugmedia pre 57 dana
Napad NATO alijanse na našu zemlju ispoljio je svo bezdušje svetskih sila, koje su bacajući bombe naše dane pretvorili u noći, a noći u najcrnju tminu, rekao je na komemorativnom skupu povodom 20 godina od početka NATO agresije na našu zemlju gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković. „Tih 78 dana... »

Dvadeseta godišnjica NATO bombardovanja

Top press pre 57 dana
Vazdušni napadi NATO snaga na Srbiju, odnosno tadašnju SRJ, počeli su na današnji dan pre 20 godina. Za 78 dana poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi. Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, a naredbu je tadašnjem komandantu savezničkih snaga, američkom generalu Vesliju Klarku, izdao generalni sekretar NATO-a Havijer Solana. Klark je docnije u knjizi „Moderno ratovanje“ napisao – ne samo da je planiranje vazdušne operacije NATO-a protiv SRJ
Vazdušni napadi NATO snaga na Srbiju, odnosno tadašnju SRJ, počeli su na današnji dan pre 20 godina. Za 78 dana poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi. Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez... »

Dvadeset godina od NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru

Jug press pre 57 dana
BEOGRAD Ove nedelje navršava se 20 godina od NATO bombardovanja Srbije, tadašnje Savezne Republike Jugoslavije. Tog 24. marta 1999. godine, oko 20 časova, devetnaest zemalja NATO alijanse se bez dozvole Saveta bezbednosti UN obrušilo na našu zemlju. Teror nad Srbijom trajao je 78 dana. 24. marta... »

Čule su se sirene, pa je usledila poruka: Pažnja, pažnja vazdušna opasnost! Pale su prve bombe: 20 godina od bombardovanja sr Jugoslavije (foto)

iKragujevac pre 57 dana
Na današnji dan pre 20 godina počeli su vazdušni napadi NATO na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, koji su trajali 78 dana. U akciji nazvanoj "Milosrdni anđeo" izvršeno je 2.300 vazdušnih udara na 995 objekata širom zemlje, a 1.150 borbenih aviona lansiralo je blizu 420.000 projektila ukupne mase 22.000 tona.
Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, a naredbu je tadašnjem komandantu savezničkih snaga, američkom generalu Vesliju Klarku izdao generalni sekretar NATO Havijer... »

Ovako smo saznali da počinje bombardovanje: Obraćanje Slobodana Miloševića naciji (video)

Srbija danas pre 58 dana
Na današnji dan, pre 20 godina, tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević saopštio je građanima vest da je Srbija ušla u rat sa NATO paktom
U akciji snaga koja je trajala 78 dana i u kojoj je učestvovalo 19 zemalja, poginulo je između 2.500 i 4.000 ljudi, a skoro 5.000 je ranjeno. Srbija je pretrpela ogromnu materijalnu štetu, a procene se kreću u rasponu od 30 do... »

Čule su se sirene, pa je usledila poruka: Pažnja, pažnja vazdušna opasnost! Pale su prve bombe: 20 godina od bombardovanja sr Jugoslavije (foto) (video)

Telegraf pre 58 dana
Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN
Na današnji dan pre 20 godina počeli su vazdušni napadi NATO na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, koji su trajali 78 dana. U akciji nazvanoj "Milosrdni anđeo" izvršeno je 2.300 vazdušnih udara na 995 objekata širom zemlje,... »

Ne zaboravimo nikad 24. mart 1999. godine

Valjevska posla pre 58 dana
Pre tačno 20 godina, 24. marta 1999, avioni NATO vojnog saveza počeli su operaciju bombardovanja Srbije, prvi put od nastanka Alijanse bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN, a u vazdušnim udarima, koji su trajali narednih 78 dana, život je izgubilo, prema zvaničnim podacima državnih organa,... »

Atlanta: Milijarder otplatio studentski dug cijeloj generaciji

Al Jazeera  pre 1 sat  još 2 povezane

Vremenska prognoza: Ujutru magla, pa sunčano, popodne pljuskovi

Večernje novosti  pre 10 sati  još 3 povezane

Preminuo Niki Lauda

Dnevnik  pre 39 minuta  još 4 povezane
©2019 Netmark d.o.o.